اولویت کانون‌های  مساجد، حضور در مناطق محروم و روستایی است

خبرگزاری شبستان: دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد با بیان اینکه اولویت اولویت اصلی ما، حضور در مناطق محروم و روستایی است، گفت: تردید ندارم که بسیاری از مدیران آتی کشور از میان اعضای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی در گفت‌وگو با خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، گفت: کانون‌های فرهنگی هنری و پایگاه‌های بسیج، بازوان قوی و مطمئنِ ائمه جماعات مساجد هستند.

 

وی با اشاره به راه‌اندازی بیش از 10 هزار کانون فرهنگی هنری در برنامه پنجم توسعه و رسیدن آمار کانون‌ها به بیش از 23 هزار باب، افزود: قانون برنامه ششم توسعه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را مکلف به راه‌اندازی کانون فرهنگی هنری در تمام مساجد شهری و همچنین مساجد روستاهای بالاتر از هزار نفر جمعیت کرد. این تکلیف، بسیار مهم، ارزشمند و پرزحمت است که تحقق آن نیازمند، برنامه‌ریزی حکیمانه و هدفمند و عزم جمعی است.

 

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، خاطرنشان کرد: فاصله میان 72 هزار مسجد کشور (بنا بر اعلام سازمان اوقاف و امور خیریه) و 23 هزار کانون فرهنگی هنری، بسیار زیاد است و هر سال باید حدود 9 هزار کانون جدید راه‌اندازی شود. تحقق این هدف، نیازمند همگرایی و عزم جمعی دلسوزان مسجدی به ویژه اهالی مساجد و همچنین دستگاه‌های فرهنگی به ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بالاخص، ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری است.

 

دولت و مجلس در بودجه 96، اعتباری برای راه‌اندازی هزاران کانون جدید تکلیفی در برنامه ششم توسعه در نظر نگرفته‌اند

ارباب سلیمانی ابراز کرد: مدیران و مسئولان ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری برای اجرایی شدن قانون برنامه ششم توسعه، مشاوره‌هایی با همکاران استانی داشته است و اکنون به دنبال یک مدل منطقی و صحیح برای توسعه کمی و کیفی کانون‌های فرهنگی هنری هستیم. نکته مهم این است که در بودجه سال 96، اعتباری برای راه اندازی هزاران کانون جدید تکلیفی در برنامه ششم توسعه در نظر نگرفته است و این موضوع، کار را با سختی بیشتری همراه می‌کند.

 

وی اضافه کرد: طبق صحبت‌های انجام‌شده با آقای دکتر صالحی امیری، مقرر شد از سوی ستاد عالی برنامه 5 ساله برای توسعه کانون‌های فرهنگی هنری تدوین شود و این پیشنهاد به آقای وزیر ارایه شود و ایشان، آن را به هیئت دولت ببرند تا در آنجا، مصوبه‌ای برای اختصاص بودجه برنامه 5 ساله اخذ و به این شکل، مشکل کسری بودجه رفع شود. اگر این مشکل حل شود، آنگاه‌ اولویت‌بندی در زمینه راه‌اندازی کانون‌های فرهنگی هنری، مهم است و اولویت با شهرها و روستاهایی است که مسجد، دارند اما کانون در آن وجود ندارد.

 

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد گفت: سرمایه‌گذاری و اولویت این ستاد در راه‌اندازی کانون‌های فرهنگی هنری به صورتی است که با ایجاد هر کانون جدید، یک فعالیت فرهنگی هنری تازه در آن منطقه و روستا شکل بگیرد. ما در جلسات «شورای طرح و برنامه ستاد عالی» و نشست دبیران مناطق، این موضوع را مدنظر داریم تا به یک مدل اجرایی قابل قبول و عملیاتی برسیم.

 

وی خاطرنشان کرد: هنوز قانون برنامه ششم توسعه و بودجه سال 96 در شورای نگهبان نهایی نشده است، بنابراین منتظر تصمیم این شورا هستیم تا مطابق با آن، برنامه‌ 5 ساله برای توسعه کانون‌های فرهنگی هنری را تدوین کنیم.

 

اولویت اصلی ستاد عالی، راه‌اندازی کانون در مناطق محروم و روستایی است

ارباب سلیمانی در بخش دیگری از سخنانش، خاطرنشان کرد: هدفگزاری ستاد عالی در راه‌اندازی کانون‌های فرهنگی هنری با نگاه به مناطق محروم و روستایی، نسبت 60 به 40 است یعنی سهمیه روستاها، 60 و شهرها، 40 است و تاکنون هم با این نگاه، عمل کرده‌ایم به طوری که از میان 23 هزار کانون، حدود 12 هزار باب آن در روستاها است.

 

وی با اشاره به سکونت 22 میلیون نفر در روستاهای کشور و تحت پوشش قرار نگرفتن چتر فعالیت دستگاه‌های فرهنگی در تمام روستاها و مناطق عشایری، اضافه کرد: ستاد عالی در برنامه‌ریزی‌های خود طبق روال پیشین، توجه جدی به روستاها و مناطق عشایری دارد تا آنها نیز از برنامه‌های فرهنگی هنری بهره‌مند شوند.

 

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد درباره برنامه‌های این ستاد در حوزه کتابخانه‌های مساجد، گفت: ساماندهی کتابخانه‌ها، خیلی پرهزینه است زیرا اولا باید کتابخانه‌ها، بازدید و درجه‌بندی شوند؛ ثانیا کتابداران، آموزش‌های لازم را در زمینه‌های مرتبط از جمله نرم‌افزارهای کتابداری دریافت ‌کنند و ثالثا قیمت کتاب در سال‌های اخیر افزایش یافته‌ است و همین امر، مشکلات جدیدی را در تامین هزینه کتاب به وجود آورده است.

 

ارسال سالیانه، چهار میلیارد تومان کتاب به مساجد سراسر کشور

وی افزود: اگرچه سالیانه، چهار میلیارد تومان کتاب به مساجد سراسر کشور ارسال می‌کنیم اما از نظر تعداد، حدود 250 هزار جلد می‌شود که این تعداد برای 72 هزار مسجد یا حداقل، 13 هزار کتابخانه تحت پوشش ستاد عالی، کم است؛ به همین دلیل تلاش داریم در سال 96 با همکاری نهاد کتابخانه‌های عمومی و معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد، اولا میزان کتاب‌های ارسالی را افزایش دهیم و ثانیا میزان تجهیزات کتابخانه‌ها بالا ببریم.

 

ارباب سلیمانی با بیان اینک در این ایام به مناسبت «18 اسفند» حدود 400 میلیون تومان، تجهیزات کتابخانه‌ای مانند میز، قفسه و صندلی به استان‌ها ارسال کرده‌ایم، گفت: ساماندهی کتابخانه‌ها شامل درجه‌بندی، تجهیز، آموزش و آماده‌سازی نرم‌افزار‌ها، هزینه‌های زیادی لازم دارد که تلاش ما افزایش اعتبارات این حوزه در سال آینده است. ضمنا باید نظارت دقیق داشت تا اهداف این طرح یعنی ساماندهی کتابخانه‌های مساجد به نتایج مطلوب خود برسد.

 

گلایه مردم از تعطیلی فعالیت یک کانون فرهنگی هنری در زنجان

وی درباره عملکرد کلی فعالیت‌های ستاد عالی و دبیرخانه‌های استانی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خاطرنشان کرد: حرکت معنادار توأم با جهش، درباره کانون‌های فرهنگی هنری در سراسر کشور وجود دارد و مردم بسیاری از محلات از فعالیت‌های این کانون‌‌ها، بهره‌های خوبی می‌برند و این، موجب علاقه‌مندی بیشتر آنان به این نهاد مسجدی شده است و امیدواریم در کنار کمک‌های ناچیز ما، اهالی مساجد کمک‌هایی در برگزاری اردوها، دوره‌های آموزشی و مهارتی داشته باشند. اخیرا مسئول یکی از کانون‌های زنجان به بنده گفت وضعیت فرسوده و نابسمان ساختمان محل ما موجب شد تا کانون ما را تعطیل کنند و تقاضا داشت که این کانون که محور فعالیت‌های محله است، تعطیل نشود، ضمن اینکه مردم نیز از این وضعیت، یعنی تعطیلی کانون‌ ناراحت هستند.

 

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد گفت: اگر کانون‌های فرهنگی هنری در هر محله، فعالیت‌های خود را سامان‌دهی و مردم را نیز مطلع کنند، آن‌گاه کودکان، نوجوانان و جوانان در تمام سال به ویژه اوقات فراغت از ظرفیت و اقدامات کانون‌ها استفاده خواهند کرد. همچنان که امروزه شاهد شکوفایی نخبگان مسجدی در رشته‌های مختلف هستیم و تردید ندارم، بسیاری از مدیران آینده نظام جمهوری اسلامی، پرورش‌یافتگان کانون‌‌های فرهنگی هنری در سنگر مساجد خواهند بود.

 

یک پیشنهاد خبری

وی در بخش پایانی سخنانش، ضمن تشکر از تلاش‌های اعضای خبرگزاری شبستان در مرکز و استان‌ها و ایجاد فضای همدلی، همکاری و جدیت در برنامه‌ها توسط آنان گفت: همکاران با برنامه‌ریزی طی سال‌های آینده باشگاه خبرنگاران مسجدی ایجاد کنند تا بتوان از خبرنگاران افتخاری کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استفاده کرد و اعضای کانون‌ها نیز بتوانند مستقیما با این خبرگزاری در ارتباط باشند. این موضوع همچنین موجب می‌شود، یک باشگاه خبری از جوانان کارآمد، متخصص و مخلص مسجدی ایجاد شود تا این افراد بتوانند آرام آرام، جایگاه خود را در مساجد و محلات، خبرگزاری‌ها، مطبوعات و مراکز مختلف کشور پیدا کنند.

 

 

 

کد خبر 615805

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha