صنایع معدنی؛ اساس همکاری های تازه ایران و صربستان

خبرگزاری شبستان:صربستان و ایران مراودات تجاری بسیاری با یکدیگر داشته اند و در حال حاضر نیز دو کشور بر توسعه همکاری های معدن و انرژی تاکید کرده اند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: صربستان  با نام رسمی جمهوری صربستان، یک کشور محاط در خشکی در مرکز جنوب خاوری اروپا است که بخش جنوبی جلگه پانونی و جنوب شبه‌جزیره بالکان را در برگرفته‌است. این کشور با مجارستان در شمال، رومانی و بلغارستان در خاور، جمهوری مقدونیه و مونته‌نگرو در جنوب، کرواسی و بوسنی و هرزگوین در باختر هم‌مرز است. کشورمان و صربستان مراودات گسترده تری را بعد از توافق هسته ای آغاز کرده اند و در حال حاضر هم ایران و صربستان بر توسعه همکاری های معدن و انرژی تاکید کرده اند.

 

بنابراین گزارش، ایرنا در این زمینه به نقل از حسین ملاعبداللهی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بلگراد  نوشته است: "در فضای ایجاد شده بعد از توافق هسته ای زمینه گسترش همکاری ها بیش از پیش فراهم شده و دو کشور می توانند با استفاده از توانمندی ها و ظرفیت های موجود، گام های موثری برای توسعه و تعمیق همکاری های متقابل در حوزه انرژی با یکدیگر بردارند. اگر چه تحریم ها موانعی را در راه همکاری های مشترک با دیگر کشورها ایجاد کرد اما از سوی دیگر موجب رشد خود باوری و توسعه بومی در کشور شد."

 

این گزارش می افزاید: چندی پیش صربستان آمادگی خود را برای همکاری های کشاورزی با ایران اعلام کرده بود. مجید فهیم پور، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بلگراد در این باره به ایرنا گفته بود: "همکاری های کشاورزی را مکمل نیازهای ایران و صربستان در دیگر زمینه ها است. همکاری های دو کشور در زمینه کشاورزی ابعاد گسترده ای به خود گرفته است و پس از لغو تحریم ها این نوع همکاری ها در حال افزایش است. اصلاح بذر ذرت، دانه های روغنی، مبارزه با آفات گیاهی و تبادل اساتید دانشکده های کشاورزی برای آشنا شدن با تجارب و فناوری های مدرن در زمینه کشاورزی از دیگر زمینه های همکاری بین ایران و صربستان است."

 

یادآور می شود: کشورمان دارای ذخایر غنی زیر زمینی است و ذخایر زیر زمینی و معدنی مهم ایران عبارتست از نفت، گاز طبیعی، آهن، مس، طلا، نقره، روی، سرب، کرومیت، منگنز، تیتانیم، اورانیم، ذغال سنگ، قلع، سنگ‌های قیمتی مانند فیروزه، گچ و نمک. ایران با دارا بودن حدود ۶۸ نوع ماده معدنی (غیرنفتی)، ۳۷ بیلیون تن ذخایر کشف شده و ۵۷ بیلیون تن ذخایر بالقوه در میان ۱۵ قدرت معدنی جهان جای گرفته و یکی از کشورهای غنی از حیث دارایی‌های معدنی به حساب می‌آید. این درحالیست که تولیدات معدنی تنها ۰٫۶ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می‌دهد، بعلاوه معدن کاری در ایران در حال توسعه است.

کد خبر 615564

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha