بودجه سال آینده بخش فرهنگ با رشد ۱۷ درصدی مواجه است

خبرگزاری شبستان: محمدباقر نوبخت با تاکید بر رشد بودجه بخش فرهنگ گفت: اگرچه رشد بودجه کشور ۱۰درصدی است اما بودجه بخش فرهنگ با افزایش ۱۷ درصدی در سال آینده مواجه است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، کنگره مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور محمدباقر نوبخت معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه بودجه، حجت الاسلام سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات، سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسئولان و مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر امروز 17 اسفند در تالار وحدت برگزار شد.

محمدباقر نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه در این کنگره با اشاره به مفهوم توسعه در نظام جمهوری اسلامی گفت: ارتباط وسیع آنچه در برنامه بودجه دنبال می کنیم با بخش فرهنگ و ارشاد اسلامی تبیین کنیم مسئولیتی با احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی و برنامه و بودجه تخصیص شد و تاکید شد تصدی توسعه در جمهوری اسلامی ایران بود. امروز وجه مشترک همه آدمیان در همه کشورها با قاطعیت می شود گفت که هر ملاحظه ای هم داشته باشند در ذیل عنوان توسعه خواهی قابل گنجاندن است هر مطالبه ای شما از من داشته باشید در ذیل توسعه و خاستگاه پیشرفت توسعه است، این مسئولیت توسعه و برنامه ریزی به سازمان اعاده و ابلاغ شد. وقتی آقای رییس جمهور این ابلاغ را به این حقیر دادند شاید قابل تمثیل نبودند من با تمام وجود معتقد بودم توسعه ایران اسلامی به سازمانی سپرده شده که من عنصر کوچک آن سازمان هستم و مسئولیت سنگین این امر را در سازمان برنامه و بودجه بر عهده داریم.

محمدباقر نوبخت خاطرنشان کرد: امروز در جایگاهی هستیم که باید برای توسعه ایران تلاش کنیم امروز تجرد کشورها در توسعه یافتگی بر همین معنا صورت می گیرد بنابراین برای ارتقای جایگاه جمهوری اسلامی ایران باید توسعه یافته شویم و به درستی مقام معظم رهبری در سند چشم انداز 20 ساله ایران در افق 1404 تاکیدشان بر توسعه یافتگی است.

رییس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به برنامه های توسعه در تاریخ ایران از ابتدای امر تاکنون گفت: توسعه ای که لازمه دستیابی به آن از سال 1328 قانونمند شد البته سابقه توسعه به پیش از آن نیز برمی گردد چندین برنامه توسعه در ایران اعمال شد و در جمهوری اسلامی تا هم اکنون 5 برنامه توسعه داشته ایم و با یک سال تمدید تا 13 روز دیگر برنامه جدیدی ارایه خواهد شد مهم این است که ما در رابطه با توسعه چه ماموریتی داریم. توسعه عنوانی نوپا در عرصه اقتصاد است. 

رییس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به نظریه های توسعه در جهان گفت: شاید موضوع توسعه اقتصادی از بعد از جنگ جهانی از اواخر دهه 40 و 50 میلادی اعمال شد، آنها یک هدف جدیدی را برای توسعه در نظر گرفتند. توسعه در ان مفهوم اکسیر آرامبخش جامعه جنگ زده بعد از جنگ جهانی دوم بود، از توسعه به عنوان اکسیر آرامبخش جنگ جهانی دوم در فرهنگستان اقتصادی تعریف شد نباید انتظار داشته باشیم که یک تعریف اساسی در آن زمان ارایه شود. در تعریف نسل اول نظریه پردازان توسعه اقتصادی توسعه به مثابه یک رشد 5 تا 7 درصدی در اقتصاد لحاظ می شد. در برخی از این کشورها این رشد حاصل شد ولی آن کاهش آن هم اتفاق افتاد. نسل دوم نظریه پردازان توسعه را توسعه توزیع ثروت نمی دانند بلکه توسعه را توزیع عادلانه ثروت می دانند اما امروزه ایده های جدیدتری در امر توسعه شکل گرفته که خوشبختانه جمهوری اسلامی مترقی ترین نگاه را به امر توسعه دارد. توسعه یک امر بیرونی نیست امری درونی است بنابراین انسان ها باید توسعه پیدا کنند و از سال 1997 میلادی انسان محور توسعه می شود. انسان دارای استعدادهای متعددی است عده ای در امر هنر عده ای در عرصه علم همه ما یک سری توانایی هایی داریم ممکن است در عرصه هنر شکوفا شویم، عده ای در عرصه علم و پژوهش یا اقتصاد، هر کسی یک استعدادی دارد جامعه ای توسعه یافته قلمداد می شود که همه انسان ها در همه عرصه ها استعدادهایشان را شکوفا کنند. جامعه تعوسعه یافته جامعه آزادی ها است در عرصه ای که فرد می تواند رشد کند. مهم این است در هر جامعه بر اساس چهارچوب قانون اساسی بتواند فرد رشته مورد علاقه خود را انتخاب کند و در آن رشته رشد و بالندگی داشته باشد در آنجا توسعه می تواند به مثابه آزادی باشد.

نوبخت همچنین اظهار داشت: در نگاه جدید به توسعه در اسناد فرادستی نظام جمهوری اسلامی به عنوان توصیه مقام معظم رهبری برای ما وجود دارد در ذیل جایگاه رفیع ترین سند است. توسعه یافتگی یک هدف است اما باید چه کنیم که بگویند توسعه یافته است. از نگاه یک بعدی به توسعه از منظر رشد اقتصادی سالها فاصله گرفتیم اینکه رشد اقتصادی باشد یا نباشد. امروز وقتی به جامعه ای توسعه یافته بگوییم که نه تنها در صحنه اقتصادی رشد داشته باشد در بعد علمی و فناوری هم رشد پیدا کند این به عنوان دومین فاکتور در توسعه در اسناد فرادستی توسعه سیاسی است و برای جمهوری اسلامی با این مختصات سیاسی در جهان مقام معظم رهبری همواره بر آن تاکید دارد دفاع و امنیت است ما نباید از موضوع امنیت مغفول بمانیم باید به این به عنوان یک بعد اساسی در توسعه توجه کنیم.

رییس سازمان برنامه و بودجه زیربنای توسعه را فرهنگ دانست و گفت: در نگاه جمهوری اسلامی در برنامه توسعه موضوع فرهنگ را نه تنها یک بعد بلکه یک زیرساخت می دانیم اگر بقیه ابعاد دست یافتنی باشد اما فرهنگ جایگاه خود را داشته باشد نمی توانیم بگوییم از منظر ابعاد فرادستی توسعه یافته هستیم ما باید توافق کنیم با دیگر همکارانمان در سازمان ها به این بعد مهم توسعه توجه کنیم. اینکه هر کدام مان چه مسئولیتی داریم، فرهنگ بار مسئولیت ما را سنگین می کند ما برای اینکه یک چنین هدفی را تعریف کنیم باید همه سعی مان را مصروف بداریم.

وی افزود: بودجه در تعریف قانونی در قانون محاسبات عمومی یک برنامه یک ساله است اکثر قریب به اتفاق نظر دارید که بودجه ما فرهنگی نیست و آنچه بایسته و شایسته فرهنگ است نیست میزان منابع ما در کشور از سال 1392 که دولت یازدهم مسئولیت قوه مجریه را عهده دار شد 212 هزار میلیارد بود و الان در سال 95 آنچه در قانون ثبت شد با افزایش حدود 30 هزار میلیارد تومان به پیشنهاد مجلس به حدود 294 هزار میلیارد تومان رسیده است. طی 4 سال گذشته چقدر منابع در اختیار دولت تدبیر و امید بوده است 40 درصد متوسط تورم چقدر بوده است حتی ما به اندازه تقلیل خرید نتوانستیم منابع ملت را پاسخ دهیم سالانه بودجه را 10 درصد افزایش دادیم و آن هم در بودجه جاری و عمرانی بود بودجه جاری 120 هزار میلیارد به 290 هزار میلیارد افزایش پیدا کرد و بودجه عمرانی از 22 هزار میلیارد به 37 هزار میلیارد افزایش پیدا کرد تقسیم بودجه به عمرانی و جاری به نفع ما بود سالانه این بودجه کمتر از 10 درصد افزایش داشت بودجه جاری کجا افزایش پیدا کرد آیا بودجه ما فرهنگی بود این بودجه جاری عمدتا به 4 محل رفت اینکه بد می دانیم و خوب نیست و می گوییم باید بودجه عمرانی افزایش باشد. این بودجه را ما نخست در امر رفاه اجتماعی، کمیته امداد، بهزیستی، ایثارگران صرف کردیم 73 هزار میلیارد به این عرصه ها معطوف شد. بخش پژوهش و آموزش و فرهنگ در این دولت که ادعا می کند بودجه بخش فرهنگ 5 هزار میلیارد تومان است در حالی که رشد بودجه 10 درصد بوده است. سهم فرهنگ از بودجه از 2.42 هزار میلیارد به 2.68 افزایش پیدا کرد. سهم مردم 58 درصد از بودجه دولت در اختیار بخش غیردولتی قرار داده شد که این بودجه از سال آینده به 68 درصد افزایش پیدا کرد ما توجه مان به فرهنگ هم از نظر سهم مردم و سهم در دولت و انچه در اختیار زنان و مردان می دانستیم که برای اعتلای فرهنگ بگذارید همین بود. ما در بخش فرهنگ با محدودیت های زیادی هستیم در سال 92 بودجه را با نفت بشکه 98 دلار بسته بودیم و زمانی با نفت بشکه 30 دلار و الان این به 52 و 53 دلار رسیده است. مجاهدت دولت در مذاکرات توانست اتهام ایران به استفاده از انرژی هسته ای با قبول PMD‌ آژانس اعلام کرد آنچه آنها راجع به این ملت گفتند دروغ بود فعالیت هسته ای ایران نظامی نیست آنها هم بر پایه همین همه قطعنامه ها را ملغی کردند که این دولت هیچ کاری نکرده و از یک رفع اتهام از اینکه ایران فعالیت هسته ای نظامی ندارد، زدوده شد.

رییس سازمان برنامه و بودجه در ادامه اظهار داشت: یکی از کشورها که همیشه خصم ما بود و رهبر معظم انقلاب آمریکا را دشمن بلافعل ایران معرفی می کند دشمنی خود را می کند ولی ما یک نقطه اتصال اروپا و آمریکا را بهم زدیم الان همه دنیا قبول دارند ایران با منطق و حوصله اثبات کرد که فعالیت ایران نظامی نیست الان دنیا نگاه شان به خصم است با همه اینها ما در سایه موفقیت بین المللی برای ایران موفق شدیم تحریم ها را بشکنیم. کل اجازه ای که برای خودشان می توانند صادر کنند که ایران تنها یک میلیون بشکه نفت صادر کند مهندس زنگنه گفت ما بیش از 2500 بشکه نفت و میعانات گازی صادر کردیم و وضع درآمدی مان بهتر از پارسال است و خودمان را برای سال 96 با یک گستره بهتر آماده می کنیم اگرچه رشد بودجه 10 درصدی است اما بخش فرهنگ با افزایش 17 درصدی مواجه است ما می خواهیم در بخش فرهنگ رشد داشته باشیم و می خواهیم از دستاوردهایمان دفاع کنیم. 

کد خبر 615437

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha