فعالیت‌های قرآنی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد  «رصد» شد

خبرگزاری شبستان: معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، با حضور در برنامه رصد شبکه قرآن سیما، مهمترین برنامه‌های قرآنی این ستاد را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، محمدرضا جعفری، شب گذشته (16 اسفند) در این برنامه، گفت: فعالیت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، جریان عظیم فرهنگی در ترویج فرهنگ دینی در کشور ایجاد کرده است.

 

وی با اشاره به راه‌اندازی ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، در سال 71 با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به دلیل خلاء احساس شده در فضای فرهنگی کشور پس از دفاع مقدس و همچنین برای مبارزه با تهاجم فرهنگی دشمن، افزود: اکنون 23 هزار کانون فرهنگی هنری در مساجد سراسر کشور فعالیت دارند و در ادامه مسیرِ جلب توجه مسئولان کشور، نمایندگان مجلس اخیرا در برنامه ششم توسعه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به راه‌اندازی کانون فرهنگی هنری در تمام مساجد شهری و روستاهای با جمعیت بالای هزار نفر مکلف کرد.

 

معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد با بیان اینکه 23 هزار مسجد از میان 75 هزار مسجد کشور، دارای کانون فرهنگی هنری هستند، خاطرنشان کرد: زحمت اصلی فعالیت کانون‌ها بر دوش متولیان فرهنگی مساجد به ویژه ائمه جماعات و مدیران آن‌ها است و امیدواریم تا پایان برنامه ششم توسعه، کانون‌های فرهنگی هنری بیشتری در مساجد کشور راه‌انداری شوند.

 

جعفری با بیان اینکه کانون‌های فرهنگی هنری زیر نظر ائمه جماعات مساجد، فعالیت می‌کنند و مسئول بیشتر آنان، خودِ ائمه جماعات هستند، اضافه کرد: مساجد در دوران مختلف تاریخ مانند صدر اسلام، پیش از انقلاب  اسلامی و دفاع مقدس، در جامعه نقش اصلی را در فرهنگ سازی ایفا کردند.

 

وی گفت: انقلاب اسلامی به عنوان اصلی‌ترین افتخار جهان اسلام و الگوی دیگر کشورها، مدیون و دستاورد مساجد است و کانون‌های فرهنگی هنری مساجد نیز به همت جمعی از جوانان با هدف فعال کردن، رونق‌بخشیدن و پویایی این خانه‌های خدا و آماده کردن آن‌ها برای فعالیت‌های دینی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، آموزشی و پژوهشی تشکیل می‌شوند.

 

برگزاری برنامههای قرآنی از اصلیترین فعالیتهای کانونهای مساجد است

معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم (ص) درباره جایگاه قرآن در مسجد، ادامه داد: یکی از اصلی‌ترین فعالیت‌های کانون‌های فرهنگی هنری در سطح کشور، برگزاری برنامه‌های قرآنی است، برای نمونه طرح «تلاوت نور» به عنوان فراگیرترین، ماندگارترین و کم‌هزینه ترین طرح قرآنی کشور از دستاوردهای ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد است که هر روز در 30 هزار مسجد کشور اجرا می‌شود و سابقه 12 ساله دارد، ضمنا به طور خودجوش در برخی در مراکز و ادارات نیز اجرا می‌شود و بسیاری از کشورها نیز از این طرح الگو گرفته‌اند.

 

جعفری ابراز کرد: این ستاد از تمام برنامه‌های کانون‌ها، حمایت مالی نمی‌کند زیرا هدف اصلی، فرهنگ‌سازی، آموزش و معرفی الگو برای فعال کردن و احیای کارکردهای مساجد و رساندن آن‌ها به «مسجد تراز اسلامی» است.

 

جشنواره قرآنی مدهامّتان از مسابقات معتبر کشور است

وی در بخش دیگری از سخنانش، افزود: «جشنواره قرآنی مدهامّتان» نیز یکی از برنامه‌های قرآنی ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد است که ویژه اصحاب قرآنی این کانون‌ها است و بخش اصلی شرکت کنندگان آن، قاریان طرح تلاوت نور مساجد هستند. این جشنواره از مسابقات معتبر کشور است و برگزیدگان آن به مسابقات سراسری قرآن (سازمان اوقاف و امور خیریه) راه می‌یابند.

 

 

معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، گفت: «جشنواره قرآنی مدهامّتان» در بخش‌های روستایی و کشوری برگزار می‌شود که اخیرا آخرین دوره آن در روستای «روتان» استان هرمزگان نیز برگزار شد، برگزاری چنین مسابقاتی موجب پویایی روستاها مانند تربیت حافظان کل، قاریان و پژوهشگران قرآن شده است این واقعیتی است که اخیرا در سفرم به استان هرمزگان، از نزدیک شاهد آن بودم.

 

جعفری درباره موضوع حذف رشته حفظ از بخش روستایی جشنواره قرآنی مدهامّتان، خاطرنشان کرد: جشنواره قرآنی مدهامّتان ویژه روستاییان، حرکت نویی است که فراگیرشدن آن نیازمند زمان و اطلاع‌رسانی بیشتر است و مطئنا در سال‌های آینده شاهد حضور گسترده‌تر و برگزاری رشته‌های بیشتر در این مسابقات خواهیم بود.

 

 

 

کد خبر 615299

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha