به گزارش خبرنگار شبستان، زهرا ساعی، نماینده مجلس شورای اسلامی و رییس فراکسیون زنان مجلس امروز در نخستین کنگره ملی زنان موفق ایران که در سالن همایشهای بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: کلیدواژه ای که به عنوان اسناد و هدف بالادستی و چشم اندازهای در کشورها بنا شده است و آرزوی مشترک کشورهای مختلفی است که در پیرامون جهان به دنبال بالاترین توسعه یافتگی در کشور است.چنانچه در چشم انداز 20 ساله اسلامی که توسط مقام معظم رهبری هم بر این موضوع تاکید شده است، ایران در چشم انداز 1404 کشوری توسعه یافته معرفی شده است. دستیابی به توسعه و در حقیقت به توسعه یافتگی با تحقق اصول و تمرکز مدون بر آن حاصل خواهد شد به این دلیل که برای اطلاق واژه توسعه یافته در کشورها باید الگوهای پذیرفته شده ای در امر توسعه در آن دیار حاکم شده و شاخصه های توسعه یافتگی بنا شده باشد تا فرآیند حاصل توسعه را نمایان سازد.
ساعی در ادامه تصریح کرد: توسعه یک فرآیند چندوجهی است و جهان امروز از تئوریهای قدیمی توسعه خطی عبور کرده است و جهان امروز متمرکز بر توانایی انسانی و فرهنگی و نیروی انسانی در جهان امروز امروز محور توسعه می باشد.
رییس فراکسیون زنان مجلس گفت: یکی از مواردی که در مسیر دست یابی به توسعه دارای اهمیت فوق العاده می باشد بهره گیری سریع از نیروی انسانی و یا به تعبیر بهتر استفاده بهینه از سرمایه انسانی می باشد و لذا دستیابی به توسعه همه جانبه و برای تحقق مولفه های توسعه یافتگی ایفای نقش اساسی بر عهده سرمایه انسانی و بهره گیری از توانایی و هنر تجزیه و تحلیل نیروی های کارآمد انسانی است و بی توجهی به چنین مولفه ای مانعی بزرگ در مسیر تحقق اهداف و آرمان ها است.
وی گفت: از سوی دیگر نیز باید به این موضوع توجه کنیم که جامعه ای را حایز ویژگی های توسعه یافته می شمارند که توانایی، بهره گیری از همه فرصت های به وجود آمده ناشی از کارآیی و حقوق انسانی خود را داشته و از آن در مسیر بهبود کشور استفاده کنند. نیمی ازنیروی جوان و پویای جامعه ایرانی بانوان و زنان پر توانی تشکیل می دهند که ظرفیت عظیمی برای پیشبرد اهداف توسعه کشور تسریع امور پیشرفت و تساوی مولفه های توسعه دارد که عنیت بخشی به چنین سرمایه عظیم و بی بدیل باعث توسعه کشور است.
ساعی گفت: رشد روزافزون بانوان تحصیلکرده در کنار افزایش مشارکت آقایان در امور گوناگون و جاری کشور از قبیل امور مدیریتی به ویژه در حوزه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی فرصتی را مغتنم ساخته است تا از بهره گیری از یک برنامه مدون و راهگشا این حجم عظیم توان و خلاقیت را در عرصه های کلان کشور بکار بست و نتایج مثمر ثمر ان را مشاهده نمود.
رییس فراکسیون زنان مجلس تصریح کرد: در ایران بیش از 50 درصد از دانشجویان و در نتیجه فارغ التحصیلان را زنان تشکیل می دهند بر این اساس مشارکت انان در اقتصاد تحول مهمی را رقم خواهد زد.
وی اظهار کرد: در گذشته اگر صحبت از توانایی زنان موفق در کشور به میان می امد لازم مستندات فراهم شود اما امروز در اطرافمان سالهای متعدد از حسن زن اجتماعی به بانوان کار امد برای تمشیت امور وجود دارد.
ساعی خاطر نشان کرد:50 درصد از زنان شاغل در بخش غیر رسمی کار می کنند و این نشان می دهد ارکان رسمی کشور هنوز سهم مناسب و متناسب با ظرفیت زنان را برای انها فراهم نکرده است.
وی اضافه کرد: نیمی از زنان تحصیل کرده هنوز به شغلی دست نیافته اند و فقط یک درصد از زنان به عنوان کارفرما مشغول کار هستند و با توسعه در کشور به ویژه در بخش فناری اطلاعات نقش زنان بیشتر خواهد شد.
وی به برخی از آمارها در سال 2011 که توسط یک شرکت خارجی اطلاع رسانی شده است، اشاره کرد و افزود: بیش از 24 میلیون زن در دنیا در 67 حوزه اقتصادی فعالیت دارند 40 درصد نیروی کار را شامل می شوند زنان 66 درصد فعالیت های شغلی را به سرانجام می رساند اما 10 درصد درآمد جهان به آنها اختصاص داده می شود.
ساعی خاطرنشان کرد: 21 درصد کرسی های مجلس را زنان دارند و این نشان از اعتماد عمومی کمتر به زنان است و برای تغییر رویکرد افزایش نقش زنان به نظر می رسد به جای تغییر نقش زنان باید به تغییر رویکردها در آنان توجه شود.
رییس فراکسیون زنان مجلس خاطر نشان کرد: اکنون 5 هزار و 711 سمن در حوزه زنان در کشور فعال است و چشم امید جامعه زنان به فعالیت های سازمان های مردم نهاد است و بانوان فعال و کوشای ایرانی که در امر مبارزان انقلابی و دفاع جانانه در مقابل دشمنان ایستادند اینک با افزایش سطح معلومات و تجربیات مدیریتی توانایی زیادی برای فعالیت در کشور دارند که لازمه آن اعتماد است.
نظر شما