به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، فاطمه دانشور، رییس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در نشست خبری امروز با اشاره به اقدامات انجام شده در قالب کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران گفت: 21 بازدید از حاشیه شهر تهران و بافت های فرسوده انجام داده ایم که عمده زمان بازدیدها از ساعت 11 شب تا 3 صبح در محله های پرخطر شهر انجام می شد که نتیجه آن در قالب 63 گزارش در حوزه زنان و کودکان کارتن خواب، کودکان کار و آسیب های اجتماعی تهیه و تدوین شده است.
دانشور با اشاره به اینکه ضعف در هماهنگی بین بخشی مهمترین مسئله در حوزه آسیب های اجتماعی است، خاطرنشان کرد: گزارشات مربوط به آسیب های اجتماعی را به وزارت بهداشت، وزارتخانه های دادگستری و کشور، معاونت ریاست جمهوری در حوزه زنان، سازمان بهزیستی، نمایندگان مجلس، فرمانداری و وزارت آموزش و پرورش ارایه کرده ایم.
دانشور با اشاره به بازدید از خیریه ها و سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه آسیبهای اجتماعی، کودکان کار و معلولان اظهار داشت: عمده چالش های پیش روی این مراکز نداشتن فضا و امکانات برای ارایه خدمات به جامعه هدف است که با پیگیری و سیاست گذاری بخشی از این مسایل مرتفع شده است.
دانشور با اشاره به اقدامات شهرداری در حوزه آسیب های اجتماعی گفت: شهرداری تهران 17 مرکز پرتو با هدف آموزش کودکان کار در اختیار انجمن های فعال در حوزه کودکان کار قرار داده است.
رییس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به وضعیت زنان زندانی گفت: در خصوص وضعیت زنانی که به دلیل جرایم غیرعمد در زندان هستند مصوبه ای به شورای شهر تهران بردیم و شهرداری موظف شد سه میلیارد تومان برای آزادی این زنان اختصاص دهد.
دانشور یادآور شد: لایحه کمک به آزادی زنان زندانی را به شورای شهر ارایه کردم و خوشبختانه شورا نیز این لایحه را مصوب کرده است.
وی با اشاره به بازدید از کمپ ترک اعتیاد شفق خاطرنشان کرد: در این بازدیدها به این نتیجه رسیدیم که برای زنانی که اعتیاد را ترک می کنند پس از ترخیص از این مرکز جای دیگری باید برای نگهداری آنها ایجاد کنیم بنابراین مرکز بهاران در منطقه 2 راه اندازی شد.
دانشور با اشاره به بازدیدهای انجام شده از ادارات و سازمان های مرتبط با حوزه اجتماعی نظیر سامانسراها، گرمخانه ها و ماشین های گشت خدمات اجتماعی گفت: در این بازدیدها متوجه نوزادان معتاد شدیم که توسط والدین شان به فروش میرسد.
وی با بیان اینکه بر اساس آنچه که گزارش می شود روزانه 2 نوزاد معتاد در تهران متولد می شود، تاکید کرد: ابلاغیه سم زدایی از نوزادان معتاد و سپس ترخیص آنها از بیمارستان سال گذشته توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بیمارستان ها ابلاغ شد.
دانشور تصریح کرد: پس از ابلاغ این آیین نامه به مراکز بهداشتی درمانی 70 درصد از میزان ترخیص نوزادانی که خطر فروش آنها را تهدید می کرد، کاهش یافت.
وی با بیان اینکه به تازگی احتمال فروش این نوزادان توسط والدین شان در کمیته اجتماعی شورای شهر تهران مطرح شده است، خاطرنشان کرد: نوزادان معتاد پس از ابلاغ آیین نامه وزارت بهداشت در بیمارستان ها سمزدایی می شوند و در اختیار بهزیستی قرار می گیرند.
رییس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه موضوعات اجتماعی را نمی توان در شورای شهر و شهرداری محدود کرد، اظهار داشت: کمیته اجتماعی باید با دستگاه ها و نهادهای مختلف تعامل داشته باشد به دلیل وسعت موضوعات اجتماعی.
دانشور با بیان اینکه بیش از 70 مرکز اجتماعی در تهران راه اندازی شده اند، ادامه داد: 22 مرکز فوریت های اجتماعی در سطح شهر تهران، 17 مرکز پرتو، راه اندازی گرمخانه چیتگر ویژه زنان و توسعه سامانسرای لویزان از جمله مراکزی است که به ارایه خدمات اجتماعی به افراد و آسیب دیدگان اجتماعی ارایه می کند.
دانشور با بیان اینکه توسعه ماشین های گشت خدمات اجتماعی و راه اندازی گرمخانه های سیار جزو مواردی است که در طرح ها و برنامه هایمان داشته ایم، اظهار داشت: وزارت بهداشت و درمان در حوزه آسیب های اجتماعی تعاملات خوبی با شورای اسلامی شهر تهران داشته است.
وی با بیان اینکه حق هویت کودکان از جمله مواردی است که باید پیگیری شود، گفت: هنوز نتوانسته ایم تاثیرگذاری موثری در وزارت کشور در حوزه آسیب های اجتماعی داشته باشیم.
رییس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران پیشنهاد داد شورای اسلامی شهر تهران یک کرسی در شورای عالی اجتماعی وزارت کشور بگیرد.
دانشور با اشاره به ضعف های زیرساختی در بخش ترک اعتیاد کودکان زیر 10 سال گفت: متاسفانه در این خصوص خلا جدی وجود دارد و مددکاران اجتماعی پس از شناسایی کودکان معتاد زیر 10 سال باید پروسه سختی را طی کنند و وزارت بهداشت باید در خصوص ایجاد زیرساخت های ترک اعتیاد کودکان اقداماتی انجام دهد.
وی با بیان اینکه زنان دارای اعتیاد پس از مرحله ترک اجباری اعتیاد در شفق به بهاران منتقل می شود اما نکته ای که در اینجا باید به آن توجه داشت این است که بهبودیافتگان تمایل به ترک در زنان زیر 5 درصد است و اینها مترصد برگشت به زندگی گذشته هستند و کارتن خوابی به سبک زندگی برای آنها تبدیل شده است.
دانشور در خصوص ستاد توان افزایی سازمان های مردم نهاد شورای اسلامی شهر تهران گفت: این ستاد 12 نفره که 5 نفر از اعضای شورای شهر تهران عضو آن هستند در خصوص بودجه های مربوط به سازمان های مردم نهاد تصمیمگیری می کنند.
وی با بیان اینکه در این دوره از شورای شهر بسیاری مراحل آیین نامه ای ستاد توانافزایی سازمان های مردم نهاد طی نشده است، گفت: بودجه ستاد توان افزایی 4 میلیارد تومان است که به ان جی اوها و سازمان های مردم نهاد تخصیص یافته است.
رییس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: وجود نگاه مردانه به آسیب های اجتماعی یکی از مشکلاتی است که باید اصلاح شود.
نظر شما