به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، سردار احمد وحیدی، رییس دانشگاه دفاع ملی در همایش ملی بهره وری در بخش دفاعی گفت: بهره وری موضوعی است که همه روزه با آن سروکار داریم و این امر عجین با زندگی روزانه است و می تواند در سطح جامعه فرد و ملی معنا شود و البته در سطوح استراتژیک عملیاتی و تاکتیکی و یا سیاسی و بین المللی نیز مطرح است.
سردار وحیدی اظهار کرد: استفاده حداکثری از داشته ها برای رسیدن به اهداف حداکثری معنای بهره وری است که به آن توصیه می شود.
وی خاطرنشان کرد: بهره وری یک مبنای نظری و اعتقادی عمیقی دارد و این موضوع بحثی خنثی نیست و باید به بهره وری از نگاه اسلام نگاه کنیم.
وی با بیان اینکه در اسناد بالادستی و سیاستهای کلی نظام درخصوص بهره وری تاکید شده است تاکید کرد: رهبر انقلاب در برنامه چهارم توسعه خواستار سازوکار بهره وری در این برنامه شده اند و حتی در این برنامه عنوان شد که از 8 درصد توسعه 3 درصد باید به بهره وری اختصاص یابد.
فرمانده دانشگاه دفاع ملی خاطرنشان کرد: با ارزیابی در این بحث نمی توان گفت کارنامه خوبی در امر بهره وری داریم و از سال 85 تا 93 تنها سه دهم درصد رشد بهره وری اعلام شده است که خیلی قابل اعتنا نیست.
وی گفت: در مورد مصرف انرژی می بینیم که با مقدار آبی که در حال حاضر در بخش کشاورزی مصرف می شود می توان 2 و نیم برابر محصولات کنونی را تولید کرد و اگر کاهش شدت انرژی را در نظر بگیریم چند ده میلیارد دلار در کشور درآمد خواهیم داشت.
سردار وحیدی اظهار کرد: در حوزه آموزش عالی برخی گله مند هستند و می گویند خروجی ها بهره وری لازم را ندارند در منابع طبیعی نیز همینگونه است و خروجی ها در حد مطلوب نیستند بهره وری امری جدی برای کشور محسوب می شود و اگر اقتصاد مقاومتی را در یک کلمه معنا کنیم جوهر آن بهره وری است اقتصاد مقاومتی آنچه داریم را باید خوب بشناسیم و از آن به حداکثری استفاده کرده تا به اهداف عالی هدایت شویم.
وی گفت: بهره وری فقط نتیجه اقتصادی ندارد بلکه نشان دهنده شایستگی های ذاتی و عمق فرهنگ کارایی و کارآمدی وجدان کاری انضباط برنامه ریزی دقت و هدف گذاری صحیح و مدیریت مطلوب است.
سردار وحیدی اظهار کرد: بهره وری یک سیستم است و یک اتفاق تک بعدی نیست و در حال حاضر امروز در دنیا مسابقه بهره وری در تولید ماشینهایی که مصرف انرژی و بنزین کمتری دارند وجود دارد.
وی ادامه داد: بهره وری در بخش دفاعی نیز امر مهمی است و طبیعتاً همانگونه که در سایر حوزه ها باید بهره وری بالا باشد در حوزه دفاعی نیز این موضوع باید رقم بالایی را نشان دهد.
وی گفت: در حوزه دفاعی بخش از دفاع مربوط به سیاستگذاری و دفاع از تمامیت ارزی و منافع ملی بوده است که به خوبی و شایستگی انجام شده و توانسته ایم در حوزه بازدارندگی اثری موثر در بخش بازدارندگی داشته باشیم تا حدی که در ایجاد موازنه استراتژیک در مقابل صف کشی دشمنان با تمام سازوکارهایی که داشته اند یک موازنه استراتژیک را در منطقه کسب کرده ایم که البته دشمنان تلاش زیادی برای بر هم زدن ان می کنند.
وی با اشاره به توانایی دفاعی راهبردی در صورت تجاوز دشمن خاطرنشان کرد: از جمله دستاوردهای دفاعی در این حوزه این است که ما می توانیم در صورت تجاوز دشمن شکست انها را محقق کنیم و انها را در رسیدن به اهداف راهبردی شان ناکام بگذاریم.
وی گفت: در بخش دفاعی شاهدیم که بخشی از کشورهای منطقه در راستای توسعه طلبی رژیم صهیونیستی شاهدیم که برخی از کشورهای منطقه با این رژیم ارتباط دارند و تنها شعله مقاومت و روشن نگه داشتن ان شعله به دوش ما است.
وی اظهار کرد: ما شاهد آن هستیم که قالب کشورهای منطقه با اسراییل رفت و امدهای اشکار و پنهانی را دارند اما همان کشورهایی که ممکن است روزی دچار طرح تجزیه رژیم صهیونیستی شوند می دانند که تنها جایی که می توانند بر ان تکیه کنند ایران است.
وی افزود: بخش دفاعی به لحاظ اثربخشی بسیار خوب عمل کرده است اما ما در استانه انقلاب های نوین هستیم و یکی از موضوعات مهم بهره وری و هدفگذاری درست براساس آینده نگری است امادگی برای چنین حضوری نیازمند دفاعی کارآمد است. به همین جهت باید با یک شناخت عمیق براساس آینده نگری و ظرفیت سازی حرکت کنیم که این توانایی در ما وجود دارد.
وی گفت: بهره وری در حوزه دفاعی بر حوزه دانش بنیان ابتکار و خلاقیت فرهنگ سازمانی منابع انسانی آموزش ساختار استوار است و باید نظام سنجش و ارزیابی و تحلیل و برنامه ریزی بیشتر مورد توجه قرار گیرد و مرتب کنترل و ارزیابی شود.
وی گفت: در دفاع مقدس الگوی بهره وری در نقطه ای تضاد به یک نقطه جوش رسید و الگوی جدیدی را پیاده کرد و تعریفی جدیدی از بهره وری معنا شد در شرایط تحریم نیز بخش دفاعی به خوبی می تواند از این موضوع استفاده کند.
نظر شما