خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: پیشینه روابط ایران و عراق در دوران معاصر مربوط به دوران حکمرانی امپراطوری عثمانی بر قلمرو گسترده ای از خاورمیانه بوده است. پس از سقوط رژیم بعث روابط دو کشور رو به بهبودی نهاده و روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دو کشور به حالت عادی بازگشته و گذرگاههای مرزی نیز فعالیت خود رامجدداً آغاز نموده اند. محمود احمدی نژاد نخستین رئیس جمهور ایران بوده است که از زمان وقوع انقلاب اسلامی ایران و در سال ۲۰۰۸ به عراق قدم نهاد. هم اکنون ایران یک سفارتخانه در بغداد و ۳ کنسولگری در شهرهای کربلا (شهر)، اربیل، سلیمانیه دارد. عراق نیز یک سفارتخانه در تهران و ۳ کنسولگری در مشهد، اهواز و کرمانشاه دارد.
بنابراین گزارش، کشورمان با عراق دارای مراودات تجاری بسیاری است و بیشتر این مبادلات در حوزه نفت و گاز است و به تازگی نیز کشورمان آمادگی خود را برای حضور در بازسازی عراق اعلام کرده است. ایرنا در این زمینه به نقل از محمد رضا نعمت زاده، وزیر صنایع و معادن و تجارت ایران نوشته است: "ایران طی 38 سال گذشته برغم تحریم های ناعادلانه پیشرفت های چشمگیری در حوزه های مختلف صنعتی داشته و اکنون آمادگی دارد که تجربیات خود را در اختیار عراق قرار دهد. ایران برای مشارکت در بازسازی شهرها، زیر ساخت ها، تاسیسات و نیز تامین کالاهای مورد نیاز عراق آمادگی خود را اعلام کرده است."
یادآور می شود: صادرات نفت از گذشته نقش اصلی را در اقتصاد عراق بر عهده داشته به طوری که ۹۵ درصد از درآمد خارجی این کشور را تشکیل میدهد. عدم توسعه در سایر زمینهها باعث بروز بیکاری ۱۸ تا ۳۰ درصدی و درآمد سرانه ۴۰۰۰ دلاری شده است. در سال ۲۰۱۱ استخدام تماموقت در بخش عمومی نزدیک به ۶۰ درصد از کل استخدامها را شامل میشد. بخش صادرات نفت شغلهای بسیار کمی برای عراقیها ایجاد کرده است. در حال حاضر درصد پایینی از خانمها (بالاترین تخمینها در سال ۲۰۱۱ حدود ۲۲ درصد بوده) به طور رسمی کار میکنند.
نظر شما