به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در همایش و جشنواره محیط زیست در منشور حقوق شهروندی با بیان اینکه توجه به کیفیت زندگی رویکرد بسیار مهمی است، گفت: هر انسانی حق دارد از محیط زیست سالم بهره مند شود و حق دارد از هوای سالم، غذای سالم، آب و طبیعت سالم بهره مند شود.
ابتکار با بیان اینکه برخورداری از غذا، آب و هوای سالم باعث می شود انسان در ارتباط با خداوند حس معنوی خوبی داشته باشد، خاطرنشان کرد: این حس معنوی باید ایجاد نشاط و شادابی انسان میشود.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه در منشور حقوق شهروندی به ویژه در بخش محیط زیست آن برنامه ریزی خوبی انجام شده است، اظهار داشت: در دولت یازدهم تفاهم نامه ای با وزارت آموزش و پرورش منعقد کردیم و امروز که سه سال از امضای آن می گذرد این تفاهم نامه به طور کامل اجرایی شده است و در بسیاری از کتاب های درسی به محیط زیست پرداخته شده است.
وی با اشاره به ضرورت تغییر نگرش و رفتار در حفاظت از محیط زیست گفت: این تغییر نگرش و رفتار باید از دوره کودکی ایجاد شود و کودکان و نوجوانان باید بدانند امروز کره زمین در خطر است و آینده آنها در معرض تهدید قرار دارد که با کمک دولت ها و به دست خودشان قابل رفع است.
ابتکار با بیان اینکه دولت یازدهم برای مقابله با آلودگی هوا اقدامات زیادی انجام داده است، خاطرنشان کرد: این اقدامات باعث شده تا 14 اسفند سال جاری 257 روز هوای سالم و پاک داشته باشیم که در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۲ حدود 63 روز بیشتر هوای سالم و پاک داشته ایم.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه اقدامات مشابهی برای بهبود کیفیت وضعیت هوای شهرهای دیگر کشور انجام شده است، افزود: تا شرایط مطلوب فاصله داریم و اگر موضوع خودروها و آلودگی هوا به وسیله خودروها را به خوبی مدیریت نکنیم به محیط زیست و هوا آسیب وارد می شود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه مصرف گرایی ایرانی ها باعث ایجاد حجم زیاد زباله شده و منابع ما را هدر می دهد، اظهار داشت: ایران با پیشینه فرهنگی، ذخایر فرهنگی و سابقه دینی نباید این گونه در حوزه مصرف گرایی گوی سبقت را بگیرد.
ابتکار با اشاره به الگوی نادرست سبک زندگی باعث شده تا یک سوم غذا از مزرعه تا سفره هدر رود، خاطرنشان کرد: الگوی مصرف نادرست باعث شده است تا حجم زیادی از منابع آبی برای تولید غذا هدر رود و پسماند زیادی نیز تولید شود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر الگوی مصرف ایرانیان گوی سبقت را در مصرفگرایی و اسراف در مواد غذایی و آب گرفته است، خاطرنشان کرد:ایرانی ها با این الگوی مصرف غذا حداقل بیست و هفت و نیم میلیارد مترمکعب آب که برای تولید یک سوم غذا مصرف می شود را هدر می دهند و زباله تولید می کنند.
معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه سبک زندگی ایرانی ها باید تغییر کند، تصریح کرد: الگوی غلط مصرف غذا در کشور باعث شده است سالانه 27.5 میلیارد مترمکعب آب هدر برود.
ابتکار با بیان اینکه باید اصلاح رفتار را از کودکان آغاز کنیم، اظهار داشت: زمانی که اصلاح رفتار از کودکان آغاز شود میتوانیم کیفیت زندگی را بهبود دهیم که اجرای آن به شناخت حقوق مسئولیت ها و تکالیف مان بازمی گردد.
وی با اشاره به منشور حقوق شهروندی تصریح کرد: اینکه رییس جمهور موضوع محیط زیست را در منشور حقوق شهروندی و یکی از محورها و مولفه های شهروندی قرار داده است و زندگی سالم را مورد توجه قرار می دهد برای دنیای امروز رویکرد مهمی است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه برای منشور حقوق شهروندی به ویژه در فصل محیط زیست برنامه ریزی های خوبی انجام داده ایم، خاطرنشان کرد: امروزه فعالیت های زیادی در زمینه مدارس سبز و مدارس طبیعت انجام شده است.
ابتکار با اشاره به ابلاغ دستورالعمل مدیریت سبز مدارس خاطرنشان کرد: در قالب این دستورالعمل 106 هزار مدرسه ایران مکلف به رعایت نظام حفظ محیط زیست با همکاری دانش آموزان، معلمان و اولیا و مربیان خواهند بود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه باید از الگوهای موفق کشورهای دیگر استفاده کنیم، تصریح کرد: در مدارس ژاپن، دانش آموزان کار نظافت و نگهداری از فضای سبز مدارس شان را بر عهده دارند و با این روش در واقع شیوه درست زندگی را می آموزند.
ابتکار با بیان اینکه باید تعامل خوبی در زمینه افزایش سطح آگاهی و دانش عمومی به ویژه در بخش محیط زیست داشته باشیم، تصریح کرد: نگاهی که وزیر آموزش و پرورش به مقوله آموزش دارد می تواند به ارتقای اطلاعات و دانش عمومی در زمینه محیط زیست بینجامد.
نظر شما