۳۶۰ دشت ممنوعه در کشور/محیط زیست دیگر نقش گل روی قالی نیست

خبرگزاری شبستان: معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به وضعیت محیط زیست کشور گفت: از ۶۰۹ دشت کشور بیش از ۳۶۰ دشت ممنوعه است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، سیدمحمد مجابی، معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست در همایش و جشنواره محیط زیست در منشور حقوق شهروندی اظهار داشت: توجه‌ای که فرهنگ غنی ایرانی به محیط زیست دارد در کمتر فرهنگی وجود دارد.

 

مجابی با بیان اینکه مضامین حفظ طبیعت در جای جای فرهنگ ایرانی موج می زند، خاطرنشان کرد: در فرهنگ دینی و اسلامی نیز توجه به محیط زیست همواره مورد تاکید قرار داشته است به طوری که پیامبر گرامی اسلام در زمان جنگ دستور می‌دهد از محیط زیست حفاظت شود که این امر بیانگر آن است که سابقه غنی در حفاظت از محیط زیست داریم.

 

مجابی با اشاره به قوانین و مقررات موجود در خصوص حفاظت از محیط زیست افزود: طبق اصل 50 قانون اساسی و همچنین قراردادهای اجتماعی به حفاظت از محیط زیست تاکید شده است و ایران جزو معدود کشورهایی که قوانین متعددی در حفاظت از محیط زیست دارد اما با این وجود آیا وضعیت محیط زیست کشور خوب است؟

 

معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: از 609 دشت موجود در کشور بیش از 360 دشت ممنوعه است. زمین در دشت های مختلف نشست می کند؛ آلودگی هوا، مشکل پسماند در بسیاری از شهرها حل نشده است و زمین در حال گرم شدن است و عوارضی نظیر ریزگردها و خشکسالی از پیامدهای تخریب محیط زیست است.

 

مجابی با بیان اینکه در حال حاضر که کره زمین با مشکل زیست محیطی مواجه است همه آحاد انسانی باید در این عرصه ورود کنند، تصریح کرد: در ایران به یک عزم ملی در حوزه حفاظت از محیط زیست نیاز داریم و برای داشتن عزم ملی ابتدا باید باور داشته باشیم که مشکل زیست محیطی داریم.

 

وی با بیان اینکه در رفتار و عملکردمان باید به موضوع مشکلات زیست محیطی باور داشته باشیم، خاطرنشان کرد: باید ببینیم در سیاستگذاری ها با وجود مشکلات زیست محیطی باور داریم یا نه، پس از تحقق این امر باید عزم ملی ایجاد شود.

 

مجابی با بیان اینکه در حال حاضر محیط زیست باید به یک مطالبه تبدیل شود، ادامه داد: مطالبه محیط زیست در چند سال اخیر در سطح سیاستگذاران و سطح جامعه به مطالبه عمومی تبدیل شده است.

 

وی با اشاره به ابلاغ سیاست های کلی محیط زیست از سوی مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: زمانی که رهبر معظم انقلاب سیاست ها را در حوزه حفاظت از محیط زیست ابلاغ می کند و با صراحت به موضوع محیط زیست تاکید دارد کاملا حجت برای همه ما تمام می شود.

 

مجابی با بیان اینکه امروز به مرحله ای رسیده ایم که در سیاستگذاری به آن پنجره باز می گویند، ادامه داد: بحث محیط زیست در دولت قبل نقش روی گل قالی بود اما امروز دیگر کسی این حرف را نمی زند و در مجلس برای حل مشکلات زیست محیطی مصوبات متعددی به تصویب رسیده است.

 

معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه سیاست پنجره باز را باید پاس داشت، افزود: آنچه که در قالب حقوق شهروندی به ویژه در بخش محیط زیست باید به آن توجه داشته باشیم آن است که رییس جمهور نیز در برنامه دولت یازدهم محیط زیست را مطرح می کند و دولت خود را دولت محیط زیست می نامد.

 

مجابی با اشاره به منشور حقوق شهروندی و اختصاص بخشی از آن به محیط زیست تصریح کرد: موضوع محیط زیست موضوعی فرابخشی و میان بخشی است و در تمام زمینه ها از جمله ایجاد اشتغال و در تمام منشور حقوق شهروندی موج می زند.

 

وی با بیان اینکه نیاز به محیط زیست در منشور حقوق شهروندی نهادینه شود، تصریح کرد: اولین آموزش دانستن حقوق است و باید بدانیم در کنار مطالبه گری خود نیز حقوق شهروندی را رعایت کنیم.

 

وی ادامه داد: بهترین جایگاه برای گسترش موضوع حفاظت از محیط زیست در منشور حقوق شهروندی آموزش و پرورش است که در این زمینه می تواند ورود پیدا کند.

 

وی با بیان اینکه 4 ماده موجود در حقوق شهروندی که برگرفته از قانون اساسی به موضوع محیط زیست می پردازد، تاکید کرد: منشور حقوق شهروندی بیانیه رییس جمهور است و برای محکم شدن آن باید به مصوبه دولت تبدیل شود تا بتواند در همه دوران ها قابلیت اجرایی داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه باید تنقیح قوانین در خصوص منشور حقوق شهروندی صورت گیرد، ادامه داد: اگر سیاست کلی و منشور حقوق شهروندی در قانون جا پیدا نکند نمی‌تواند در جامعه تسری یابد.

 

وی با بیان اینکه باید دادخواست حقوق شهروندی داشته باشیم، افزود: با تصویب ماده 66 آیین دادرسی کیفری نهادهای مردمی می توانند به عنوان مدعی محیط زیست به دستگاه های قضایی مراجعه و دادخواست شکایت ارایه کنند.

 

مجابی با اشاره به ضرورت پیگیری و ساختار در تحقق منشور حقوق شهروندی گفت: به لحاظ محیط زیستی حق دانستن مسایل محیط زیستی برای همه آحاد جامعه باید مهیا باشد و رسانه ها نقش مهمی در اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به جامعه به ویژه در حوزه حفظ محیط زیست دارند و این نقش غیرقابل انکار است.

 

مجابی با بیان اینکه حفاظت از محیط زیست را از آموزش و پرورش آغاز کرده ایم، ادامه داد: باید از فرهنگ و آموزه های دینی به ویژه مباحث فرهنگی و دینی برای حفاظت از محیط زیست استفاده کنیم.

 

کد خبر 614766

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha