به گزارش خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام محمدجواد حاج علی اکبری، در سومین همایش «خادمان بهشت» که صبح امروز برای تجلیل از خادمان مساجد استان تهران در مصلی شهر ری برگزار شد، خطاب به خادمان مساجد حاضر در این مراسم، گفت: واقعیت این است که جایگاه خدمت به خانه خدا نعمتی است که توفیق هر کسی نمیشود و فرق شما با سایر خادمان بیتالله، اعم از ائمه جماعات و هیئات امنا در این است که شما خادم تمام وقت آن هستید و بیشتر شما در خانه خدا و کنار بیت خدا زندگی میکنید و از این جهت شرایط شما متفاوت است.
وی بیان کرد: در میان جایگاههایی که برای مساجد ارایه شده است آن بخشی که برای شما است بسیار مورد عنایت صاحب این بیت است و آثار نیک و جاودانی برای شما دانسته شده است، زیرا این خدمات کارهایی به ظاهر کوچک اما به واقع بزرگ و دارای اجر و پاداش بسیاری هستند.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به اهداف برگزاری این همایش، خاطرنشان کرد: تلاش میکنیم برای سال آینده این همایش را به گونهای برگزار کنیم که همسران شما که در کنار شما در مسجد خدمت میکنند نیز حضور داشته باشند.
حاج علی اکبری، گفت: شما خادمان مساجد در کنار گنج بیپایانی نشستهاید و چه بسا خودتان به ابعاد این موقعیت و قرار گرفتن در کنار این دریای مواج الهی آشنایی دارید و این افتخار بزرگی برای شما است.
وی افزود: ما در مرکز رسیدگی به امور مساجد، مطالعه و تحقیقی از شرایط جامعه انجام دادیم و مساجد بخشی از این مطالعات ما بوده است، این بررسی ها و تحقیقات به ما نشان داد که انقلاب اسلامی هدیه حضرت زهرا (س) به ما است که از طریق مساجد به ملت ما داده شد و کسانی این نعمت بزرگ را به ما رساندند، حفظ کردند و برای آن جانفشانی کردند که شهدا، جانبازان و ایثارگران همه محصول بزرگ همین مساجد بودند و امروز وقتی نگاه می کنیم می بینیم که راهی نداریم به غیر از اینکه این عطیه الهی را حفظ کنیم و به دست صاحب واقعیاش برسانیم.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد، با اشاره به جایگاه مهم مساجد در جامعه امروز، گفت: مشکلات فرهنگی، اخلاقی، آسیبهای اجتماعی همه در مساجد مهار میشوند و در دیداری که ائمه جماعات با مقام معظم رهبری در روز جهانی مسجد داشتند، جمعبندی مطالب مقام معظم رهبری هم همین موضوع بود که ما باید فکری به حال مساجد کنیم و برای رسیدن به مسجد برقرار، آباد، زنده و جذاب، تلاش کنیم تا از این طریق در این روزگار نوجوانان و جوانان را به حفظ معارف الهی سوق دهیم و این کار عاشقانه و عالمانه با همکاری یکدیگر امکان انجام دارد.
حاج علی اکبری گفت: لازم است بگویم که برای تحقق فرموده رهبری مبنی بر «مسجد برقرار» این اتفاق در حال رخ دادن است زیرا احساس میکنیم در سالهای اخیر توجه به مساجد بیشتر شده است و مردم، مسئولان و فرهیختگان همه به این نتیجه رسیدند که باید از مساجد حمایت کنیم.
وی با اشاره به اینکه فعالیت در فرهنگسراها و مراکز فرهنگی بسیار خوب است اما تربیت دینی و پرورش مجاهد شهید در مسجد اتفاق میافتد، گفت: این معجزه مسجد است و مسجد برگزیده خدا است و در قرآن کریم آمده است که خداوند فرموده است "خانه من در زمین مساجد هستند."
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد، خاطرنشان کرد: خادم و امام جماعت به نیابت از حضرت حق میزبان خانه خدا هستند چرا که مسجد هیچ جایگزینی ندارد، حسینیه، نمازخانه و زینبیه، هیچ کدام از این مکان ها کارکرد و اثربخشی مساجد را ندارند و ما راهی جز این نداریم که مساجد را مطابق با مسیری که خدا، اولیای خدا و پیامبر (ص) مشخص کردهاند، برویم و طبق الگوی آنها مساجد را آباد و فعال و متناسب با نیازها، شرایط و موقعیت این زمان فعال کنیم.
حاج علی اکبری، گفت: شما خادمان که در مسجد فعالیت می کنید در فهرست اولین خادمان مساجد به شمار میآیید و بهتر از همه می دانید امروز مشکلات مساجد چیست، چطور باید حل شوند و برای دستیابی به مسجد مطلوب فاصله بسیاری داریم، اینکه مقام معظم رهبری در دیدار با ائمه جماعات فرمودند در مساجد بعد از نماز عصر تا ساعاتی بعد از نماز مغرب و عشاء به روی مردم باز باشد نشان میدهد که هنوز در ابتدای راه هستیم و به دنبال تحقق ظرفیتهای اولیه در این عرصه هستیم اما به لطف خدا و با توان فکری و مهارتی شما تلاش میکنیم تا این هدف محقق شود.
وی با اشاره به اینکه استان تهران در میان استانهای کشور، نقشه روشنی در رسیدن به نقشه تحول، پیشگام است، خاطرنشان کرد: ما در حال حاضر میدانیم که باید چکار کنیم و به راه نقشه تحول تهران و احیای مساجد رسیدهایم یعنی میدانیم که نقشه دستیابی به مسجد تراز اسلامی چیست و برای رسیدن به این مسئله هم تلاشی جدی داریم اما این کار بزرگی است که با همکاری شما امکان پذیر است.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد، ادامه داد: به فضل الهی طبق چشم انداز جمهوری اسلامی، ما تا پایان این سند باید به مساجدی که برای نسل امروز جوان جاذبه و برنامه داشته باشد برسیم اما باید برای دستیابی به این شرایط کار زیادی انجام دهیم اما این کار شدنی است.
حاج علی اکبری با بیان اینکه یکی از ارکان اصلی تحول و احیای مساجد، خادمان آنها هستند، اظهار کرد: تقاضای من از شما این است که به کمک ما بیایید و به اصطلاح "پای" این نقشه بایستید تا این راه نزدیک شود، چرا که این هدف بزرگ پیش روی ما است، در این زمینه امام جماعت نقش اول را دارد زیرا مسجد آباد وابسته به "امام آباد" است و هیئت امنا و دیگر فعالان هم به سهم خود برای رسیدن به این نقشه تحول نقش مهمی دارند اما نقش شما خادمان بسیار ویژه است.
وی با اشاره به حساسیت کار خادمان مساجد، گفت: به حساسیت و موقعیت ویژه کار شما ایمان داریم و از شما درخواست میکنیم که به ما کمک کنید تا شما را بهتر بشناسیم، زیرا ظرفیت و توان شما خادمان بیش از این است که هم اکنون دیده میشود.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد، خاطرنشان کرد: اگر کوتاهیهایی در حق خادمان مساجد صورت گرفته است به این دلیل است که نگاه به مسجد هماهنگ با جایگاه اولیای خدا، حضرت حق و مسجد نیست و در این زمینه ما، مسئولان مرکز رسیدگی به امور مساجد، مقصر هستیم که حق مسجد را ادا نکردهایم و در این زمینه کم گذاشتهایم و باید تلاش کنیم تا طبق نقشه ترسیم شده و حساب شده حرکت کنیم.
حاج علی اکبری در ادامه با اشاره به جایگاه مهم خادمان مساجد، گفت: خادمان مسجد باید امین و قوی باشند چرا که قوت در اخلاق زمینهساز این موضوع میشود که با میهمانان خانه خدا برخورد شایستهای داشته باشیم. علاوه بر این، حلم، بردباری، چهره گشوده، صبور، حسن خلق و جذابیت نیز باید از ویژگیهای شما خادمان خدا باشد چرا که معتقدیم خادم بهشت باید شیرین باشد.
وی بر لزوم ارتقای دانش خادمان مساجد، تاکید کرد و گفت: همان گونه که برای اداره هتل نیاز است افراد مشغول در آن، دورههای ویژه و آموزشهای لازم را ببینند، برای خدمتگذاری به مسجد هم نیاز به آموزش است زیرا خادم باید در زمینه بهداشت، ایمنی، نظافت و حفاظت مسجد استاد باشد، بنابراین تلاش میکنیم که خادمان مساجد را از آموزشهای لازم بهرهمند کنیم و این مهم جای کار بسیاری دارد.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد در بخش دیگری از سخنانش، گفت: مرکز رسیدگی به امور مساجد مسایل و مشکلات خادمان برای انجام خدمت رسانی را بررسی میکند چرا که معتقدیم ما باید از مسجد و مشکلات خادمان باخبر باشیم، اگرچه حل برخی از مشکلات شما در دست ما نیست اما دانستن، شناختن و اقدام برای حل آنها وظیفه ما است و ما سعی می کنیم با بسیج دیگر دستگاه ها، نهادها و ظرفیتها خادمان را حمایت کنیم.
نظر شما