تبریک های مجازی هرگز جای صله رحم و دیدارهای سنتی را نمی گیرد

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام توانایی تاکید کرد: هیچ چیزی جای ارتباطات رو در رو و شفاهی را نمی گیرد، ارتباطاتی که چهره به چهره باشد آثار و فوایدی دارد که در ارتباطات مجازی وجود ندارد. این صله رحم های مجازی هرگز نمی تواند جایگزین دید و بازدید سنتی شود.

حجت الاسلام محمدحسین توانایی، استاد دانشگاه امام صادق(ع) و پژوهشگر حوزه دین در گفت وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، درباره علت گریز برخی افراد از دید وبازدیدهای ایام عید و علل جامعه شناختی آن، گفت: فرسودگی شغلی و مشغله زیاد از جمله مسایلی است که سبب می شود افراد به جای اینکه به دیدار اقوام بروند و دیدارها را تازه کنند ترجیح بدهند در خانه بمانند و اصلا گریزان از هرگونه رفت و آمدی در این ایام باشند.

 

وی ادامه داد: البته این مساله را نیز باید توجه کرد که عوامل جغرافیایی و محل زندگی افراد و همچنین اعتدال در آب و هوای بهاری نیز گاهی سبب می شود تا افراد احساس کنند بیشتر باید استراحت کنند، فارغ از این، به نظر من کسانی که به طور کلی از دید و بازدیدها گریزان هستند عمدتاً از روزمره بودن امور و فرسودگی شغلی به این نقطه رسیده اند و ترجیح می دهند در این چند روز تعطیلات بیشتر در منزل بمانند.

 

مولف «آیین و سبک زندگی» در پاسخ به پرسشی در مورد آثار سوء بهره جستن از شبکه های مجازی از جمله تلگرام که میان ما ایرانیان معمول ترین نرم افزار پیام رسان تلفن همراه محسوب می شود، گفت: استفاده وافر از این شبکه ها آسیب هایی را به همراه دارد.

 

وی تاکید کرد: البته ما نباید آثار و فواید شبکه های اجتماعی را در زمان فعلی که مناسبات و ارتباطات حضوری به دلایل گوناگون کاهش یافته است، فراموش کنیم. نباید از فواید بیشمار این ابزار و تکنولوژی که در قالب موبایل و یا سایر قالب ها ارایه می شود غافل بشویم، البته باید توجه داشت هیچ چیزی جای ارتباطات رو در رو و شفاهی را نمی گیرد، ارتباطاتی که چهره به چهره باشد آثار و فوایدی دارد که در ارتباطات مجازی وجود ندارد. این صله رحم های مجازی هرگز نمی تواند جایگزین دید و بازدید سنتی شود ولی گاهی هم چاره ای نیست.

 

حجت الاسلام توانایی در ادامه ابراز کرد: با توجه به پیچیدگی های زندگی امروز و بُعد مسافت، می توانیم از هر دو گزینه استفاده کنیم، شبکه های اجتماعی برای ارتباط مستمر و گزینه دیدار و ملاقات رو در رو که صله رحم در اسلام نام دارد، می تواند برای اعیاد و ایام تعطیلات رسمی مد نظر باشد که همه فراغ بال دارند.

 

استاد دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به تجمل گرایی های مفرط در برخی دید و بازدیدهای نوروزی گفت: تجمل گرایی و همچنین مسایل و مشکلاتی که در اثر سختگیری برخی خانواده ها در پذیرایی و تامین توقع بازدیدکننده ها در نظر گرفته می شود از عوامل دست و پاگیر در انجام فریضه صله رحم است.

 

وی افزود: اگر مهمان و میزبان هر دو سطح توقعات را کاهش دهند، این مشکلات حل می شود. نکته بعد اینکه، درست است خانواده مفهوم جمعی دارد و فقط شامل پدر و مادر نمی شود و فرزندان هم نقش دارند، اما والدین باید توجه کنند شاید بسیاری از این دید و بازدیدها برای فرزندان بهره چندانی نداشته باشد، والدین باید تعادل برقرار کنند و از مکان های سیاحتی هم بازدید به عمل آورند و زمینه تفریحات سالم را فراهم کنند.

 

توانایی با بیان اینکه ضرورت های زندگی اجتماعی باعث شده است تا تعدد دفعات دیدارهای چهره به چهره کاهش یابد، خاطرنشان کرد: از نظر دینی پیوسته بودن دیدارها یعنی صله رحم. یکی از اهداف این دید و بازدیدها این است که افراد از وضعیت معیشتی هم باخبر می شوند و اگر کسی نیاز به کمک داشت از او دستگیری می کنند. همچنین، این رفت و آمدها می تواند سبب تغییر در رفتارها شود و افراد از یکدیگر تاثیرات مثبت اخلاقی بگیرند.

 

 

کد خبر 614679

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha