آموزش فلسفه به مربیان کودک در «ساینا»

خبرگزاری شبستان: دکتر قائدی با بیان اینکه کتاب هایی همچون« ساینا » برای خودآموزی نیست، گفت: برای همین این نوع کتاب همراه با آدمش مهم است نه به تنهایی.

یحیی قائدی، مدیر گروه فلسفه تعلیم و تربیت دانشگاه خوارزمی و استاد کارگاه‌های تربیت مربی فلسفه برای کودکان از چاپ اثر جدید خود با عنوان " ساینا " به خبرنگار شبستان خبر داد و گفت: کتاب " ساینا " یک جوری همطراز " پیکسی " است که قبلا چاپ شده است. این کتاب برای بچه های سوم و چهارم دبستان نوشته شده است. در حقیقت کتاب " ساینا " یک داستان و راهنمای معلم است که همه با هم یکجا چاپ می شوند.

 

دکتر قائدی با بیان اینکه کتاب " ساینا " تا پایان امسال توسط انتشارات مرآت به چاپ می رسد، عنوان کرد: هدف کتاب " ساینا " کمک به کودکان برای گسترش توانایی های زبانی، معنایابی، مفهوم یابی و یک مقدار هم بحث قصه و قصه گویی، استدلال و آنچه که به کاوشگری های زبانی برمی گردد،است. ما برای کودکان مولوی و مثنوی را داریم و به تازگی داستان های مثنوی را آماده کردیم که در دست انتشارات مرآت است. در حال حاضر داریم برای پایه های پایین تر یعنی اول، دوم، سوم و چهارم دبستان کار می کنیم. این کتاب ها توسط انتشارات مرآت منتشر خواهد شد.

 

مدیر گروه فلسفه تعلیم و تربیت دانشگاه خوارزمی در پاسخ به این سوال که کتاب هایی همچون " ساینا " چقدر مفید و موثر هستند، اظهار داشت: در حقیقت هیچ چون مربی مهم است نه کتاب. این امر بخصوص در مورد کتاب هایی که حالت کار دارند، صدق می کند. کتاب در دست مربی قرار می گیرد و قرار نیست در دست بچه ها باشد برای همین در اینجا مربی حایز اهمیت است. اگر مربی آموزش ندیده باشد به نظر من کار را خراب می کند. به طور کلی اگر معلم آموزش ندیده باشد، کتاب موثر نیست. ممکن است کتاب هایی را بچه ها خودخوانی کنند و چیزی یاد بگیرند اما در مورد کتاب هایی که برای دانش آموزان نوشته نشده است، این موضوع صدق نمی کند و دانش آموزان چیزی از کتاب متوجه نمی شوند.

 

دکتر قائدی خاطرنشان کرد: کتاب هایی همچون " ساینا " اساسا برای دانش آموزان نوشته نشده است بلکه برای معلم است. معلم بخشی از داستان را می خواند و قسمت هایی را انتخاب می کند که به بچه ها می دهد که بخوانند، بدین ترتیب بقیه کار انجام می شود. معلم راهنمایی ها و تمرین ها را به بچه ها می دهد که انجام دهند. کتاب هایی همچون " ساینا " برای خودآموزی نیست. برای همین کتاب همراه با آدمش مهم است نه به تنهایی.

 

این استاد کارگاه های تربیت مربی فلسفه برای کودکان تربیت مربی را بسیار زیاد موثر دانست و افزود: حدود 8 سال است که برای تربیت مربی تلاش می کنم. آدمی که می خواهد به بچه ها فلسفه درس بدهد و مربی فلسفه آنها باشد باید انگیزه بالایی داشته باشد. کسی که حال و حوصله ندارد، نمی تواند مربی فلسفه برای کودکان باشد. مربی فلسفه برای کودکان باید پرحوصله، پرانرژی و صبور باشد و با آرامش به سوالات بچه ها که مطمئنا مختلف و گوناگون است، جواب بدهد.

 


گفتگو از مریم داوری

کد خبر 614659

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha