نرم افزار خطرسنجی سکته قلبی، مغزی و سرطان رونمایی شد

خبرگزاری شبستان: نرم افزار تلفن همراه، راهنمای خطرسنجی سکته قلبی، مغزی و سرطان با هدف کاهش ۲۵ درصدی مرگ و میر و بیماری های غیرواگیر رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، احمد کوشا، مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت در مراسم رونمایی از نرم افزار تلفن همراه، راهنمای نظرسنجی سکته قلبی، مغزی و سرطان با بیان اینکه 90 درصد مرگ و میر در جامعه ما به وسیله بیماری های غیرواگیر است، افزود: جامعه ما هم اکنون با مرگ و میر در سنین جوانی روبه رو شده است و میزان سکته های قلبی و عروقی نیز در جامعه بیشتر شده است هر چند این معضل به صورت جهانی است.

 

وی خاطرنشان کرد: در دنیا قرار شده است تا سال 1404 به میزان 25درصد از فرا رسیدن مرگ زودهنگام جلوگیری شود و بر همین اساس اپلیکیشن که امروز رونمایی می شود در راستای همین برنامه پیشگیری از مرگ و میرهای زودهنگام می باشد.

 

کوشا با تاکید بر اینکه برنامه جلوگیری از مرگ و میرهای زودهنگام شامل افراد 30 تا 70 ساله می باشد، خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت به دنبال توسعه خدمات در مراکز بهداشتی و درمانی برای افراد بالای 30 سال است که در این برنامه از افرادی که به این مراکز مراجعه می کنند، ازمایش های مختلف گرفته می شود و با گذاشتن در یک برنامه مشخص می شود در 10 سال آینده فرد چقدر با ریسک بیماری های قلبی و عروقی روبه رو خواهد شد که براساس آن، برنامه درمان برای فرد ارائه خواهد شد.

 

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در این اپیلیکیشن هدف ما افراد غیر علامت دار هستند که اکثریت جامعه را شامل می شود که بیانگر ارزش و اهمیت این برنامه خطرسنجی می باشد و وزارت بهداشت مصمم است تا از مرگ در سنین پایین جلوگیری نماید و بر همین اساس از مردم دعوت می کنیم تا با حضور در مراکز بهداشتی و درمانی در این برنامه شرکت کنند.

 

وی با بیان اینکه خانه های بهداشت، پایگاه های سلامت ومراکز جامع خدمات از جمله مراکزی هستند که افراد می توانند برای تعیین میزان سلامت خود به آن مراجعه کنند، اظهارداشت: از تمام افراد بالای 30 سال که به این مراکز مراجعه نمایند شرح حال گرفته می شود و براساس چارت، کارت ارزیابی سلامت به افراد داده می شود و افراد براساس کارت ارزیابی سلامت مورد مشاوره قرار خواهند گرفت.

 

در ادامه این برنامه امیر سرکندی، رییس هیات مدیره شرکت دانش بنیان مطهر نت پارس با بیان اینکه اپلیکیشن IRAPEN به دنبال خطرسنجی سکته های قلبی و مغزی و سرطان می باشد، گفت: امروزه تلفن های هوشمند در دسترس همگان قرار دارد بنابراین می توان از این ابزار برای کنترل و بهبود سلامت استفاده کرد و با توجه به پیشرو بودن وزارت بهداشت در حوزه سلامت به دنبال استفاده از این بستر می باشد.

 

وی با بیان اینکه در این نرم افزار که بر پایه IOS و هم Android است که اطلاعات به صورت متن، عکس و صوت می باشد که میزان خطر سکته قلبی، عروقی و سرطان در آن مورد ارزیابی قرار می گیرد.

 

در ادامه این نشست، شهرام رفیعی فر گفت: جامعه ما هم اکنون 2 برابر استاندارد جهانی نمک مصرف می کند، 10 هزار میلیارد تومان سالانه سیگار می کشد و 30 هزار میلیارد تومان نیز هزینه های ناشی از کشیدن سیگار به جامعه تحمیل می شود و بخش زیادی از جامعه نیز تحرک کافی برای سلامتی قلب و الگوی تغذیه سالم ندارند لذا وزارت بهداشت بر آن شد تا در قالب برنامه تحول سلامت از مرگ های زودهنگام جلوگیری کند.

 

وی خاطرنشان کرد: برای ارتباط مناسب با مردم 100 اپلیکیشن موبایل طراحی شده است که در آینده رونمایی خواهند شد.

 

رفیعی فر خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت با کمپین های مختلف به دنبال کاهش مصرف سیگار می باشد و اپلیکیشن خطرسنجی به مردم می گوید کجاهای زندگی را باید تغییر داد تا فرد به سمت سلامتی برود.

کد خبر 614519

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha