حجت الاسلام ابراهیم اکبری، معاون نهاد رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی کرج در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز در خصوص سبک زندگی اسلامی و اصول ارتباطی با دیگران گفت: مکتب حیات بخش اسلام در تمامی حوزه ها، چه در حوزه فردی، اجتماعی و سیاسی دارای برنامه ، هدف گذاری و سبک زندگی است.
این استاد دانشگاه عنوان کرد: یکی از این مباحث مخاطب شناسی و ارتباط عمیق با مخاطب است؛ آنچنان که در متون روایی، آئین دینی اسلام سبک رفتاری انبیاء و اهل بیت علیه السلام اصولی برای آرامش و آسایش اخروی بیان شده است.
این مسئول مطرح کرد: همواره سه اصل از اصولی که توصیه دین و روانشناسان غربی و اسلامی است، مورد تاکید و توجه ویژه است.
بشر امروز با خودش صادق نیست
حجت الاسلام اکبری با نظر بر این مطلب که امروز جهان بشر، یکی از مهمترین مباحثی که دنبال می کند، بحث مخاطب شناسی است بر اصل صداقت به عنوان اولین اصل در اصول ارتباطی تاکید کرد.
این استاد دانشگاه، صداقت را مهمترین اصل ارتباطی خواند و خاطرنشان شد: بشر امروز با خودش صادق نیست و این مهم یکی از اصلی ترین دلایل ناآرامی ها و بی قراری های انسان است.
وی افزود: سبک زندگی اهل بیت علیه السلام رسیدن بر پایه آرامش و آسایش است، آنچنان که کربلا جنگ میان راستگویان و دروغگویان بود.
به گفته حجت الاسلام اکبری، نخستین کسی که به خود ما دروغ می گوید، خود ما هستیم و بعد این دروغ را به خانواده و سپس به جامعه می گوییم، به واقع بشریت امروز دروغ را فرهنگ و روش می داند.
وی توضیح داد: رسول خدا سلام الله علیها طی عمر پربرکت خود دروغی نگفت و یکی از دلایلی که ایشان پیامبر رحمت و مهربانی شد، همین دروغ نگفتن و ثبات بر صداقت بود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه خاطرنشان شد: یکی از عوامل جدایی خانواده ها همین صداقت نداشتن است ، طبق روایات اگر همه بدی ها را بگذاریم داخل اتاق، کلید آن دروغ است.
وی تاکید کرد: اگر ما راست بگوئیم در یک خانه ای که در زیرزمین است احساس آرامش می کنیم و در خانه ای پر تجمل ولی با دروغ ، آرامشی وجود نخواهد داشت.
مسئولی که دروغ گوید ماندگار نخواهد بود
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اهمیت و ضرورت صداقت در ارتباطات فردی و اجتماعی عنوان کرد: امام خمینی (ره) با صداقت آمد و با کمال سادگی و ساده زیستی زندگی کرد و این بود که آن حضرت پیر جماران نامیده شد.
وی ادامه داد: دومین اصل، اصل صراحت است، صراحت یعنی «نه» گفتن اگر ما به مشروبات الکلی و اعتیاد «نه» بگوییم دچار مشکلات و مسائل مختلف نمی شویم.
حجت الاسلام اکبری با تاکید بر ضرورت تقویت « نه » شنیدن مطرح کرد: زندگی ای زیباست که زن و شوهر تحمل «نه» شنیدن را داشته باشند.
برای «نه» شنیدن آماده شویم
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج توضیح داد: یکی از مهمترین مولفه های سبک زندگی اسلامی این است که قدرت نه گفتن و نه شنیدن را داشته باشیم.
این مسئول با بیان این نکته که یکی از فروعات دین اسلام این است که از منکر هم خودت و هم دیگران را نهی کنیم، تصریح کرد: «لااله الا الله» به معنای نخستین نه به تمامی بت ها و منکرات است، از این رو اهمیت «نه» گفتن و نه شنیدن باید در ساختار سبک زندگی ما محقق شود.
این استاد حوزه و دانشگاه با برشمردن سومین اصل در ارتباطات عنوان کرد: سومین اصل در سبک زندگی با مخاطب «صمیمیت» است؛ به واقع بهترین عامل تاثیرگذاری در دل آدم ها صمیمیت است.
در پایان حجت الاسلام اکبری تصریح کرد: همه دوستان، حرف های دلشان را به دوستشان می گویند و خوشا به سعادت پدر و مادری که دوست فرزندشان هستندا خداوند عالی ترین دوست انسان است.
نظر شما