خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: شرکت پایانه های نفتی ایران به عنوان یکی از شرکتهای تابعه شرکت ملی نفت ایران سازمانی است عملیاتی، تخصصی و حرفه ای که در حوزه های ذخیره سازی، اندازه گیری، ارائه خدمات آزمایشگاهی، عملیات صادرات و واردات نفت خام، مواد نفتی و میعانات گازی و خدمات دریایی فعالیت می کند.
ماموریت اصلی آن پشتیبانی و کمک به تداوم پایدار تولید نفت و گاز کشور از طریق فرایندهای عملیات دریافت، ذخیره سازی، امتزاج، اندازه گیری و سنجش کمی و کیفی، بارگیری و تخلیه (صادرات و واردات)نفت خام و مواد نفتی تولیدی و مبادله ای (SWAP)، عملیات پهلودهی و جداسازی کشتی های نفتکش و همچنین تکمیل و ارتقای زنجیره ارزش نفت و گاز کشور و ایفای نقش در پایداری و انعطاف پذیری بهینه زنجیره تامین انرژی ملی، منطقه ای و بین المللی است.
بنابراین گزارش، این شرکت هماکنون با دارا بودن ۸۸ شرکت صادراتی زیر مجموعه، بزرگترین شرکت صادرات نفت و گاز ایران است. این شرکت همچنین مسئولیت صادرات گاز از میدان پارس جنوبی را برعهده دارد. شرکت پایانههای نفتی دارای ۴ یدککش است. همچنین بندر طاهری در ۳۵ کیلومتری عسلویه از جانب شرکت ملی گاز ایران به طور اختصاصی به این شرکت واگذار شدهاست. مناطق عملیاتی این شرکت شامل جزیره خارگ، ماهشهر، عسلویه، شمال و جاسک است.
این گزارش می افزاید: شرکت پایانههای نفتی ایران اقدامات خود را پس از اجرای برجام برای اجرای سیاست افزایش و صادرات نفت کشور آغاز کرد به گونه ای که در مناطق عملیاتی خارک، عسلویه و ماهشهر بارها رکورد بارگیری شکسته و توانایی عملیاتی شرکت پایانه های نفتی ایران به رخ کشیده شد تا جایی که امروز پایانهها برای افزایش صادرات نفت و ازسرگیری سواپ آمادگی کامل دارند.
این گزارش می افزاید: غلامحسین گرامی، مدیرعملیات شرکت پایانههای نفتی ایران در این باره در گفتگویی با نشریه وزارت نفت مشعل اعلام کرده است: "پس از برجام و افزایش صادرات نفت، فعالیتهای کارکنان مدیریت عملیات در بخش خشکی ودریایی افزایش چند برابری داشت. برای نمونه شمار عملیاتهای کشتی به کشتی در لنگرگاه خارک با هدف تحویل محمولات میعانات گازی به صورت 100 درصد با افزایش چند برابری صورت گرفت. در زمینه پهلودهی و جداسازی نفتکشها در پایانه خارک نیز در هشت ماهه امسال نسبت به پارسال شمار نفتکشها نزدیک به 40 درصد افزایش داشت. اکنون مسوولیت اندازهگیری، دریافت ذخیرهسازی و تحویل نفت کشورهای حوزه دریای خزر از پایانه شمال بر عهده این مدیریت است که با توجه به سیاست شرکت ملی نفت برای ازسرگیری سوآپ در آینده نزدیک، اقدام های لازم برای آمادهسازی همه تجهیزات و تعمیر انجام شده و پایانه آماده ازسرگیری سوآپ است.
پس از برجام و افزایش صادرات نفت، فعالیتهای کارکنان مدیریت عملیات در بخش خشکی و دریایی افزایش چند برابری داشته و با توجه به توان فنی و عملیاتی و آماده بودن زیرساختها تاکنون توانستهایم همه برنامههای شرکت ملی نفت ایران درباره پذیرش و بارگیری و ترخیص نفتکشها تا سقف میزان صادرات برنامهریزی شده را بخوبی انجام دهیم. در همین مدت شمار عملیاتهای کشتی به کشتی در لنگرگاه خارک برای تحویل محمولات میعانات گازی به صورت 100 درصد با افزایش چند برابری صورت گرفت که خوشبختانه مشکلی در این زمینه به وجود نیامده است. همچنین پس از اجرای برجام در زمینه پهلودهی و جداسازی نفتکشها در پایانه خارک در هشت ماهه امسال نسبت به پارسال، شمار نفتکشها حدود 40 درصد افزایش داشت. اکنون آمادگی لازم عملیات کشتی به کشتی و جابجایی محمولات با توجه به سیاست شرکت نفت در شرکت پایانههای نفتی ایران وجود دارد."
یادآور می شود: شرکت پایانههای نفتی ایران در چهار منطقه عملیاتی خارک، عسلویه، ماهشهر و نکا فعالیت دارد که دریافت، ذخیرهسازی، اندازهگیری، بارگیری عملیات پهلودهی و جداسازی نفت خام در پایانههای نفتی، همچنین مدیریت عملیات دارای ادارات صادرات و بارگیری نفت، عملیات دریایی و مهندسی عملیات و برنامهریزی و هماهنگی عملیات را به عهده دارد.
نظر شما