به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام محمد محمدیان، امروز(29آذر) در مراسم تجلیل از آیت الله سبحانی که به مناسبت هفته وحدت حوزه و دانشگاه در موسسه آموزشی و پژوهشی امام صادق(ع) برگزار شد، وحدت حوزه و دانشگاه را موضوع کلیدی و استراتژیک نظام دانست و گفت: اتفاقات خوبی در خصوص این موضوع افتاده از جمله اینکه بدبینی ها و سوء تفاهم ها و قضاوت های نادرست کاهش پیدا کرده و برداشت های درست از همدیگر بیشتر و بهتر شده است.
وی افزود: امروز دیگر حوزه و دانشگاه نه تنها رقیب نیستند بلکه همکار هم هستند، امروز حوزویان انگ بی دینی به دانشگاهیان و دانشگاهیان انگ تحجر به حوزویان نمی زنند.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، با اشاره به تعامل رو به گسترش حوزه و دانشگاه ابراز داشت: در جهت گیری های سیاسی این دو مجموعه دوشادوش همدیگر حرکت می کنند و به حمایت از نظام می پردازند.
حجت الاسلام محمدیان، با بیان اینکه پدید آمدن نگاه جهادی به دین ارمغان وحدت حوزه و دانشگاه است، گفت: بزرگ ترین نمازهای جماعت در دانشگاه های ما برگزار می شود و اعتکاف از دانشگاه ها به فضای عمومی جامعه منتقل شد.
وی تاکید کرد: توجه به قرآن و عترت در دانشگاه ها چشمگیر می باشد و توجه به اردوهای جهادی از برنامه های مهم است و همه این برنامه ها در پرتو تعامل حوزه و دانشگاه اتفاق می افتد.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، در ادامه با تاکید بر اینکه در آینده نیازمند نهادینه شدن ارتباط حوزه و دانشگاه هستیم، اظهار داشت: اعزام اساتید دانشگاه ها به حوزه و اساتید حوزه به دانشگاه ها می تواند این ارتباط را مستحکم تر کند که البته نیاز به برنامه ریزی هم دارد.
حجت الاسلام محمدیان، نسبت به ایجاد تفرقه بین حوزه و دانشگاه هشدار داد و تصریح کرد: مراقب افرادی که از جهت ناآگاهی درصدد ایجاد تفرقه هستند، باشند و مانع این اختلاف مضر و بنیان برکت باشند، گاهی با تقسیم بندی غلطی که بین موضوعات اتفاق می افتد زمینه این جدایی ها پدید می آید.
وی ادامه داد: تولید علم در بخش علوم انسانی بدون همکاری حوزه و دانشگاه به ثمر نمی رسد و نیازمند همکاری بیشتر بین این دو نهاد و ورود فعال حوزه های علمیه در این زمینه هستیم و باید زمینه ورود دانشگاه ها را هم فراهم کرد.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، با تاکید بر اینکه تولید علم با بخش نامه و شعار دادن اتفاق نمی افتد، گفت: تولید علم یک فعالیت جهادی و مستمر است و باید در بخش علوم انسانی تولید های مبتنی بر وحدانیت داشته باشیم.
حجت الاسلام محمدیان، با تقدیر از شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورایی را در این جهت راه اندازی کرده ولی نگاه های امید به حوزه های علمیه است و شاگردان امام صادق(ع) که بتوانند معارف ناب الهی را در این قالب هایی که امروز به عنوان علوم اسلامی مطرح است، بریزند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه 10 درصد دوره کارشناسی اختصاص به دروس معارف اسلامی دارد، گفت: بیش از سه میلیون و 500 هزار دانشجو مخاطب این دروس هستند و در هر ترم بیش از یک میلیون ساعت درس معارف ارائه می شود.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، افزود: بیش از 5 هزار استاد که از اساتید حوزوی هستند به تدریس این علوم می پردازند و این عرصه هیچ گاه برای حوزویان وجود نداشت.
حجت الاسلام والمسلمین محمدیان، تاکید کرد: امروز کتاب های درسی از نظر غنای علمی قابل دفاع است و در تولید این کتاب ها به حدی از بلوغ رسیده ایم.
وی با مثبت ارزیابی کردن رشد دروس معارف اسلامی در دانشگاه ها ابراز داشت: با گذشت حدود 32 سال از انقلاب اسلامی اولین گام برای تربیت استاد معارف اسلامی برداشته شده و زمینه ای برای تولید استاد در این عرصه وجود نداشت.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، با تاکید بر نقش ویژه آیت الله سبحانی در تدوین کتاب های درسی معارف اسلامی افزود: یکی از مهم ترین دروسی که در بخش معارف اسلامی ارائه می دهیم اندیشه اسلامی است که این کتاب را ایشان با همکاری دکتر محمدرضایی تدوین کرده اند.
حجت الاسلام والمسلمین محمدیان، تاکید کرد: حضور ایشان در این عرصه باعث دلگرمی ماست و امیدواریم از این به بعد هم ارشادهای ایشان ادامه داشته باشد.
گفتنی است، در این مراسم از مولفان کتاب های درسی معارف اسلامی سال 88 و 89، ناقدین برتر کتاب های درسی و پایان نامه های برتر دانشجویی نیز تجلیل شد.
پایان پیام/
نظر شما