به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، دکتر علیمحمد سهراب نژاد، معاون پژوهشی دانشگاه فرهنگیان ایلام، در این نشست بابیان اینکه برگزاری نمایشگاه کتاب حرکت بسیار ارزشمندی است، ابراز کرد: باید کتاب و کتابخوانی بهصورت یک نهضت در جامعه شکل بگیرد و این نیاز اساسی در سطح جامعه است و موجب میشود که در مسیر خواستههای علمی جامعه حرکت کنیم.
وی، بابیان اینکه دانشگاه فرهنگیان یک دانشگاه نوپاست که در گستره ملی فعالیت میکند، ابراز کرد: بیش از 100 پردیس در مناطق مختلف کشور مأموریت دانشگاه که تربیت نیروی متعهد و متخصص برای آموزش فرزندان ایران اسلامی فعالیت میکند.
سهراب نژاد، بابیان اینکه دانشگاه فرهنگیان در عرصه فرهنگی و هنری در میدان کار حاضر است، گفت: تنها راهکار توسعه بنیادی یک کشور راهکار اقتصاد مقاومتی است که لازم است همه ارکان جامعه بر محور این شعار برنامهریزی داشته باشند.
دکتر محمود محمودی، با اشاره به اینکه جایگاه اصلی فرهنگ و هنر در ایران در عیلام باستان بوده است، گفت: از فرهنگ و هنر در بعد اقتصاد باید استفاده کرد و باید گفت که خود فرهنگ و هنر میتواند یک منبع پایانناپذیر در حوزه اقتصادی باشد که ما از این مقوله غافل ماندهایم.
وی، با اشاره به اینکه سه نوع اقتصاد در حوزه اقتصادی در جهان وجود دارد، ابراز کرد: اقتصاد تهاجمی، اقتصاد کشورهای استعمارگر است که هدف آنان چپاول و غارت ثروت کشورهای دیگر و تقویت اقتصاد خود است که این نوع اقتصاد در اصول ایران اسلامی راهی ندارد.
محمودی، بیان کرد: یکی دیگر از انواع اقتصاد، اقتصاد ریاضتی است که در این نوع اقتصاد مردم با کمترین احتیاجات به زیست خود ادامه دهند و بهطورقطع، جمهوری اسلامی ایران نیز چنین نگاهی ندارد، نبوده و نیست و در اصل و اصول اسلامی هم کاملاً مردود است.
وی، یادآور شد: نوع سوم اقتصاد مقاومتی است که مبتنی بر تواناییها و ظرفیتهای داخلی و نگاه دروننگر و بروننگر دارد که از توانمندیهای داخل را بهترین وجه استفاده کرده و اما حصار را به دور خود نکشیده و از فناوریهای جدید نیز استفاده کند.
این مدرس دانشگاه، گفت: این نوع اقتصاد در شرایط تحریم میتواند موجب رشد و ارتقای اقتصادی در داخل مرزهای کشور شود، امروز تمام دنیا در مقابل ما قرارگرفته است و اما دشمنان اسلام و انقلاب از این حرکت اصولی و عدالت محور ما در هراس هستند و لذا دشمنیهای بزرگی دارند و ما را در شرایط سخت و تحریم قرار داده و برای این امر برنامهریزی میکنند.
محمودی، اظهار کرد: ارکان اقتصاد مقاومتی، مقاوم بودن اقتصاد، توجه به اقتصاد داخلی و تکیهبر توانمندیهای داخلی است که بتواند در مقابل تکانههای شدید دشمن مقاومت کند و در غیر این صورت، اگر اقتصاد تکمحصولی داشته باشیم تمام شیرازه آن اقتصاد از هم میپاشد.
وی، بابیان اینکه استفاده از ظرفیتهای مردم و دولت از دیگر شاخصهای اقتصاد مقاومتی است، افزود: باید دولت و مردم در کنار هم و باهم منسجمتر از حوزه سیاسی باشند.
این مدرس دانشگاه، بیان کرد: توجه به تولید داخلی یکی دیگر از شاخصهای اقتصاد مقاومتی است که امروز متخصصانی در حوزههای مختلف داریم و میتوانیم کالاهایی در حوزه مختلف تولید کنیم، اولین ضعف اقتصاد ما این است که از نخبگان درجاهایی که با اقتصاد مردم گرهخورده است استفاده نمیشود.
محمودی، ابراز کرد: اقدام اول در حوزه اقتصاد مقاومتی، القای فرهنگ اقتصادی در جامعه است که میتواند به اقتصاد کشور کمک کند و معنای آن این است که در کشور درست تولید و مصرف شود، اگر نتوانیم تولید و مصرف درست باشیم فرهنگ اقتصادی با مشکل مواجه شده است.
وی، در ادامه خاطرنشان کرد: امروز صنایع فرهنگی، کمترین هزینه دارد و از فکر و نبوغ افراد میتوان در راستای تولید استفاده کرد، از اینکه ما نتوانستهایم آموزش لازم را داشته باشیم، صنایع فرهنگی هویت بخشی است، میتواند منبع ثروت و درآمد باشد.
این مدرس دانشگاه، ابراز کرد: صنایع فرهنگی بهعنوان منابعی پایانناپذیر است و اگر این امر باورمان شد و بهعنوان بهترین منبع تداوم داشته باشد، آن موقع است که جوانان ما میتوانند وارد کار شوند و ثروت آفرینی داشته باشد.
محمودی، تصریح کرد: وظایف دولتها ایجاد بستر لازم و رفع موانع است که دولت در تلاش است که این برنامهها را داشته باشد و از طرفی نیز الزامات نیروی انسانی و ارتباط دانشگاه با صنایع فرهنگی نیز فراهم شود تا علم تبدیل به ثروت گردد.
وی، بابیان اینکه رسانهها نقش مهمی در ترویج مصرف کالای داخلی دارند، گفت: از طریق رسانهها باید سبک زندگی و اقتصاد مقاومتی در سطح جامعه ترویج شود، تبیین الگوهای مصرف مناسب یکی از رسالتهای رسانههاست تا سبک زندگی اسلامی و ایرانی بر مبنای اقتصاد مقاومتی را به مردم نشان دهد.
محمودی، بیان کرد: هدایت صحیح مصرفکنندگان و ارائه الگوهای صحیح مصرف، استفاده از کالای داخلی، مصرف کالا بر مبنای فرهنگ دینی، از دیگر رسالتهای رسانههاست و باید در این حوزه بندسازی و ترند سازی داشته باشیم، ترند سازی زمینهسازی برای برند سازی است که تشویق برای استفاده برای یک برند خاص و یک کالای خاص بوده که بازار آن کالا را رونق میبخشد.
نظر شما