فرهنگ کتاب‌خوانی در خانه شروع و در مدارس باید تکمیل شود

خبرگزاری شبستان: نشست تخصصی نقد و بررسی وضعیت مطالعه و کتاب‌خوانی در بین دانش آموزان ایلامی با همکاری اداره کل آموزش‌وپرورش استان در غرفه برنامه‌های جنبی دهمین نمایشگاه کتاب ایلام برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، یدالله جایدری، معاون پرورشی و فرهنگی آموزش‌وپرورش استان ایلام، صبح امروز (11 اسفند) در این نشست، اظهار کرد: فرهنگ کتاب‌خوانی و مطالعه را باید از خانه شروع کرد و در مدرسه نهادینه کرد.

 

وی، تصریح کرد: اگر بخواهیم شهروندانی کتاب‌خوان داشته باشیم، باید همان‌گونه که نظام سلامت پزشکی را از آموزش مادران شروع می‌کنیم، در زمینه فرهنگ‌سازی مطالعه و کتاب‌خوانی نیز از آموزش مادران برای آموزش فرزندان در حوزه مطالعه آغاز کنیم.

 

معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش‌وپرورش استان ایلام، یادآور شد: باید ابتدا فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی را در نهاد تعلیم و تربیت در جامعه تعریف و بعد با برنامه‌ریزی فرهنگ‌سازی مطالعه را از خانواده شروع و در مدرسه این فرهنگ را تکمیل کنیم.

 

جایدری، با اشاره به اینکه در حال حاضر چون این امر به فراموشی سپرده‌شده است، گفت: افراد جامعه و اولیای دانش آموزان، به دنبال تأمین معاش به‌جز بحث فرهنگ، به هر دری می‌زنند، برگزاری نمایشگاه در حکم مسکن و کم اثر هستند، چراکه به همان اندازه اولیا و مربیان کتاب‌خوانی یک فرهنگ است، فرهنگ‌سازی نیز نیازمند یک برنامه جامع و کامل است.

 

وی، تصریح کرد: در آموزش‌وپرورش بیشتر از نهادهای دیگر به بحث فرهنگ‌سازی در امر مطالعه و کتاب‌خوانی پرداخته می‌شود، ولی چون زیرساخت‌های لازم را در حد استاندارد آن در مدارس نداریم، فرهنگ مطالعه در بین دانش آموزان کاهش‌یافته است.

جایدری، خاطرنشان کرد: نیروهای استانی کارآمد، برگزاری دوره‌های آموزشی اولیا و مربیان، تجدیدنظر در شیوه‌های آموزشی در تغییر تقدم کارهای آموزش بر کارهای فرهنگی و پرورشی می‌تواند راهکارهای خوبی برای ایجاد فرهنگ کتاب‌خوانی باشد.

 

عارف پیرانی، رئیس اداره مشاوره آموزش‌وپرورش استان ایلام، نیز در این نشست، اظهار کرد: مطالعه به‌طور غیرمستقیم سبب اعتمادبه‌نفس در بین دانش آموزان می‌شود.

 

وی، افزود: همانگونه که یادگیری نتیجه آموزش است برای مطالعه دانش آموزان نیز باید امکانات لازم فراهم شود، 2 کانون اصلی خانواده و مدرسه نقش به سزایی در ترویج فرهنگ مطالعه در بین دانش آموزان دارند.

 

پیرانی، بیان کرد: والدین باید خود لذت مطالعه را بچشند تا فرزندان آنان به مطالعه تشویق شوند، تجهیز مدارس به کتابخانه تنوع کتاب، دسترسی آسان به اینترنت در کتابخانه‌های مدارس و اجرای مسابقات کتاب‌خوانی از عوامل مهم در تشویق و ترغیب دانش آموزان به مطالعه و کتاب‌خوانی است.

کد خبر 614013

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha