هنر کمک حال اقتصاد و سیاست جامعه است

خبرگزاری شبستان: مدیر عامل خانه سینما گفت: اقتصاد هنر، یک اقتصاد مقاومتی، ملی و اصطلاحا روی پاست که اگر کمی رویکرد های مان را تغییر دهیم و نگاه روشن تری داشته باشیم، می تواند کمک شایانی به اقتصاد کشور کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبستان، منوچهر شاهسواری؛ در همایش «ایران فرهنگی در جهان امروز» با بیان اینکه جایزه ی اسکارِ اصغر فرهادی نشانه ی تعظیم جهان به ادب و هنر ایران است، گفت: برای سخن گفتن از همت بلند هنرمندان این سرزمین، فرصتی نیاز است که بتوانیم از خدمات کسانی که باخون دل، برای اعتلای فرهنگ ایران کار می‌کنند حرف بزنیم. بدست آوردن جایزه ی اسکار، یکی از بزرگ ترین افتخارات سینمای ایران است که با همت اصغر فرهادی و تیم هنرمندش حاصل شد.

 

مدیر عامل خانه ی سینمای ایران با بیان اینکه اصالت دادن به اقتصاد ما را با این نگاه مواجه می کند که گویی بدون پول، کاری انجام نمی شود؛ اظهار کرد: جهان امروز، جهان اقتصاد بر اساس کسب و کار خرد است و کار هنری، اعم از تئاتر، سینما و موسیقی و سایر هنرها، حوزه ی مهمی برای شکل گیری این اتفاق است. 

 

وی در ادامه به ارائه ی آمار فروش سینمای ایران در سال های اخیر پرداخت و گفت: در سال ۱۳۹۲، میزان کل فروش فیلم‌های سینمایی ۳۱ میلیارد تومان بوده است، این رقم در سال ۱۳۹۳، به ۵۵ میلیارد تومان رسیده و در سال ۱۳۹۴، ۷۵ میلیارد تومان بوده است. قابل توجه است که فروش سینمای ایران تا این لحظه از سال ۱۳۹۵ از مرز ۱۶۰ میلیارد تومان عبور کرده و این نشان از پویایی اقتصاد هنر است. در همین لحظه که ما اینجا هستیم، بیش از ۱۰۰ تئاتر  روی صحنه حضور دارند و گردش مالی کنسرت های موسیقی در سال گذشته، علیرغم همه ی مشکلات بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان بوده است.

 

شاهسواری با بیان اینکه اشکال اینجاست که اینقدر با اعداد بزرگ فکر کرده‌ایم که کمک هنر به اقتصاد جامعه را نادیده می گیریم، تاکید کرد: اقتصاد هنر، یک اقتصاد مقاومتی، ملی و اصطلاحا روی پاست که اگر کمی رویکرد های مان را تغییر دهیم و نگاه روشن تری داشته باشیم، می تواند کمک شایانی به اقتصاد کشور کند. همانطور که هنر، کمک حال سیاست بوده و اگر به جهان امروز نگاه کنیم متوجه می شویم عمیق ترین مدافعین ما، به فرهنگ و هنر ایران علاقه مند هستند.

 

وی با بیان اینکه اهل هنر آماده ی گفت و گو به قصد مفاهمه با دولت و ساختار قدرت هستند، تاکید کرد: نظام مدیریتی کشور باید بتواند از یک امر درون‌ زا استفاده کند و مدام به فکر این نباشد که کجا کارخانه بزند. مسائل اقتصادی همواره مهم هستند اما نباید از اقتصاد هنر غافل شویم و در این باره خوب است که بدانیم در حال حاضر بیش از ۱۰۰۰ شهر ما فاقد سالن سینمایی، تئاتر و یا موسیقی است.

کد خبر 613964

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha