خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران از جمله کشورهایی است که از منابع فراوان انرژی برخوردار است از جمله بخش های انرژی که با توجه به موقعیت جغرافیای کشورمان در آن حوزه دارای پیشرفت هستیم؛ صنعت برق است. در سال ۱۳۹۱ توان تولیدی برق ایران ۶۸ هزار و ۹۳۲ مگاوات اعلام شد که نسبت به سال گذشته خود ۳ هزار و ۷۲۰ مگاوات افزایش داشته است.
بنابراین گزارش، نیروگاههای حرارتی با ۵۷ هزار و ۵۴۱ مگاوات بیشترین سهم را در تولید برق کشور دارند و ۲۰ مگاوات از ظرفیت تولید مربوط به نیروگاه اتمی است. نیروگاههای برقآبی با ۹ هزار و ۶۸۶ مگاوات توان تولیدی در رتبه سوم هستند. انرژیهای نو ۲۱۹ مگاوات و نیروگاههای مقیاسکوچک ۴۶۶ مگاوات از ظرفیت تولید را به خود اختصاص دادند. مجموع انرژی تولیدی نیروگاهها در سال ۱۳۹۱ برابر ۲۴۸ میلیون و ۵۹۵ هزار مگاواتساعت بوده است که برای این میزان تولید ۳۷ میلیارد و ۵۰۶ میلیون متر مکعب گاز، ۷ میلیارد و ۶۵۹ میلیون لیتر گازوئیل و ۱۴ میلیارد و ۴۴۱ میلیون لیتر نفت کوره مصرف شده است. واردات برق از کشورهای همسایه در همین سال ۳ هزار و ۹۱۳ میلیون کیلوواتساعت بوده است که نسبت به سال گذشته خود ۷ درصد رشد داشته است.
این گزارش می افزاید: صادرات برق در همان سال ۱۰ هزار و ۹۲۳ میلیون کیلوواتساعت و دارای رشد ۲۸ درصدی بوده است و پس از آن نیز در مسیر صعودی قرار گرفته است و لغو تحریم ها نیز این فرصت را برای بازار انرژی کشورمان فراهم کرده که ارتباطات گسترده تری در این حوزه داشته باشد و در این راستا کشورمان به اتحادیه اروپا برق صادر کرده است و در حال حاضر هم ایران در سکوی چهاردهم قدرت تولید و شبکه برق جهان قرار گرفته است.
ایرنا در این زمینه به نقل از حمید چیت چیان، وزیر نیرو نوشته است: "جمهوری اسلامی ایران به لحاظ تولید و شبکه برق، چهاردهمین قدرت در سطح جهان و اولین قدرت در سطح منطقه است. در حال حاضر ظرفیت نیروگاه های برق کشور از 76 هزار مگاوات گذشته که این آمار دستاوردی بسیار مهم در صنعت برق به شمار می رود. با ساخت 21 سد بزرگ طی دوره دولت تدبیر و امید در کشور چهار میلیارد و 300 میلیون مترمکعب بر حجم استحصال آب کشور افزوده و بر همین اساس 153 هزار هکتار شبکه آبیاری و زه کشی در بخش کشاورزی ایجاد شد."
یادآور می شود: افزوده شدن پنج هزار و 200 روستا به روستاهای دارای آب شرب، اجرای 24 طرح بزرگ آبرسانی در 43 شهر، افزوده شدن 850 میلیون مترمکعب بر حجم آب شرب شهرها، راه اندازی تعداد 30 تصفیه خانه و بهره مندی تعداد چهار میلیون و 500 هزار نفر از شبکه فاضلاب کشور از جمله اقدامات و فعالیت های وزارت نیرو طی دولت تدبیر و امید است.
نظر شما