راهبردهاي رسانه ملي در انتخابات سال آينده تبيين شد

خبرگزاری شبستان: رئيس سازمان صداوسيما در همايش سراسري مديران رسانه ملي، راهبردها و رويكردهاي صداوسيما را در دوازدهمين انتخابات رياست جمهوري و پنجمين انتخابات شوراها تشريح كرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی صداوسیما، رئيس رسانه ملي در نشست سراسري مديران صداوسيما، ضمن تبيين راهبرد ها و برنامه هاي رسانه ملي در انتخابات 96، تاكيد كرد:صداوسيما همه توانايي‌هاي نرم‌افزاري و سخت‌افزاري خود را براي برگزاري انتخاباتي پرشكوه، سالم و رقابتي بسيج كرده است. وي افزود: كشور ما مهد دموكراسي است چراكه بهترين نوع دموكراسي كه مردم سالاري ديني است را برگزيده است، لذا  هيچ كشور و نظامي نمي‌تواند خواسته‌اش را به مردم كشور ما تحميل كند.
 دكتر عسكري از سياست بي‌طرفي صداوسيما در انتخابات ياد كرد و گفت: صداوسيما به اندازه كافي به همه نامزدها براي تبليغ برنامه‌هاي خود تريبون مي‌دهد و اصل را بر بي‌طرفي گذاشته است.
رئيس رسانه ملي با اشاره به تأكيد امام (ره) به رعايت اخلاق و تعهد به صراط مستقيم در انتخابات گفت: مقام معظم رهبري نيز انتخابات را جشنواره‌اي با هدف عالي و ايجاد شور و نشاط در جامعه مي‌دانند كه در  برگزاري آن بايد از هر جنجال و تخريبي پرهيز كرد.
دكتر عسكري در اين همايش با تبيين راهبردها و سياست‌هاي كلان رسانه ملي در انتخابات پيش رو تصريح كرد: فراهم كردن عدالت رسانه اي براي نامزدهاي انتخاباتي، رعايت اصل بي طرفي، ترويج رعايت اخلاق انتخاباتي از جانب جريان‌هاي سياسي و مردم و كانديداها، ايجاد زمينه براي رقابت برنامه محور به جاي شكل گيري دوقطبي ها يا چند قطبي هاي كاذب، ايجاد فضاي عقلاني و قانوني انتخاباتي به‌جاي فضاي احساسي و غير قانوني و اطلاع رساني دقيق، صحيح و سريع اقدامات مجريان و ناظران انتخابات و اخبار انتخاباتي، جلب مشاركت حداكثري مردم در پاي صندوق هاي راي، آگاهي و بصيرت بخشي به جامعه براي انتخاب اصلح در دستور كار رسانه ملي قرار دارد.
وي سپس با تأكيد بر اينكه گفتمان تبليغي رسانه ملي گفتمان امام و رهبري است، اظهار داشت: اين گفتمان مي‌تواند ايران را در مقابل فتنه دشمنان مقاوم كند.
رييس رسانه ملي رعايت حريم خصوصي افراد ، رعايت حرمت مديران و مسئولان كشور ، حفظ امنيت رواني  جامعه، حفظ و تقويت انسجام  و همگرايي ملي ، رعايت امنيت و منافع و مصالح ملي، و رعايت جايگاه قوميت ها و مذاهب مختلف را از ديگر نكات مورد اهتمام رسانه ملي در انتخابات ارديبهشت ماه برشمرد و درخصوص برنامه هاي انتخاباتي افزود : برنامه هاي انتخاباتي صدا و سيما در شش مرحله طراحي شده كه برنامه هاي تبييني انتخابات از 24 بهمن آغاز شده است و تا هشتم فروردين ادامه خواهد يافت و بعد از آن برنامه هاي تبليغي و فراخوان آغاز مي‌شوند.
دكتر عسكري سپس اهداف و راهبردهاي تبليغي رسانه ملي، اقدامات، بايدها و نبايدهاي برنامه‌هاي رسانه ملي و نكاتي كه بايد در مناظره‌ها رعايت شود را تشريح كرد و يادآور شد كه برنامه‌هاي رسانه ملي بايد وحدت آفرين و نماينگر اميد و نشاط در جامعه باشد.
رئيس رسانه ملي همچنين با اشاره به برنامه ريزي منسجم صداوسيما براي آگاهي رساني به مردم و اميد آفريني در جامعه‌،گفت : در مدت 20 روز تبليغات براي هر يك از نامزدها، هزار و 210 دقيقه فرصت تبليغ در شبكه هاي صدا و سيما در نظر گرفته شده است.
وي در ادامه با اشاره به شرايط و گرفتاري‌هايي كه نظام سلطه با آن مواجه است تاكيد كرد كه نظام سلطه رو به افول بوده و نظام اسلامي در حال رشد است و لذا انتخابات گام جديد براي بالا بردن اقتدار نظام به شمار مي‌رود.
دكتر عسكري در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به افزايش روزافزون شبكه‌هاي ماهواره‌اي فارسي زبان تصريح كرد:  در سال 1395 معاندان و مخالفان رسانه ملي  با هدف جريان سازي رسانه‌اي بر عليه نظام حدود 90 شبكه جديد فارسي‌زبان و قوم‌گرا راه‌اندازي كرده‌اند اما به لطف خدا رسانه ملي با تلاش كاركنانش امروز سربلند است و توانسته در برابر هجمه‌هاي اين شبكه‌ها مقابله كند و در برهه‌هاي مختلف از عهده مسئوليت خطيرش برآمده است. وي يادآور شد: پوشش رسانه‌ايي مناسبت‌هايي چون محرم، اربعين، درگذشت رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، حادثه پلاسكو و 22 بهمن از جمله عملكرد درخشان رسانه ملي در سال 95 است كه برغم برخي محدوديت ها با روحيه جهادي و غيرت مندانه كاركنان رسانه ملي محقق شد.

 

رئيس رسانه ملي  با ارائه گزارش از عملكرد سازمان در يك سال گذشته، اظهار داشت: با توجه به تأكيد و مأموريتي كه مقام معظم رهبري براي حضور در فضاي مجازي داشته و به منظور تحرك بيشتر در اين فضا، معاونت فضاي مجازي ايجاد شد. وي با بيان اينكه در اين معاونت در زمينه تلويزيون تعاملي، اقدامات زيادي شده‌است، گفت: در آينده‌اي نزديك شاهد حضور فراگير اين تلويزيون خواهيم بود و رسانه ملي ضمن اپراتوري آن، با شركاي رسانه‌اي ديگر در اين زمينه مشاركت فعالي خواهد داشت.
وي سپس با اشاره به اقداماتي كه در زمينه توليد محتواي فضاي مجازي در معاونت‌ها شده است گفت: تمام معاونت‌ها از جمله صدا، سيما، سياسي، برون‌مرزي و استان‌ها در اين زمينه فعال شده‌اند و اميدواريم به جايگاهي تاثيرگذار در اين زمينه برسيم.
دكتر عسكري با بيان اينكه با وجود واگذاري حق انتشار صدا و تصوير به صداوسيما در قانون اساسي، اما سازوكاري براي نظارت بر اين موضوع وجود نداشت گفت: با توجه به اهميت موضوع و بر اساس نظر رهبري معظم درخصوص مسئوليت رسانه ملي در موضوع انتشار صوت و تصوير فراگير، رسانه ملي در اقدامي تاريخي ،سازماني جديد به نام «سازمان تنظيم مقررات انتشار صوت و تصوير در فضاي مجازي » ايجاد كرد  كه كاري مهم بود .
دكتر عسكري با اعلام اينكه امروز حدود 50 سريال تلويزيوني درحال توليد است خاطر نشان كرد: با همت گروه‌هاي توليدي و برنامه‌ساز و تلاش روزافزون آن‌ها، در اين چند ماه چندين سريال توليد كه از شبكه‌هاي سيما پخش شده و براي نوروز نيز برنامه‌هاي متعددي تدارك ديده شده است و پيش‌بيني‌هاي لازم براي توليد برنامه و سريال براي ماه مبارك رمضان سال آينده،  فصل تابستان،  ماه محرم و ... شده است. وي  با بيان اينكه اين اقدامات بدون اضافه شدن حتي يك ريال به بودجه سازمان به انجام رسيده است تأكيد كرد: اين توفيق حاصل همت، تلاش و غيرت كاركنان رسانه ملي است.
رئيس سازمان صداوسيما با تأكيد بر اينكه از سال گذشته تاكنون درصد اعتماد مخاطبان رسانه ملي افزايش يافته است، اظهار داشت: رجوع مردم به رسانه ملي رشدي قابل توجه 15 درصدي داشته است كه مرهون تلاش‌هاي كاركنان خدوم رسانه ملي است. وي همچنين از فعال شدن توليد فيلم و سريال و نهضت توليد انيميشن در مراكز استان‌ها خبر داد و آن را حركتي ارزنده در توليد محتوا دانست.
رئيس سازمان  صداوسيما همچنين با تبيين اقدامات فاخر معاونت توسعه و فن‌آوري رسانه، راه‌اندازي راديو نما را اقدامي بي‌نظير خواند كه راديو را براي اولين بار در كنار تلويزيون قرار داده است.

 

وزير كشور: صداوسيما مرجع داوري و قضاوت مردم است

رحماني فضلي وزير كشور نيز در اين همايش با بيان اينكه انتخابات و حاكميت مردم بر سرنوشت  از مهم‌ترين آثار انقلاب اسلامي است گفت: بنا به فرمايش مقام معظم رهبري رأي مردم حق‌الناس است و برماست كه اين حق را رعايت و از آن صيانت كنيم.
رحماني فضلي با بيان اينكه رئيس جمهور آمريكا به دنبال بهانه‌اي براي منحرف كردن اذهان مردم كشور خود در خارج از مرزها است، گفت: دشمن در منطقه به دنبال همگرايي بين مخالفان جمهوري اسلامي است و آنچه پاسخگوي چنين فتنه‌اي در منطقه و در سطح بين‌المللي است انسجام، وحدت، كارآمدي، اميد و نشاط، همبستگي و تابعيت از رهبري است وي افزود: انتخابات مي‌تواند در ايجاد انسجام ملي و تأمين منافع كشور، موثر باشد.
 وزير كشور با اشاره به شرايط داخلي و تحولات منطقه اي و بين المللي تاكيد كرد: افزايش قدرت ملي و تامين منافع ملي و تقويت همبستگي و انسجام ملي، در گرو برگزاري انتخاباتي پرشكوه است. 
رحماني فضلي، اجراي كامل قانون انتخابات، سلامت انتخابات، امنيت انتخابات و مشاركت گسترده مردم در انتخابات را از وظايف اصلي وزارت كشور در انتخابات پيش رو برشمرد.
وي افزايش نارضايتي در ميان مردم را از سياست‌هايي دانست كه دشمن در زمينه‌هاي مختلف سياسي، اقتصادي و فرهنگي براي ضربه زدن به نظام دنبال مي‌كند و گفت: برغم گسترش رسانه هاي نوظهور در فضاي مجازي و افزايش شبكه هاي معاند ماهواره اي، صداوسيما كماكان مرجع داوري و قضاوت مردم است و اين مرجعيت افزايش نيز يافته است و ما بايد با جلب اعتماد مردم و تأمين و پيگيري مطالبات آن‌ها اين مرجعيت را تقويت و حفظ كنيم.
وي افزود: ايجاد يأس و نااميدي سياست ديگر دشمن است كه بزرگترين سرمايه نظام كه سرمايه اجتماعي است را هدف گرفته است.
رحماني فضلي، بزرگنمايي و سياه‌نمايي مشكلات و القاي بي‌عدالتي و عدم توازن در كشور را زمينه‌اي براي ضربه دشمنانبه نظام ذكر مي‌كند و معتقد است كه تبليغات در رسانه بايد به گونه‌اي هدايت شود كه خدشه‌اي به وحدت ملي وارد نكند.
رحماني فضلي از همكاري نزديك صداوسيما با وزارت كشور در انتخابات مجلس شوراي اسلامي و مجلس خبرگان قدرداني كرد.


كد خدايي:رسانه ملي مي‌تواند  با تبيين موضوعات روند صحيح را در افكار عمومي ايجاد كند

كدخدايي سخنگوي شوراي نگهبان نيز در اين همايش با بيان اينكه توجه به اهميت انتخابات در جمهوري اسلامي به عنوان اجماع و اعمال حق تعيين سرنوشت مردم، جايگاه خطير و اهميت بسياري برخوردار است، گفت: حضور و مشاركت مردم ميزان و معياري براي نشان دادن اعتماد و اطمينان مردم به نظام سياسي است و ما بايد بكوشيم انتخاباتي سالم با مشاركت حداكثري داشته باشيم.
وي درخصوص نقش رسانه ملي در اين زمينه گفت: نقش رسانه ملي در تمام حوادث، بحران‌ها و برهه‌هاي انقلاب، نقشي تعيين كننده و اثر گذار بوده است.
سخنگوي شوراي نگهبان با بيان قدرت آگاهي بخشي صداوسيما در افكار عمومي گفت: رسانه ملي با تشريح اصل 115 قانون اساسي در خصوص ويژگي هاي نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري مي تواند شرايط لازم براي حضور اشخاص در صحنه انتخابات را تشريح كند.
وي با اشاره به مستندهاي خوبي كه در زمينه‌هاي مختلف در رسانه ملي توليد شده است گفت: براي بالا بردن ضريب اطمينان مردم به انتخابات مي‌توان كار عظيم هيات‌هاي نظارتي و اجرايي انتخابات را در مستندهايي به تصوير كشيد و نقش دستگاه‌ها را در اين زمينه براي مردم تبيين كرد.
كدخدايي افزود: صداوسيما مي‌تواند با آموزش‌هاي مستقيم و غير مستقيم قوانين انتخابات را به مخاطبانش آموزش دهد.

کد خبر 613907

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha