چرا نمایندگان خواستار توقف واگذاری پتروشیمی کرمانشاه شده اند؟

خبرگزاری شبستان: مجمع نمایندگان کرمانشاه از دولت خواسته اند که از واگذاری پتروشیمی کرمانشاه به بخش خصوصی جلوگیری کند و دولت نیز هنوز پاسخ دقیقی به این خواسته نداده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، واگذاری سرمایه های دولتی به بخش خصوصی براساس اصل ۴۴ قانون اساسی و اقتصاد مقاومتی در دولت یازدهم اجرا می شود و همواره قوه ی مقننه از دولت در این زمینه حمایت داشته است اما این بار در اقدامی متفاوت مجمع نمایندگان کرمانشاه از دولت خواسته اند که از واگذاری سهام پتروشیمی این استان به بخش خصوصی جلوگیری کند.

بنابراین گزارش، در اين نامه كه به امضاي فرهاد تجري، جواد حسيني‌كيا، احمد صفري، حشمت‌الله فلاحت‌پيشه و سيدجواد حسيني‌كيا، نمايندگان استان كرمانشاه در مجلس شوراي اسلامي رسيده، ادعا شده ميزان دارايي‌هاي پتروشيمي كرمانشاه به‌طور مشكوكي در صورت‌هاي مالي اين شركت ناچيز درنظر گرفته شده است.

در اين نامه كه به دفتر حسن روحاني ارسال شده، تأكيد شده است: انبار كالاي اين پالايشگاه داراي بيش از 13هزار قلم كالا به ارزش تقريبي بيش از 60ميليارد تومان است و مساحت زمين اين پالايشگاه مطابق اسناد ثبتي موجود، بيش از 90هكتار در بهترين نقطه شهر كرمانشاه قرار دارد كه در كارشناسي به عمل آمده از قرار هر متر 50هزار تومان در نظر گرفته شده است.

در ادامه نامه نمايندگان مجلس كه خواستار توقف و برخورد با خاطيان شده‌اند، آمده است: املاك پالايش نفت كرمانشاه براساس عرف محل هرمترمربع حداقل 3 ميليون تومان به‌صورت ميانگين ارزش دارد.مجمع نمايندگان كرمانشاه در اين نامه كه به‌طور دقيق از حساب‌هاي داخلي شركت استخراج شده است، تأكيد كرده‌ است

پالايشگاه مذكور داراي 44مخزن نفتي به ظرفيت 155ميليون ليتر به ارزش تقريبي بيش از 200ميليارد تومان و همچنين بيش از 100تن كاتاليست است كه حاوي حدودا 250كيلوگرم طلاي سفيد و 440كيلوگرم رنيوم بوده كه جزو اموال اين شركت محاسبه نشده است. در اين نامه تأكيد شده است: اخيرا دستگاه مولد توربيني و كمپرسور توربيني به ارزش بيش از 70ميليارد تومان خريداري و در محل پالايشگاه نصب شده كه محاسبه نشده و اين پالايشگاه داراي ادوات و ماشين‌آلات بي‌نظيري به ارزش تقريبي 50ميليارد تومان شامل جرثقيل‌هاي غول‌پيكر و ماشين‌آلات پيشرفته آتش‌نشاني است.

نويسندگان اين نامه با تأكيد بر اينكه پالايشگاه كرمانشاه بيش از 200ميليارد تومان تجهيزات صنعتي در مدار توليد دارد كه به‌صورت شبانه‌روزي فرآروده‌هاي نفتي توليد مي‌كنند، ادامه داده‌اند: پالايشگاه كرمانشاه داراي تعدادي املاك در محله صد دستگاه و سطح شهر به ارزش تقريبي بيش از 20ميليارد تومان و 40 باب منزل مسكوني جديدالاحداث به ارزش تقريبي 20ميليارد تومان و 60باب منزل مسكوني قديمي به ارزش 10ميليارد تومان است. همچنين مجموعه خدماتي، رفاهي و ورزشي اين پالايشگاه به ارزش تقريبي 30ميليارد تومان در ارزش‌گذاري اين شركت مورد محاسبه قرار نگرفته است.

مجمع نمايندگان استان كرمانشاه در ادامه خواستار برخورد با خاطيان و توقف واگذاري سهام پتروشيمي كرمانشاه به بخش خصوصي شده‌اند. در طول3سال گذشته صدها شركت با 3 روش ابداعي به‌صورت زنجيره‌اي از فهرست خصوصي‌سازي‌ خارج شده‌اند.

بخشي از اين شركت‌ها به‌دليل نقش حاكميتي، بخشي ديگر به بهانه استراتژيك بودن و بخش ديگر با عنوان ارزان‌فروشي از فهرست خارج شده‌اند.از اطلاعات مربوط به فعاليت‌هاي مالي اين شركت‌‌ها كه دست‌كم سه‌دهه است كسي خبر ندارد و عموما از سوي بدنه مياني وزارت نفت و مديران اصلي همين شركت‌ها به‌صورت غيررسمي در اختيار رسانه‌ها قرار مي‌گيرد

اما پتروشیمی کرمانشاه چه ویژگی هایی دارد؟

باتوجه به نیاز استان کرمانشاه و استان هاي همجوار به کود شیمیایی ، احداث کارخانه تولید کود شیمیایی مورد تصویب قرار گرفت و براي تحقق این هدف ، شرکت صنایع پتروشیمی کرمانشاه در سال 1375 به ثبت رسید.

در سال 1379 پذیره نویسی به صورت گسترده توسط شرکت صنایع پتروشیمی کرمانشاه انجام گرفت . سپس هیئت مدیره شرکت روش مشارکت با دولت را بررسی نموده و با توجه به ضرورت احداث صنعت پتروشیمی در غرب کشور، شرکت ملی صنایع پتروشیمی با مجوز دولت،مشارکت در احداث پروژه آمونیاك و اوره را پذیرفت.

استقبال مردم کرمانشاه از طرح مذکور با توجه به سطح درآمد پایین در این شهر و خرید سهام از سوي آنان حاکی از علاقمندي آن ها به توسعه صنعت در شهر کرمانشاه و قدردانی از تلاش و زحمات کسانی بود که سال ها جهت احداث پتروشیمی در این شهر تلاش کردند .

فعالیت هاي اجرایی پروژه با توجه به تامین منابع مالی پس از پذیره نویسی آغاز شد.

شرکت ملی صنایع پتروشیمی مسئولیت اجرایی پروژه را تا مرحله را ه اندازي و بهر ه برداري به عهده گرفت و جهت داشتن حضوري فعال در این شرکت، 38.5% از سهام شرکت را خریداري کرد.

در حال حاضر شركت صنايع پتروشيمي كرمانشاه به عنوان نخستين شركت خصوصي توليد كننده اوره و آمونياك در ايران به شكل سهامي عام در حال فعاليت است و سهام آن در تابلوي اصلي بازار بورس و اوراق بهادار ايران با نماد كرماشا عرضه می شود.

اولین واکنش دولت به نامه نمایندگان

روز گذشته محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت در خصوص نامه مجمع نمایندگان کرمانشاه اظهارداشت: معمولا از دولت خواسته می شود که در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی به واگذاری بیشتر بپردازد اما این که چرا نمایندگان کرمانشاه چنین درخواستی داشته اند باید بررسی شود.

 

 

کد خبر 613617

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha