به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، طرح های پتروشیمی کشورمان جزو اولین طرح های اقتصادی هستند که از سرمایه گذاری های دولتی فاصله گرفتند و حالا با اجرایی شدن برجام سرمایه گذاری های خصوصی از منابع خارجی برای اجرایی شدن طرح های پتروشیمی در حال انجام است.
بنابراین گزارش، راه اندازی 12 واحد پتروشیمی و افزایش 6 میلیون تنی محصولات این واحد ها در سال گذشته یک اقدام برای گسترش پتروشیمی های کشور بوده و طبق اظهارات مدیرعامل پتروشیمی کشور، انتظار می رود واحد های باقیمانده نیز تکمیل و مورد بهره برداری قرار گیرد.سال 94 پس از توافق برجام و اجرای آن، راهاندازی واحدهای پتروشیمی و صادرات محصولات آنها افزایش یافت و طبق آخرین آمار میزان صادرات محصولات پتروشیمی ۱۹ میلیون تن به ارزش حدود ۱۰ میلیارد دلار بود.
شاهدایی میزان صادرات پتروشیمی را حاصل بهبود تعاملات بین المللی دانست و گفت: اجرای برجام، شرایط بیمهها و حمل و نقل بهبود یافت و واحدها توانستند تولید خود را افزایش دهند.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری نیز در این رابطه گفت: راه اندازی 12 طرح پتروشیمی براساس سیاست های اقتصاد مقاومتی در سال اقدام و عمل از اولویت های نخست کشور بود و تعدادی به بهره برداری رسیده اند و بقیه هم به زودی افتتاح خواهند شد.
امسال طرح های پلی اتیلن خطی لرستان با ظرفیت 330 هزار تن، اسید سولفوریک ارومیه با ظرفیت 50 هزار تن، پلی اتیلن خطی مهاباد با ظرفیت 330 هزار تن و طرح اوره و آمونیاک شهدای مرودشت با ظرفیت 1.8 میلیون تن، از طرح های صنعت پتروشیمی است که به بهره برداری رسیده اند.
این در حالی است که طبق خبر ایرنا، «علی محمد بساق زاده» مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی از به ثبت رساندن طرحی برای ارزیابی مجتمع های پتروشیمی ایران در اروپا خبر داد که اجرای آن در تامین فاینانس (منابع مالی) و دریافت خدمات از عرصه بین المللی تاثیرگذار خواهد بود.
وی گفت: اهدافی که وزارت نفت برای صنعت پتروشیمی دربخش اقتصاد مقاومتی پیش بینی کرده بود حدود 95 درصد محقق شده است.
رسول اشرف زاده مدیر برنامه ریزی و توسعه هلدینگ خلیج فارس نیز گفت: از مشکلات صنعت پتروشیمی در گذشته، نبود امکان ارزیابی عملکرد این شرکت ها بوده است، اما از سال 1387 برای رفع این خلاء، پیشنهاد جایزه تعالی صنعت پتروشیمی برای ارزیابی سالانه این شرکت ها مطرح شد.
وی با بیان اینکه اکنون حضور در جایزه تعالی پتروشیمی اختیاری است، یادآور شد: در این طرح به دنبال نقاط ضعف نیستیم بلکه به دنبال تقویت نقاط قوت و بهبود عملکردها هستیم.
مدیر برنامه ریزی و توسعه هلدینگ خلیج فارس گفت: در دنیا سه مدل برای ارزیابی مدیریت سازمانی وجود دارد که مدل ای.اف.کیو.ام (EFQM) یک مدل اروپایی است که جایزه تعالی پتروشیمی ایران نیز بر اساس آن طراحی شده است.
اشرف زاده یادآور شد: در مذاکره هایی که با شرکت های معتبر بین المللی مانند شل و توتال داشته ایم، آنها از اجرای این مدل ارزیابی در کشور و نتایج آن استقبال کرده اند.
نظر شما