به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، محمد رضا ورزی ، كارگردان سریال تاریخی «معمای شاه» با توجه به نگاه به فعالیتهای شهید مرتضی آوینی در حوزه هنر و سینما به این پرسش كه پس از گذشت 38 سال از پیروزی انقلاب اسلامی جایگاه هنر در میان مردم را چطور میبیند، اینگونه پاسخ داد: با توجه به جایگاه خوب هنر میان مردم اما باید بگوییم وقتی حرف از انقلاب اسلامی و پیروزی انقلاب میزنیم، انقلاب فقط در عرصه سیاست نیست و ما انقلاب فرهنگی هم داریم. درواقع انقلاب یعنی تحول و به نظر من این تحولات به شكل صددرصد هنوز اتفاق نیفتاده است و باید بیش از پیش به این موضوع توجه خاص داشته باشیم كه این توجه باید از سوی مسئولان فرهنگی كشور صورت بگیرد.
وی در ادامه اظهاراتش بیان كرد: به عنوان مثال، وقتی میگوییم یك فیلم انقلابی میسازیم به این معنا نیست كه حتما باید داستان فیلم در سال 57 بگذرد و صرفا اتفاقات آن دوران به تصویر كشیده شود، بلكه فیلمی كه در نهایت بتواند یك تحول انسانی بهوجود بیاورد.
ورزی سپس در زمینه نگاه شهید آوینی به هنر و سینما در پاسخ به اینكه با توجه به نگاه متعهدانه شهید آوینی تعریفی از هنر انقلاب دارید، تصریح كرد: مسلما هنر در جامعه ایرانی بیش از همه جا بسیار مطرح است و شاید هزاران سال است كه ایرانیها با مقوله هنر در هم درآمیختهاند. به نظرم هنر انقلاب حتما به ارزشهای انسانی متصل است و دقیقا دیدگاه شهید آوینی هم همین است. ما اگر بتوانیم دیدگاه ایشان را الگو قرار بدهیم، مسلما اتفاقات بهتری خواهد افتاد. بنابراین نگاه من شخصا نسبت به نگاه شهید آوینی به هنر كاملا مثبت است.
نگاه شهید آوینی این روزها بیشتر تجلیل میشود ولی اجرا نمیشود
وی در همین راستا اضافه كرد: علی رغم نگاه مثبتی كه نسبت به دید هنری شهید آوینی دارم متاسفم از اینكه ایشان در زمانی كه در قید حیات بود، مورد هجمه قرار میگرفت و اذیت میشد. ایشان رنجهای زیادی متحمل شد و در حال حاضر كه دیگر در بین ما نیست این ارزشها بیشتر دیده میشود كه ای كاش آن زمان كه خودش بود، ارزشها را میدید. نگاه شهید آوینی این روزها بیشتر تجلیل میشود ولی اجرا نمیشود، قلم ایشان در نبودش بیشتر تحسین میشود؛ در حالی كه باید اجرا شود. ما الان نیاز داریم كه تحول به سمت و سوی ارزشهای انسانی برود. به نظر من جامعه در تمام دوران به چنین چیزی نیاز دارد و طی این سال ها هم آوینیهایی بودند كه سعی كردند نگاه شهید آوینی به هنر را حفظ كنند و صیقل بدهند.
كارگردان فیلم «ابراهیم خلیل الله» در ادامه در پاسخ به اینكه آیا هنر انقلاب تعریفپذیر است و هنر مستقل محسوب میشود، گفت: از دیدگاه من هنر انقلاب باید عمومی باشد؛ چراكه باید مستقل باشد و در میان همه مردم رواج داشته باشد و جاری و ساری باشد تا همه از آن استفاده كنند. هنر انقلاب باید همهگیر باشد؛ چون همه جامعه به آن نیاز دارند. پس باید كل جامعه را دربربگیرد و به نوعی استقلال داشته باشد. استقلال متعلق به مردم است و همه باید به هنر انقلاب توجه كنند.
كارگردان مجموعههای تاریخی «تبریز در مه» و «سالهای مشروطه» همچنین در زمینه اینكه میتواند به مصادیقی از هنرمندان شاخص انقلاب و یا آثار شاخصشان در این زمینه اشاره كند، توضیح داد: در عرصه سینما آثار افرادی چون ابراهیم حاتمیكیا، مجید مجیدی و احمدرضا درویش جزو بهترین و ماندگارترینهای آثار انقلابی هستند. به عنوان مثال «آژانس شیشهای» آقای حاتمیكیا و یا «بچههای آسمان» مجید مجیدی واقعا آثار درجه یك در عرصه فرهنگی هستند. اما چرا نباید تكرار شود؟ در میان نسل جدید هم افرادی مثل محمدحسین مهدویان، كارگردان فیلم «ایستاده در غبار»، قابل تحسین هستند و همان چیزهایی هستند كه ما دنبالشان میگشتیم. به اعتقاد من چنین افرادی ارزشهای خیلی خوبی برای فرهنگ كشورمان رقم زدند. در این زمینه اكثر آثار دوستان قابل اعتناست.
وی سپس با اشاره به اهمیت به نسل جوان در حوزه فیلم سازی تاكید كرد: ما نسل جوانی داریم و این خطر در سینما حاكم است كه اگر مسیرشان را درست نروند ممكن است به انحراف كشیده شوند. نسل جوان باید هدایت شوند و اگر رها شوند ممكن است مسیرشان را به نحو دیگری ادامه بدهند. اگر ما بخواهیم مسیر و نگاه آوینیوار در سطح جامعه فرهنگی لحاظ كنیم، نیازمند این است كه مسئولان نگاه مستقلتر و توجه بیشتری به نسل جوان داشته باشند؛ چراكه حمایت فقط پول نیست بلكه تشویق و شوق و انگیزه است. نسل جوان ما با حمایت مسئولان میتوانند آثار تاثیرگذار و فرهنگسازی داشته باشند.
نظر شما