خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اعمال حاکمیت دولت در ساحلها و بندرها به منظور فراهم ساختن تسهیلات لازم در جهت گسترش امور تجارت دریایی وارتباطات ساحلی و همچنین وصول حقوق و عوارض متداول در مجموع قسمتی از وظایف سازمان بنادر و کشتیرانی را تشکیل میدهد. این سازمان برای توسعه فعالیتهایش برنامه ریزی هایی انجام داده است که از آن جمله می توان استفاده از مزیتها و ظرفیت های بنادر در جذب سرمایهگذاری اشاره کرد. یکی از بنادری که تاکنون موفق به جذب سرمایه خارجی شده بندر امام خمینی(ره) است.
بنابراین گزارش، ایرنا در این زمینه به نقل از محمد سعیدنژاد، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی کشور نوشته است: "خوشبختانه طی سه سال اخیر شاهد سرمایهگذاری خوب بخش خصوصی دراین بندر هستیم. تاکنون دو هزار و 400 میلیارد تومان در بندر امام خوزستان سرمایه گذاری شده است و امسال نیز بخش خصوصی در این بندر 380 میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده است. با این روند سرمایه گذاری در مجموعه فعالیت های این بندر و دیگر بنادر استان خوزستان می توان در آینده نزدیک شاهد اشتغال خوب در این بنادر بود. بالغ بر هشت هزار نفر در این بندر مشغول کار می باشند که از این تعداد یک هزار و 300 نفر شاغلان مرتبط با سازمان بنادر و 6 هزار 700 نفر به واسطه سرمایه گذاری های صورت گرفته مشغول به فعالیت شده اند."
این گزارش می افزاید: در مجموعه بنادر کشور تاکنون 9 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری صورت گرفته که از نظر ارزی این سرمایهگذاری رقم قابل توجهی است. عملکرد بنادر تجاری کشور حدود 140 میلیون تن در سال است و 80درصد از این میزان از دو بندر اصلی شهید رجایی در استان هرمزگان وبندر امام خمینی(ره) در خوزستان محقق می شود.
یادآور می شود: بندر امام خمینی(ره) یکی از سه بندر بسیار مهم کشور در خلیجفارس است که در حال حاضر بالغ بر 80 درصد از کالاهای اساسی کشور از طریق این بندر وارد می شود. بندر امام خمینی بعد از بندر شهید رجایی بزرگترین بندر تجاری ایران است که راه آهن سراسری آن را به پایتخت پیوند میدهد. طول اسکلهٔ تجاری بندر امام حدود هفت کیلومتر است و سالانه سی میلیون تن کالا را پذیرش میکند. از این رو از بزرگترین و مهمترین پایانه تجارتی دریایی کشور است.
نظر شما