محمدهادی خسروکیانی، از شرکت کنندگان در یازدهمین جشنواره بین المللی فیلم های صدثانیه ای در مورد اثر خود که به این جشنواره ارسال کرده بود به خبرنگار شبستان گفت: اثرم که به بخش پویانمایی مسابقه راه یافت، " نوروز " نام داشت. این فیلم در خصوص احترام به بزرگترها و اهمیت دادن به آنهاست. با این فیلم خواستم به مخاطب بگویم باید دل بزرگترها را به دست آورد و صله رحم را به جا آوریم.
خسروکیانی با بیان اینکه ساخت " نوروز " حدود 2 ماه زمان برد، عنوان کرد: این فیلم حاصل تلاش گروه انیمیشن سازی مکعب است که بنده کارگردانی آن را به عهده داشتم. ساخت فیلم با در نظر گرفتن روال پیش تولید، سناریو، فیلمنامه، طراحی، تولید سه بعدی صدابرداری حدود 2 ماه طول کشید. موضوع فیلم کاملا ایرانی است. در نظر داشتم فیلم اصالت داشته باشد و به نوعی هم دینی و هم ایرانی باشد. امروزه پیشرفت و تکنولوژی را شاهدیم و متاسفانه همه در گوشی های همراه به سر می برند و سرگرم آن هستند. باید فرهنگسازی شود به خصوص در بین جوان ها که به بزرگترها بها دهند.
وی با اشاره به اینکه صد ثانیه زمان خوبی برای ساخت فیلم است، بیان کرد: در صد ثانیه می توان پیام را به مخاطب منتقل کرد، این زمان قابلیت انتقال بهترین پیام ها را دارد، صد ثانیه زمان کافی و منطقی است، من امسال برای اولین بار در جشنواره فیلم های صد ثانیه ای شرکت کردم.
این فیلمساز جوان خاطرنشان کرد: برگزارکننده جشنواره فیلم های صدثانیه ای باید ترتیبی اتخاذ دهند که سرمایه گذاران و توزیع کنندگان به خصوص توزیع کنندگان بین المللی در خاورمیانه که فرهنگ شان به ما نزدیک است، فیلم های جشنواره را ببینند. این امر باعث رونق بیشتر فیلم های کوتاه می شود. همچنین باید در این جشنواره ترتیبی داده شود که تعاملی بین سرمایه گذاران و فیلمسازان برقرار شود زیرا افراد بسیاری هستند که برای ساخت فیلم های کوتاه یا بلند در آینده نیاز به سرمایهگذاری دارند. می شود ترتیبی اتخاذ شود که یک روز بعد از جشنواره ملاقاتی بین تولیدکنندگان، توزیع کنندگان و سرمایه گذاران داده شود.
خسروکیانی فیلم کوتاه را اثرگذار دانست و افزود: در فیلم کوتاه باید در یک زمان کوتاه، پیام بیان شود و این مسئله کار را سخت می کند، مخصوصا اگر فیلم به ثانیه کشیده شود. ساخت فیلم کوتاه به خاطر محدودیت زمانی و ارایه پیام منطقی سخت است. فیلم بلند هم سختی های خود را دارد.
وی با بیان اینکه سینماهای ما فیلم های کوتاه را پخش نمی کنند، گفت: دیدگاه مردم و جامعه فعلی رو به فیلم های بلند است. فیلم های کوتاه برای جشنواره ها ساخته می شود. مردم به طور کلی از فیلم کوتاه اطلاع دارند اما این فیلم ها را نمی بینند. مردم بیشتر فیلم های بلند یا سریال می بینند . سینماها باید فیلم های کوتاه را اکران کنند، به عنوان مثال می توانند در یک سانس 10 فیلم کوتاه را نشان دهند. از طرفی تلویزیون نیز می تواند برنامه ای مشخص را به نمایش فیلم های کوتاه اختصاص دهد و همچنین می تواند به عنوان میان برنامه این فیلم ها را نشان دهد تا مردم بتوانند فیلم های کوتاه را ببینند و بیشتر با این نوع فیلم ها آشنا شوند.
این فیلمساز جوان خاطرنشان کرد: امیدوارم مسئولان ارزش بیشتری به تولید انیمیشن بدهند و به این صنعت بیشتر بها دهند. در کشورهای دیگر به خصوص ژاپن و کره از راه انیمیشن کسب درآمد می کنند. در این کشورها انیمیشن صنعت است و درآمدزا و تنها سرگرمی محسوب نمی شود. امیدوارم مسئولان ما به این دیدگاه برسند که انیمیشن یک صنعت است و به انیمیشن و انیمیشن سازها بها دهند.
گفتگو از مریم داوری
نظر شما