نیشابور نیازمند 330 هزار متر‌مربع فضای کتابخانه ایست

معاون سیاسی و اجتماعی فرماندار نیشابور بابیان اینکه تأکیدات مقام معظم رهبری در دیداربا کتابداران کشور وظیفه همه ما را درمسئله کتابخوانی مضاعف کرده است، گفت: نیشابور نیازمند 330 هزار متر‌مربع فضای کتابخانه ایست.

به گزارش خبرنگار شبستان از مشهد، ابراهیم جدکاره، معاون سیاسی و اجتماعی فرماندار نیشابور صبح امروز (1شهریور) در جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی این شهرستان تصریح کرد: فرمایشات رهبری باید در دستور کار انجمن کتابخانه‌ها قرار بگیرد.

 

وی خواستار ایجاد اتاق فکر با توجه به منویات مقام معظم رهبری شد و گفت: زمینه‌های کتاب و کتابخوانی در نیشابور بسیار خوب است و باید یک جهش جدی در این حوزه صورت گیرد.

 

وی با اشاره به این مطلب که اقبال و پیگیری مناسب مردم نیشابور در حوزه کتاب و کتابخوانی تکلیف ما را سنگین‌تر کرده است، افزود: نیشابور نیازمند 330 هزار متر‌ مربع فضای کتابخانه ایست که از این مقدار سه هزار و 140 مترمربع فقط در نیشابور موجود است.

 

جدکاره با اشاره به این مطلب که سختگیری بیش از حد انجمن کتابخانه‌ها باعث کندشدن حرکت کار‌ها می‌شود، گفت: کتابخانه‌ها نباید برای حداقل‌های خود مانندحقوق کتابداران خود مشکل داشته باشند و باید توجه بهتری به این امر مهم صورت گیرد.

 

وی به برنامه های در دست اجرا در حوزه کتاب و کتابخوانی اشاره کرد و افزود: ایجاد بانک اطلاعات کتاب و کتابخوانی در شهرستان نیشابور، برگزاری همایش خیران کتاب و کتابخانه همزمان با هفته کتاب در آبان ماه سال جاری  است.


عضو انجمن کتابخانه‌های عمومی نیشابور با اشاره به این مطلب که در حوزه سخت‌افزاری کار‌های خوبی صورت گرفته است ولی این قبیل فعالیت ها در حوزه کتابخوانی کافی نیست، تأکید کرد: نیشابور به لحاظ تعداد اعضای فعال کتابخانه، رتبه اول کشور را دارد و از لحاظ تعداد کتاب رتبه بیستم را دارا است و جایگاه کتابخانه نیشابور در استان رتبه دوم است.

 

در ادامه محمد صالح‌آبادی، رئیس شورای اسلامی شهر نیشابور نیز گفت: کتابخانه‌ها و کتابداران مظلوم واقع شده‌اند و یک متولی قانون‌مندی در کشور برای آن وجود ندارد.


رئیس شورای اسلامی شهر نیشابور خواستار آسان‌گیری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برای راحت‌تر عملیاتی شدن همکاری‌ها شد و گفت: واگذاری پارک‌ها به هیچ ارگانی امکان‌پذیر نیست و طبق بخش‌نامه تمام واگذاری‌ها نیز باید مطابق سند به شهرداری بر‌گردد.

 

در ادامه رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی نیشابور گفت: تعداد مراجعان به کتابخانه‌های این شهرستان در چهار ماه اول سال جاری 52 هزار و 688 نفر بوده که 30 هزار و 460نفر آن بانوان و 22 هزار و 228 نفر آن آقایان بوده است.

 

محمد زمانی افزود: تعداد اعضای کتابخانه‌ها تا پایان تیر ماه سال جاری 10 هزار و 64 نفر است که سه هزار و 245 نفر آن اعضای جدید هستند.

 

وی با بیان اینکه در چهار ماه اول سال جاری هشت هزار و 500 نسخه کتاب امانت داده شده است، خاطرنشان کرد: تعداد کتاب‌های موجود در کتابخانه های نیشابور را 102 هزار و 745 عنوان و 123 هزار و 311 نسخه است که این کتاب‌ها شامل کتاب‌های فارسی، لاتین، کودک و خط بریل است و کتاب‌های دریافتی از نهاد کتابخانه‌های عمومی هزار و 904 عنوان و هزار و 207 نسخه است.

 

زمانی از افزایش 2 برابری زیر بنای کتابخانه نابینایان از محل اعتبارات تملک دارایی سال 89 خبر داد و افزود: پیگیری واگذاری زمین کتابخانه مرکزی برای تغییر کاربری در کمیسیون ماده پنج استان نیز از دیگر برنامه‌ها است.

 

پایان پیام/

کد خبر 61305

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha