خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کنیا کشوری است در شرق آفریقا. پایتخت آن نایروبی است و مومباسا، کیسومو و ناکورو شهرهای مهم آن محسوب میگردند. پس از استقلال، کنیا بواسطه سرمایهگذاری عمومی، تشویق تولیدات کشاورزی و توسعه سرمایهگذاری صنعتی بخش خصوصی، شاهد رشد اقتصادی بود. تولید ناخالص ملی (GDP) در سالهای ۱۹۶۳ تا ۱۹۷۳ به 6/6 درصد افزایش پیدا کرد. تولید کشاورزی به 4/7 درصد افزایش یافت که عوامل مؤثر بر آن توزیع در میان استانها و افتتاح مناطق جدید زراسمت بود. رشد اقتصادی کنیا بین سالهای ۱۹۷۴ تا ۱۹۹۰ کاهش پیدا کرد. سیاستهای نامناسب کشاورزی، نبود بودجه لازم و ضعف در قوانین تجاری بینالمللی باعث کاهش محصولات کشاورزی گردید. دولت شروع به واگذاری به بخش خصوصی نمود. نبود انگیزه صادرات، کنترل شدید واردات و کنترل ارزهای خارجی باعث کاهش تمایل به سرمایهگذاری داخلی گردید.
بنابراین گزارش، رشد واقعی تولید ناخالص داخلی کینا به طور متوسط در 7 سال گذشته، بیش از 5 درصد بوده و کشاورزی با سهمی حدود 25 از تولید ناخالص داخلی ستون اقتصاد این کشور است، به طوری که حدود 75 درصد از جمعیت کنیا حداقل به صورت پاره وقت در بخش کشاورزی از جمله دام و فعالیتهای مرتبط به آن در حال فعالیت هستند. در حال حاضر این کشور تلاش دارد مناسبات اقتصادی و نفتی خود با ایران را گسترش دهد.
این گزارش می افزاید: میزان در این زمینه به نقل از مرتضی دیلان، رایزن بارزرگانی ایران در نایروبی نوشته است: "جمهوری اسلامی ایران با توجه به اهمیت کشور کنیا به عنوان دروازه ورود به منطقه شرق آفریقا و ثبات سیاسی ـ اقتصادی آن که سومین مقر سازمان ملل و بزرگترین اقتصاد در منطقه به شمار میرود، اولین نمایشگاه اختصاصی خود را در این کشور برگزار کرده است. توسعه صادرات غیرنفتی و گسترش مناسبات تجاری و اقتصادی میان دو کشور از جمله اهداف برگزاری این نمایشگاه بوده است."
یادآور می شود: حجم روابط تجاری بین ٢ کشور ایران و کنیا ٤٧ میلیون دلار در سال ٩٤ بود که از این میزان ٤٢ میلیون دلار ارزش صادرات کالاهای ایرانی به کنیا و ٥ میلیون دلار ارزش صادرات کالا از کنیا به ایران بوده است.
نظر شما