به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان٬ حجت الاسلام رضایی استاد حوزه علمیه در جلسه اخلاق با موضوع انسان عاقل در حوزه فاطمه الزهرا(س) ویلاشهر گفت: ایمان جاهلانه موجب ضرر، غرور و تکبر است.
حجت الاسلام رضایی عقل را نوری دانست که خداوند در وجود انسان روشن می سازد و هدف ارسال پیامبران را برای روشن شدن فتیله عقل بیان داشت.
وی افزود: اینکه گاهی افراد با دانستن زشتی گناه باز هم مرتکب آن می شوند؛ به دلیل پایین بودن نور عقل و ندیدن آن زشتی در وجود خودشان است.
استاد حوزه تصریح کرد: در گذشته به علم سواد به معنای سیاهی گفته می شد به این دلیل که گاهی علم موجب حجاب می شود پس هرگاه علم موجب تواضع و بندگی بیشتر گردید، ثمره داده است.
حجت الاسلام رضایی با هشدار به فراگیران علم و دانش با اشاره به روایت امام صادق علیه السلام که فرموده اند:«کونوا لنا زینا و لاتکونوا شینا» بزرگترین لطمات وارده بر پیکر دین را از سوی عالمان و مدعیان دین و دینداری بیان کرد و سپس با اشاره به آیات قرآن از جمله «قوا انفسکم و اهلیکم نارا» بر شروع خودسازی از خود توصیه نمود.
وی در ادامه بهترین و زیباترین عقل را در داشتن هوش بسیار معرفی کرد و با اشاره به زندگی بانو مجتهده امین ایشان را فردی با هوش دانست و گفت: اینکه بانو مجتهده بدون داشتن غرور و خودبزرگ بینی اولین وظیفه خود را در همسرداری می دانست و این وظیفه را به خوبی انجام می داد، به دلیل داشتن نور عقل و هوش بالا بود.
وی همچنین علم را نردبانی دانست که اگر در دست اهلش قرار گیرد او را بالا می برد و در غیر این صورت او را به ته چاه می افکند.
حجت الاسلام رضایی با سفارش به طلاب در مورد انجام وظایف خود، این امر را هنری دانست که منشا آن عقل است.
وی تشخیص درست وظیفه را سخت ترین کارها دانست که داشتن دغدغه بندگی آن را آسان می کند به داستان زندگی رهبر معظم انقلاب اشاره کرد که به دلیل بیماری پدرشان درس و بحث را در شهر قم رها کرده برای پرستاری پدر به مشهد رفتند.
وی مقام و عزت امروز ایشان را در نتیجه بندگی و عملکرد آن روز ایشان دانست و در پایان طلاب را به مطالعه کتاب خزینه الجواهر از علی اکبر نهاوندی سفارش کردند.
نظر شما