خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: فولاد پر مصرفترین فلز صنعتی است و مصرفش پیوسته افزایش مییابد. امروزه تولید فولاد جهان نزدیک به هزار و سیصد میلیون تن در سال است. گفته میشود فولاد سازی از هندوستان به ایران آمده است، زیرا در دوران باستان، فولاد هندی بنام بوده است. فولاد چند جوشی است. برای ساختن فولاد، کربن آهن خامِ سفید را میسوزانند، تا از۵/۳ تا ۶ درصد به ۲/۰ تا ۵/۱ درصد وزنش کاهش یابد، عنصرهای دیگر را در آن اندازه میکنند تا فولاد خواسته شده ساخته شود. بنابراین گزارش، کشورمان در تولید فولاد دارای جایگاه بین المللی است به طوری که در سال 2010 در مقام هفدهم دنیا قرار داشت و در حال حاضر چهاردهمین فولاد ساز جهان است.
بنابراین گزارش، با توجه به پیشرفت هایی که در این صنعت داشته ایم بر اساس آخرین ارزیابی ها شاهد رشد 45 درصدی صادرات شمش و تولیدات فولادی در 10 ماه امسال هستیم. ایرنا در این زمینه خبر داده است: " هفت واحد بزرگ تولیدی کشور در 10 ماهه امسال بیش از چهار میلیون و 400 هزار تن شمش و تولیدات فولادی صادر کردند که در همسنجی با مدت مشابه پارسال رشد 45 درصدی را نشان می دهد. در دوره 10 ماهه امسال واحدهای ذوب آهن و مبارکه (اصفهان) به همراه خوزستان، فولاد آلیاژی (یزد)، فولاد خراسان، فولاد هرمزگان و فولاد اکسین در مجموع چهار میلیون و 403 هزار و 824 تن شمش و تولیدات فولادی صادر کردند."
این گزارش می افزاید: بر اساس آمار انجمن جهانی فولاد؛ رشد تولید فولاد خام ایران در ماه اکتبر (دهم مهر تا دهم آبان ماه) نزدیک به 24 درصد رشد را ثبت کرده و این میزان در 10 ماهه میلادی (دوازدهم دی 1394 تا دهم آبان 1395) بیش از 9 درصد شده است. بنا به اعتقاد کارشناسان جمهوری اسلامی ایران در شرایط فعلی ارزانترین فولاد را در دنیا عرضه می کند و در دو سال گذشته این فلز از سایر کشورهای جهان توسط کشورمان ارزانتر فروخته شد.
یادآور می شود: براساس سند چشم انداز 1404 ، قرار است ظرفیت فولاد ایران به 55 میلیون تن برسد که از این رقم حدود 15 میلیون تن برای بازارهای صادراتی در نظر گرفته شده است. جمهوری اسلامی چهاردهمین فولاد ساز جهان است و انتظار می رود تا پایان 95 بیش از 18 میلیون تن فولاد خام در کشور تولید شود.
نظر شما