رونق گردشگری در سال ۹۵/ پیش بینی صادرات ۱۰ میلیارد دلاری

خبرگزاری شبستان:در پسابرجام با برنامه ریزی های صورت گرفته تلاش شده است تا بیش از پیش به صنعت گردشگری توجه شود و با این اقدامات پیش بینی صادرات ۱۰ میلیارد دلاری خدمات گردشگری در سال ۹۵ را در پیش داریم.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: امروزه گردشگری یکی از پررونق‌ترین فعالیت‌های اقتصادی جهان است. این صنعت اکنون در بسیاری از کشورها با رشد سریع‌تر نسبت به سایر بخش‌های اقتصادی و با ایجاد فرصت‌های شغلی جدید، یک صنعت پیشرو تلقی می‌شود. امروزه گردشگری به قدری در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها اهمیت دارد که اقتصاددانان آن را <صادرات نامرئی> نام نهاده‌اند. ‌

 

بنابراین گزارش، در تقسیم‌بندی مهم‌ترین منابع درآمدزایی در جهان، صنعت اکتشاف نفت و بهره‌برداری از آن به‌عنوان پردرآمدترین فعالیت صنعتی مطرح می‌شود و پس از آن صنعت خودروسازی و در رتبه سوم گردشگری و جذب گردشگر قرار دارد. این تقسیم‌بندی از چند جنبه حائز اهمیت است؛ اولین مطلب قابل توجه آن است که انسان در تولید اصلی‌ترین منبع درآمدزایی خود هیچ نقشی ندارد زیرا نفت حاصل فرآیند‌های بیولوژیک طبیعی است و انسان با استخراج آن، این محصول ارزشمند را به بهره‌وری می‌رساند اما باید توجه داشت که این منبع زوال‌پذیر است و نمی‌توان با ترسیم آینده‌ای روشن از آن به‌عنوان زیرساخت اقتصادی نام برد و اگر از صنعت ماشین‌سازی بگذریم به گردشگری می‌رسیم که دومین مطلب قابل توجه از آن سرچشمه می‌گیرد. می‌توان چنین ارزیابی کرد که گردشگری صنعتی پایدار است و با شتاب جهان به سوی زندگی ماشینی، اهمیت خود را در زندگی فردی و اجتماعی بشر نمایان می‌سازد. ‌

این گزارش می افزاید: گردشگری سرمایه‌ای ارزشمند است که می‌توان با صرف هزینه معمول آغازین، بهره‌وری پرسود دائمی‌ را از آن انتظار داشت. حال اگر به صنعت ماشین‌سازی برگردیم، درمی‌یابیم که برخلا‌ف پیشرفت تکنولوژی و طبق پیش‌بینی کارشناسان، در آینده‌ای نزدیک تحولی اساسی در این چیدمان به‌وجود خواهد آمد. به‌طوری که گردشگری با در اختیار گرفتن فناوری‌های پیشرفته و با توجه به رویکرد کشورها، رتبه اول درآمدزایی ارزی را در کشور‌های جهان به خود اختصاص خواهد داد. در پسابرجام با برنامه ریزی های صورت گرفته تلاش شده است تا بیش از پیش به صنعت گردشگری توجه شود و با این اقدامات پیش بینی صادرات ۱۰ میلیارد دلاری خدمات گردشگری در سال ۹۵ را در پیش داریم.

 

محمدرضا مودودی، معاون کل سازمان توسعه تجارت در این باره به تسنیم گفته است: "گزارش یورو مانیتور نشان می‌دهد که از 10 اول کشور بزرگ توریست پذیر 7 کشور آسیایی هستند. ایران نیز جاذبه‌های زیادی برای گردشگری دارد و جزو 10 کشور دارای جاذبه‌های گردشگری  به لحاظ تاریخی، مذهبی، تمدنی، سلامت و اقلیمی است اما هنوز نتوانسته ایم از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم. ایران سالانه 8 میلیارد دلار صادرات از بخش گردشگری کسب کرده است درحالی‌که ظرفیت صادرات 38 میلیارد دلار صادرات و ارزآوری از بخش گردشگر داریم. این صادرات ایران از بخش توریسم بیشتر مربوط به گردشگران حوزه سلامت و مذهبی است. در سال 94، 8 میلیارد دلار از بخش گردشگری درآمد داشته‌ایم و پیش‌بینی‌شده که این رقم در سال جاری به 10 میلیارد دلار برسد."

 

یادآور می شود: در نیمه نخست سال ۱۳۹۱، استان‌هایی که بیشترین گردشگر خارجی را داشته‌اند به ترتیب خراسان رضوی، ایلام، آذربایجان غربی، اردبیل، آذربایجان شرقی، تهران، خوزستان، گیلان، سیستان و بلوچستان و کردستان اعلام‌شدند. به نظر می‌رسد دلیل دوم شدن ایلام در این مقاصد، ورود گردشگران عراقی از مرز ایلام به ایران است. همین قاعده برای سیستان و بلوچستان هم وجود دارد؛ گردشگران افغانستان و پاکستان از این مسیر به ایران می‌آیند.

 

آمارگیری از گردشگران یکی از طرح‌های مرکز آمار ایران است که با هدف تهیه آمار و اطلاعات مربوط به سفرهای گردشگری، برای بررسی‌های اقتصادی و تصمیم‌گیری مدیران و برنامه ریزان در حوزه گردشگری به‌صورت فصلی در سطح ایران، توسط مرکز آمار ایران و با همکاری معاونت برنامه‌ریزی استانداری‌های کشور ایران به اجرا درمی‌آید. مشهد، تهران، رشت، قم، ساری، قزوین، بندرانزلی، شیراز، اصفهان و چالوس با بیشترین تعداد سفر، ده شهرستان با بیشترین گردشگر پذیر در کشور ایران در تابستان سال هزار و سیصد و نود و دو بوده‌اند. عمده سفرها در شهرستان‌های مشهد، تهران، قم، ساری، شیراز، اصفهان و چالوس از نوع سفرهای با اقامت شبانه و عمده سفرها در شهرستان‌های رشت، قزوین و بندرانزلی از نوع سفرهای بدون اقامت شبانه بوده است. شهرهای مشهد، تهران، رشت، شیراز و قم ۵ شهری بوده‌اند که بیشترین مقصد اصلی سفر را به خود اختصاص داده‌اند.

کد خبر 611904

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha