به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، آیتالله محمد محمدی ری شهری، نماینده مجلس خبرگان رهبری و تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، سهشنبه در جلسه تفسیر سوره بقره که در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار شد، گفت: بر اساس آیات قرآن اهل تقوا به آخرت خود یقین دارند.
وی با بیان اینکه برای لفظ یقین چهار معنا گفته شده، عنوان کرد: در یک معنا یقین مقابل شک قرار دارد که سبب زوال شک و کسب علم است، اما یقین نسبت به شک سبقت ندارد.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با اشاره به معنای دوم یقین، اظهار داشت: در معنای دیگر یقین بر اساس برهان عقلی حاصل میشود.
آیت الله ری شهری بیان داشت: در معنای دیگر وقتی ذهن انسان به وجود یا عدم چیزی آرام گیرد یقین است اگرچه نمیتوان به این معنا به صورت کامل استناد داشت.
نماینده مجلس خبرگان رهبری گفت: گاهی علم به یقین معنا میشود، به عنوان مثال انسان به روز یا شب بودن زمان علمی یقینی دارد، اینجا علم به معنای یقین است.
وی با بیان اینکه هر یقینی علم است اما هر علمی یقین نیست، اظهار داشت: امام خمینی(ره) در این زمینه میفرمایند: گاهی انسان به یک مساله علم دارد اما یقین ندارد زمانیکه علم وارد قلب انسان شود او به مقام یقین رسیده است.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) افزود: یقین دل و قلب انسان را آرام کرده و او را از دغدغههای بیهوده دنیوی دور میکند.
آیتالله محمدی ری شهری با اشاره به مثالهایی از آیات الهی درباره یقین، گفت: بر اساس آیات قرآن دشمنان حضرت موسی(ع) نسبت به معجزات او یقین داشتند اما برتریجویی مانع تصدیق پیامبر خدا و تسلیم شدن در برابر او میشد.
وی افزود: همچنین بر اساس آیات قرآن کریم یکی از علل سقوط قوم بنیاسرائیل ادعای کشتن حضرت عیسی(ع) بود که خود نیز همواره به این مساله شک و تردید داشتند.
نماینده مجلس خبرگان رهبری در پایان خاطرنشان کرد: ایمان انسان زمانیکه وارد قلب او شده و با تصدیق زبانی و التزام عملی همراه شود به یقین تبدیل شده است.
نظر شما