ادبیات هزاران ساله ما در حال نابودی است

خبرگزاری شبستان: سهراب پور ناظری با تاکید بر برقراری ارتباط بین فرهنگ و ادبیات از طریق موسیقی گفت: متاسفانه ادبیات ما که هزاران سال فرهنگ پشت آن است دارد از بین می رود. این برای اهالی فرهنگ هشدار است که یک فاجعه ای در حال رخ دادن است،

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، مراسم رونمایی آلبوم تصویری «خداوندان اسرار» به آهنگسازی سهراب پورناظری و خوانندگی همایون شجریان  با حضور این دو هنرمند و سید عباس سجادی،مدیر عامل فرهنگسرای نیاوران ظهر امروز سه‌شنبه سوم اسفندماه در فرهنگسرای نیاوران تهران برگزار شد.

 

در ابتدای این مراسم سیدعباس سجادی ، مدیرعامل فرهنگسرای نیاوران گفت: امروز روز جهانی «زبان مادری» است و تقارن این رویداد و این روز برای من جالب بود، زیرا عده‌ای می‌گویند موسیقی، زبان دوم انسان‌هاست؛ خوشحالم دو نسل پرکار و پردغدغه از دو خانواده هنرمند، گروهی را به نام «سیاوش» بوجود آوردند که میراث‌دار هنر است. بسیاری صرفا فرزند یک هنرمند هستند، اما فرزندان این دو خانواده، آبروداری می‌کنند و امروز شاهد هنرنمایی آن‌ها در جامعه هستیم.

 

همایون شجریان، خواننده آلبوم «خداوندان اسرار» در این مراسم گفت: دقیقه 90 تصمیم گرفتیم این آلبوم در روز چهارشنبه   چهارم اسفند منتشر شود که خوشبختانه در همیم زمان منتشر می شود.

 

سهراب پور ناظری، آهنگساز نیز گفت: برای این کار از خانم رخشان بنی اعتماد و گروه همکار ایشان تقدیر می کنم، این کار در سال 91-90 پروژه اش را انجام دادیم و 53 اجرا در ایران و کشورهای دنیا داشتیم، این کار در حال و هوای ویژه برای من و شروع همکاری با همایون جان بود. این کار در سه اپیزود  انجام شده است، ما از شعر مولوی شروع می‌کنیم، به خیام می‌رسیم، در ادامه دوباره شعر مولوی را داریم و در پایان به حافظ می‌رسیم، این سفری است که سازبندی نیز براساس آن چیده شده است. ما همچنین قطعه‌ای به نام «یاوران» از پدرم "کیخسرو پورناظری" را اجرا کردیم.

همایون شجریان نیز درباره انتشار  آینه ها به همراه سی دی خداوندان اسرار گفت: فضای کار خداوندان اسرار  کاملا با آینه ها متفاوت است؛ حتی دکور صحنه هم فرق می کند، مجموعه این کار 40 دقیقه و آینه ها را می شود در 2 سی دی گنجاند، برای پخش تصویری این کار یک مستند هم دارد که این مستند با آینه ها منتشر می شود، فضاها کاملا متفاوت است و باید در  2 آلبوم متفاوت منتشر شود. انتشار سی دی به صورت تک به خاطر بحث مالی نبوده است.

 

سهراب پورناظری در ادامه صحبت های همایون شجریان   تصریح کرد: این دو آلبوم  2 صحنه مختلف و 2 کار مختلف است، پروژه آینه ها حدود 80 دقیقه است، بر روی یک سی دی بیش از 80 دقیق نمی شود اضافه کرد، انگیزه مالی پشت آن نبود، در این سی دی ما با یک قیمت هم سی دی صوتی و هم تصویری را منتشر کردیم.

 

پورناظری درباره همکاری با گروه رخشان بنی اعتماد برای انتشار این آلبوم گفت: ما داشتیم پیش می رفتیم که آشنایی با باران کوثری فرزند رخشان بنی اعتماد پیش آمد و از وی برای برای طراحی صحنه کمک گرفتم  و همین شد که آقای کوثری گفتند چرا خانم بنی اعتماد نیایند با شما همکاری کنند؛ این  فرصت مغتنمی برای ما بود، قطعا این کار استانداردهای موسیقایی را داشته است که خانم بنی اعتماد همکاری با آن را پذیرفتند.

 

همایون شجریان در تکمیا صحبت های سهراب پور ناظری گفت: اوایل خانم بنی اعتماد گفتند چند روز به من فرصت بدهید  و ما گفتیم  بسیار خوب  و  ایشان پس از چند روز لطف کردندو  پذیرفتند .

همایون شجریان در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه چرا در موسیقی اصیل ایرانی چند سالی است انسداد به‌وجود آمده و خلاقیت‌هایی که صورت می‌گیرد، خارج از چارچوب است، گفت : روزگار ما با 30،40 و 60 سال پیش فرق می کند طبعا موسیقی هم همین تغییرات را خواهد داشت اگر بخواهیم با زمانه خود حرکت کنیم، برای من خیلی مهم است که ریشه ها را حفظ کنم. یک نکته مهم که باید به آن توجه کنیم این است که نسل آینده ما که می خواهند با این موسیقی زندگی کنند، نسل امروز نسل بچه های من و شما هستند که 9-10 سالشان هست، پیوند دادن آنها با ریشه اصلی موسیقی کار خیلی سختی است، باید یک جوری بتوانید موسیقی ارایه دهید که آنها خودشان جذب این موسیقی شوند.

 

سهراب پورناظری نیز در پاسخ به این پرسش اظهار داشت: ما برای اجرای موسیقی دستگاهی برای ادامه این راه فکر کنیم که چطور می شود نسلی که 15-20 سال دارد را به این فرهنگ و ادبیات ما پیوند برقرار کنند. موسیقی دستگاهی ما 400 ساله است، اما ادبیات ما هزاران سال فرهنگ پشت آن است که دارد از بین می رود. ما از نظامی، فردوسی، عطار چند بیت روزانه استفاده می کنیم، این برای اهالی فرهنگ است که فاجعه ای در حال رخ دادن است، تشکیل دهنده فرهنگ جامعه ما یک کانال ترکی می شود، این هشدار است برای ما که خیلی ها یک بیت از حافظ نمی توانند بخوانند. همکاری من و همایون  همفکری شده است  ما سعی می کنیم نقاطی را بوجود بیاوریم که افراد بیشتری را به فرهنگ جذب کنیم، اجرای «رگ خواب »و «آرایش غلیظ »کار ساده ای نیست ما برای برای اینکه افراد بیشتری را جذب کنیم، این موسیقی را اجرا کردیم. اگر ما این راه را نرویم موسیقی اصیل ایرانی به فراموشی سپرده می شود، موسیقی که در ماشین های شهر شنیده می شود موسیقی دیگری است.

 

ادامه دارد

کد خبر 611847

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha