به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر محمدرضا واعظ مهدوی، معاون توسعه امور آموزشی و فرهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، امروز(3 اسفند) در مراسم افتتاحیه اولین کنگره بین المللی جندی شاپور که در دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول برگزار شد، برگزاری این کنگره را گامی در جهت احیای هویت علمی و دانشگاهی دانست و گفت: برای مقابله با تهاجم فرهنگی نیازمند احراز هویت هستیم.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه ها و مراکز علمی ما باید برای این احراز هویت تلاش کنند، اذعان داشت: دانشگاه جندی شاپور با این سابقه و تحرک علمی می تواند هویت بخش علمی و مایه اتکا به نقش دانشجویان و مانع غرب زدگی باشد.
وی ابراز امیدواری کرد: با هدایت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی زمینه های احیای این دانشگاه را در منطقه به وجود آوریم و بتوانیم با همت کارگزاران فرهنگی، باقی آثار تاریخی این دانشگاه باستانی را استخراج کنیم و با همت مجلس در جهت حمایت از میراث فرهنگی گام برداریم.
جندی شاپور در میراث جهانی یونسکو ثبت می شود
فضل الله نصیری قیداری، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو، هم با بیان اینکه سه عنصر آموزش، علم و فرهنگ تفاوت انسان با حیوانات را مشخص می کند، افزود: این عناصر موجب تحقق صلح، امنیت و عدالت می شود و اولویت جهان تا 15 سال آینده بحث آموزش است.
وی با اشاره به اینکه برگزاری این کنگره آغاز حرکتی ارزشمند در جهت نمایان کردن هویت دانشگاه سازی 1800 ساله ایران است، اضافه کرد: امیدواریم که در نوامبر سال 2017 بتوانیم خبر ثبت جهانی جندی شاپور در سازمان یونسکو را به مردم خوزستان و کشور بدهیم.
وی ابراز کرد: تاکنون 9 اثر مکتوب در برنامه حافظه جهانی، 10 اثر معنوی در فهرست میراث معنوی، 33 نفر از مشاهیر در فهرست مشایر جهانی، 20 ابنیه و محوطه تاریخی در میراث فرهنگی جهانی و یک میراث طبیعی را در میراث طبیعی جهانی یونسکو ثبت کرده ایم.
نظر شما