تاریخ  جندی شاپور بیانگر شکوه ایرانیان و مظهر افتخار مسلمانان است

خبرگزاری شبستان: نماینده ولی فقیه در خوزستان، با بیان اینکه تاریخ جندی شاپور بیانگر شکوه ایرانیان و مظهر افتخار مسلمانان است، اظهار داشت: این مرکز علمی یکی از چهار مرکز علمی بزرگ جهان بوده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، آیت‌ الله سیدمحمدعلی موسوی جزایری، نماینده ولی فقیه در خوزستان و امام جمعه اهواز، امروز(3 اسفند) در مراسم افتتاحیه اولین کنگره بین ‌المللی جندی ‌شاپور که در دانشگاه صنعتی جندی ‌شاپور دزفول برگزار شد، جندی شاپور را مساله ای مهم و بین المللی دانست و گفت: سابقه درخشان جندی شاپور به 1800 سال پیش برمی گردد و این تاریخ بیانگر شکوه ایرانیان و مظهر افتخار مسلمانان است.

 

وی با بیان اینکه این مرکز علمی با ورود اسلام به سرزمین ایران همچنان تا سال ها در اوج علمی جهان قرار داشت و با نشاط علمی به فعالیت پرداخت، افزود: «جند» به معنی سپاهیان است و هدف از ساختن شهر جندی شاپور استقرار سپاهیان شاپور اول و سپس مردم بوده است.

 

وی با اشاره به اینکه این شهر که امروز چیزی جز تپه هایی از آن نمانده، به‌ تدریج تبدیل به یکی از چهار مرکز علمی بزرگ دنیا شد، اضافه کرد: در گذشته رشته‌ هایی مانند علوم پزشکی، منطق و فلسفه در دانشگاه جندی ‌شاپور تدریس می‌ شد و کم‌ کم علوم دیگری همچون کیهان شناسی، ریاضیات و... به آن اضافه شد.

 

آیت الله موسوی جزایری، با بیان اینکه به واسطه پزشکان و طبیبان حاذقی که در این شهر وجود داشت، در زمان منصور یک بیمارستان بزرگ به نام بیت ‌الحکمه در آنجا تأسیس شد، تصریح کرد: این شهر تا سال 262 در اوج تمدن قرار داشت و تا ولادت امام زمان(عج) ادامه داشت.

 

وی با اشاره به اینکه علت افول جندی شاپور مشخص نیست ولی یکی از دلایل آن می تواند انتقال مرکز خلافت به بغداد باشد، عنوان کرد: دارالعلم جندی شاپور در دوران گذشته از ظرفیت علمی بسیار بالایی برخوردار بوده که باید تلاش کرد این ظرفیت علمی بار دیگر احیا شود.

 

وی با بیان اینکه برگزاری کنگره بین المللی جندی شاپور اقدامی شایسته در راستای معرفی هر چه بهتر این سرمایه علمی است، اذعان داشت: امروز تکلیف ماست که این راه را ادامه دهیم و از تمام ظرفیت ها برای تولید علم، دانش و پژوهش استفاده کنیم.

 

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به اینکه این ظرفیت در استان خوزستان وجود دارد، خاطر نشان کرد: امروز متجاوز از پنج هزار طلبه در حوزه‌ های علمیه خوزستان تحصیل می کنند و یکی از حوزه ‌های علمیه فعال استان، دزفول است.

 

کد خبر 611758

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha