به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، مراسم اختتامیه سومین دوره طرح انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران و جشنواره روستاها و عشایر با حضور «سیدرضا صالحی امیری» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «سیدعباس صالحی» معاون فرهنگی وزیر، «حجت الاسلام سلیمانی» رئیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد و جمعی از مدیران و مسدولان شهری و فرهنگی در تالار وحدت برگزار شد.
در این مراسم سیدمحمد بهشتی در سخنانی گفت: قدیمی ترین فیلم مستند در ایران با عنوان «علف» به ۱۰۰ سال پیش بر می گردد که صحنه های دیدنی و زیبایی دارد. یکی از صحنه هایی که در این فیلم می بینیم، کوچ عشایر است که یک نفر از عشایر روی قاطر برای بقیه شاهنامه می خواند.
وی با بیان اینکه نسبت به ظرفیت های شهرهای کشورمان بی توجه هستیم، توضیح داد: ما نسبت به ظرفیت های فرهنگی کشورمان دچار توهم هستیم و از اتفاقی که در نیشابور افتاده تعجب می کنیم! اما ما باید از خودمان تعجب کنیم چراکه جشنواره پایتتخت کتاب توانست از ظرفیت های نیشابور پرده بردارد. این برنامه و جشنواره ای که در معاونت فرهنگی وزارت ارشاد اجرا می شود در حال پرده برداری از ظرفیت های ما از شهرهای کشور است و سو تفاهم و سو تعبیر نسبت به ظرفیت های ذاتی جامعه مان را رفع می کند.
بهشتی در پایان گفت: ما ملتی هستیم که این آثار تمدنی را دارد و هر شهر کوچک کشور ما به اندازه یک کشور اروپایی چهره فرهنگی دارد.
«علی اصغر سیدآبادی» دبیر جشنواره نیز در سخنانی گزارشی از برگزاری سومین دورهی انتخاب پایتخت کتاب ایران و روستاها و عشایر دوستدار کتاب ارائه کرد و گفت: امسال برای ارزیابی فعالیتهای ترویج کتابخوانی در نیشابور گزارشی تهیه و در آن فعالیتها بر اساس برنامهها سنجیده شد و نتیجهاش حاکی از موفقیت نسبی نیشابور در اجرای برنامههایش بود. بخشی از این ارزیابی نیز سنجش تاثیر پایتخت کتاب در ترویج کتابخوانی نیشابور بود. همچنین فروش کتاب در نیشابور به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کرده است.
وی با اشاره به ارتباطات شبکه ای بین شهرها و روستاهای دوستدار کتاب، بیان کرد: این ارتباطات از همان دوره اول در قالب گروه های ارتباطی غیر رسمی شکل گرفت، اما از سال گذشته پیشنهاد شد که این شبکه های غیررسمی رسمیت یابند و مقدمات راه اندازی شبکه شهرهای دوستدارکتاب و شبکه گروه های ترویج کتابخوانی فراهم شد.
نظر شما