سایه شوم رانش بر روستای نارنج پره

خبرگزاری شبستان: روستا نشینان نارنج پره که این روزها وحشت و ترس چاشنی زندگی شان شده از عملکرد دولت در راستای عدم تخصیص اعتبارات لازم جهت ایمن سازی روستا و یا تخلیه منازل مسکونی ناراضی هستند.

خبرگزاری شبستان_ صومعه‌سرا: لغزش یا رانش زمین به مانند آتشفشانی خفته است که با یک چشم برهم زدن بیدار شده و همه چیز را ویران می کند.

 

روستای نارنج پره از توابع بخش گوراب زرمیخ صومعه سرا بیش از 6 سال است که با بحران رانش زمین رو به رو بوده و وحشت و هراس را چاشنی زندگی مردمانی کرده که نمی دانند فرداروز زنده خواهند بود یا نه؟

 

با شروع بارش‌های مدوام برف و باران در این منطقه طی هفته گذشته، شاهد وقوع چندباره رانش زمین در روستا بودیم که وضعیت را برای اهالی روستا وخیم تر کرده و موجب ترک خوردگی منازل و قطع راه ارتباطی اهالی روستا شده است که نیروهای راهدار در تلاش برای بازگشایی این مسیرها هستند.

رانش زمین هر چند که خسارتی به منازل مسکونی خانوارهای این روستا وارد ساخته ولی خوشبختانه خسارت جانی نداشته است. زمین نارنج پره به دلیل اقلیم طبیعی و بافت زمین مستعد رانش است که متاسفانه بارندگی‌ زیاد بر روی چنین بافتی، باعث سنگین شدن خاک و رانش زمین می‌شود.

 

خبرنگار خبرگزاری شبستان طی بازدید میدانی از این منطقه پای صحبت و درد و دل این روستانشینان زحمتکش نشسته که مختصری از آن را می خوانید.

 

خانم قلی‌پور،  همسر برادر شهید ناصر بهروزی و یکی از روستاییان نارنج پره با بیان اینکه رانش زمین سبب ترکیدگی دیوارهای منزل مادر شهید شده است، اظهار داشت: دولت باید بداند در شأن مادر شهید نیست که در یک چنین جایی زندگی کند.

وی با بیان اینکه وضعیت زندگی در این منطقه بسیار مشکل شده است، افزود: از نظر وضع مالی با مشکل روبه رو هستیم و مسئولان باید با اعطای وام و یا منزل مسکونی برای اسکان مادر شهید فکری کنند.

 

این بانوی روستای نارنج پره با بیان اینکه با توجه به رانش زمین، مادر شهید باید زیر آوار رود تا مسئولان فکری به حال او کنند؟ گفت: مسئولان باید فکری به حال مردم این روستا کنند، زیرا زندگی در این منطقه با توجه به رانش پی در پی به سختی صورت می‌گیرد.

 

وی با بیان اینکه بیش از پنج سال است که با رانش زمین دست و پنجه نرم می‌کنیم، تصریح کرد: انتظار ما از مسئولان این است که بعد از این همه مدت تصمیم جدی برای آرامش و آسایش مردم این منطقه کنند.

 

سید فرخنده حسینی با بیان اینکه چند روز دیگر عید نوروز است و به اجبار باید به مهمانان بگوییم به منزل ما نیایند زیرا جایی برای پذیرایی از انها نداریم، خاطرنشان کرد: زمانی که مسئولان پنج صندوق رأی برای جمع آوری آرا به این منطقه می‌آورند رای ما برای آنها مهم است، اکنون که با مشکل رو به رو هستیم یعنی جان ما برای دولت اهمیت ندارد؟!

وی با بیان اینکه ما شهید و جانباز برای این میهن فدا کرده‌ایم، اما دولت به فکر ما روستانشینان نیست، اظهار داشت: چرا دولت با توجه به این وضعی که برای ما به وجود آمده هیچگونه مسکن و یا وام بلاعوضی اعطا نمی‌کند.

 

این بانوی روستای نارنج پره با بیان اینکه پنج سال است که با ترس و وحشت شب را به صبح می‌رسانیم، افزود: از بنیاد مسکن پنج میلیون وام گرفتم و 12 میلیون یعنی با هفت میلیون سود پس داده‌ام تاتوانستم هشت سال پیش این واحد مسکونی را بسازم.

 

کدام مسئول نامه بنویسیم و درخواست کمک کنیم؟

حسینی با بیان اینکه امروز پولی برای خرید زمین و ساخت واحد مسکونی ندارم، گفت: مشکلاتمان را تا الان به چند فرماندار گفته‌ایم اما متاسفانه کسی پیگیر کارهای ما نیست و صومعه‌سرا هم که زود به زود فرماندار تغییر می‌کند.

وی با بیان اینکه ما به کدام مسئول نامه بنویسیم و درخواست کمک کنیم، تصریح کرد: زمانی شخصی در روستا مریض می شود وقتی با آژانس تماس می‌گیریم بخاطر نامساعد بودن راه به منطقه ما نمی‌آیند.

 

این بانوی روستای نارنج‌پره با بیان اینکه ما هم مردمان همین آب و خاکیم و با پایتخت نشینان هیچ فرقی نداریم، خاطرنشان کرد: چندسال گذشته در یکی از روستاهای کشور چنین اتفاقی افتاد و به همه مسکن دادند اما کسی به فکر ما نیست.

 

حسینی با بیان اینکه ما نیاز به مسکن و سرپناه در یک جای امن داریم، اظهار داشت: همین کودکان ما باید دو فردای دیگر به سربازی روند و از میهن دفاع کنند اما هیچ کسی به فکر ما نیست.

 

معصومه احمدی، یکی دیگر از روستانشینان با بیان اینکه 41 خانوار در نارنج پره زندگی می‌کنند،افزود: موقع انتخابات رئیس جمهوری صندوق رأی به این روستا می‌ آورند تا به رئیس جمهور رأی دهیم، امروز که ما نیاز به کمک داریم رئیس جمهور کجاست که به فریادمان برسد.

 

وی با بیان اینکه پنج صبح رانش زمین اتفاق افتاد و ما با داد و فریاد از منزل خارج شدیم، گفت: فرزندان کوچکمان وحشت زده شده بودند.

 

هنگام مرگ همه برای تماشا می آیند

این روستانشین روستای نارنج پره با بیان اینکه دولت هیچ کمکی به ما نمی‌کند، تصریح کرد: زمانی که رانش زمین باعث شد تا در زمین فرو رویم آنوقت همه برای تماشا به این منطقه خواهند آمد.

 

احمدی با بیان اینکه حق ما روستاییان این همه محرومیت نیست، خاطرنشان کرد: هنگام وقوع رانش زمین، یک تیربرق بر روی بُز افتاد و جابه جا مرد، اگر این تیربرق بر روی یکی از فرزندان ما می‌افتاد آن وقت چه کسی پاسخگو بود؟

 

جمیله صداقت، یکی دیگر از روستانشینان نارنج پره با بیان اینکه مشکل اصلی ما خوب نبودن جاده و ترک خوردگی منازلمان است، اظهار داشت: اگر منازل ما تخریبی است مسئولان ما را به یک مکان امن انتقال دهند.

وی با بیان اینکه تا کنون هیچ اعتباراتی به ما تعلق نگرفته است، افزود: زمانی که باران، برف و باد شدید بیاید ما آزرده خاطر و نگرانیم از اینکه هر لحظه امکان رانش زمین است.

 

این روستایی نارنج پره با بیان اینکه این روستا یک محل شهید پرور است، گفت: بیش از 6 سال است که این منطقه با رانش زمین روبه رو است و هر بار که این اتفاق می‌افتد مقداری شن در جاده می‌ریزند و با بارش باران دوباره رانش شروع می‌شود.

 

صداقت با اشاره به اینکه سال اولی که رانش زمین در این منطقه رخ داد، مسئولان امیدواری دادند که جاده را سنگ چینی و محکم کاری می کنند تا رانش ادامه دار نشود، تصریح کرد: هر سال از سال گذشته بدتر می‌شود و هیچ کمکی از سمت مسئولان شاهد نیستیم و هیچ کدام از منازل مسکونی ما دارای امنیت نیستند.

 

وی با بیان اینکه مسئولان پیشنهاد تخلیه با 20 میلیون تومان پول و 100 متر زمین داده‌اند، خاطرنشان کرد: با 20 میلیون تومان واحد مسکونی نمی‌توان ساخت و فقط تا شناژ پیش می‌رود.

 

سرور مونسی سعیدی با بیان اینکه بیش از 50 سال است که در روستای نارنج پره زندگی می‌کند، اظهار داشت: بیش از 3 سال است که زمین رانشی شده و از مسئولان خواستارم فکری به حال ما کنند.

 

وی با بیان اینکه من بی سرپرستم و وضع مالی خوبی ندارم، افزود: اگر مسئولان برای من سرپناهی تهیه کنند قطعا منزلم را تخلیه خواهم کرد و به مکان امن می‌روم.

وی با بیان اینکه هیچ وام بلاعوضی به من تعلق نگرفته است، گفت: بیوه زنی هستم که از مسئولان انتظار مساعدت و همکاری دارم.

 

نبات میرزاده یکی دیگر از روستاییان این منطقه با بیان اینکه 3 سال است رانش زمین در این منطقه رخ می دهد و هیچ کسی کاری نکرده، تصریح کرد: چند وقت دیگر منزل من با خاک یکسان می‌شود.

 

علی فتح اللهی، فرماندار صومعه سرا نیز با توجه به اهمیت موضوع، ۲۹ بهمن در جمع اصحاب رسانه این شهرستا با بیان اینکه در چند روز اخیر 21 خانوار این روستا دچار مشکلات عدیده شدند، افزود: منازل مسکونی خانوارهای مذکور به دلیل رانش زمین دچار ترکیدگی و غیر ایمن شده است و با توجه به اقداماتی که از سوی ستاد بحران استان گیلان و نماینده شهرستان انجام شده، چاره ای جز انتقال این خانوارها به مکان ایمن نداریم.

 

وی ادامه داد: با توجه به وضعیت منطقه نارنج پره باید نسبت به تثبیت آن اقدام کنیم و نسبت به تامین اعتبارات مورد نیاز از طریق ستاد بحران استان  تمهیدات لازم اندیشیده شود تا بتوانیم امنیت خاطر را برای خانواده های زحمتکش این روستا ایجاد کنیم.

 

فرماندار صومعه سرا به همراه تعدادی از مسئولان شهرستان روز گذشته از روستای نارنج پره بازدید میدانی داشتند و مشکلات آن را بررسی و قرار است در روزهای آینده تصمیمات جدی برای روستای نارنج پره و مردمان آن گرفته شود.

 

با این حال، باید قبل از وقوع حادثه ای دردناک مسئولان چاره اندیشی کرده و نگذارند ماجرای روستای آبکنار لبد کوهرنگ که در یکی از شبهای بهاری (فروردین) سال ۷۷ به یکبار بلعیده شده و اهالی روستا زیر خروارها خاک ناپدید شدند این بار در نارنج پره گیلان رخ داده و مصیبتی بزرگ را رقم زند.

کد خبر 611646

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha