احیای هویت دینی مهمترین عامل پیدایش تمدن نوین اسلامی است

خبرگزاری شبستان: عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین گفت: اولین و مهمترین عاملی که می تواند در پیدایش تمدن نوین اسلامی موثر باشد هویت بخشی به جامعه اسلامی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، محمد مولوی پیش از ظهر امروز (۲ اسفند) در دومین همایش آینده نگاری تمدن نوین اسلامی که در سالن اجتماعات مرکز آینده پژوهی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، بیان کرد: قرآن کریم همچون اقیانوسی است که جنبه های مختلف زندگی انسان اعم از سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و غیره را در بر می گیرد.

 

وی ادامه داد: با توجه به این امر مفسران قرآن رویکردهای گوناگونی به قرآن داشتند و نتیجه این امر هم پیدایش گرایش های گوناگون فلسفی، اجتماعی، عرفانی، فقهی و غیره به قرآن شده است که از مهمترین گرایش هایی که در 2 قرن اخیر به قرآن شده، گرایش اجتماعی است و موضوع اصلی ترین و عمده ترین آيات قرآن هم ساخت جامعه است.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین اضافه کرد: گرایش اجتماعی در قرن اول تا چهارم رنگ و بوی خاصی نداشت و در قرن 14 و 15 با تلاش بزرگانی مانند سید جمال الدین اسدآبادی و غیره این امر شروع شد و تا کرانه های هند و پاکستان ادامه یافت و در ایران هم در اوایل سده 14 و 15 بزرگانی همچون علامه طباطبایی و غیره با رویکرد و گرایش اجتماعی به قرآن درصدد آمدند موضوعات قرآن را استخراج کرده و کاربرد آن را تبیین کنند و این مهم مبتنی بر نیازهای روز برای ساختن آینده ای مبتنی بر آموزه های اسلامی بود.

 

وی عنوان کرد: عموم مفسران اجتماعی به نیت ساختن جامعه ای مبتنی بر آموزه های اسلام و ساختن تمدن نوینی مبتنی بر آموزه های دینی اقدام کردند.

 

مولوی اعلام کرد: اولین و مهمترین عاملی که می تواند در پیدایش تمدن نوین اسلامی موثر باشد هویت بخشی به جامعه اسلامی است، این مهم است که امت اسلام خود را بیابند و اعتماد به نفس داشته باشند.

 

وی تأکید کرد: یکی از وظایف مفسران اجتماعی احیای هویت دینی و اعتماد به نفس در امت اسلام است و سنگ بنای تمدن نوین اسلامی استقلال هویتی است و احیای هویت اجتماعی و دینی تاثیر مستقیم بر سبک زندگی مردم دارد.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین ادامه داد: در قرآن آیات فراوانی در خصوص جهاد و مبارزه با استکبار وجود دارد که این امر در تقویت هویت امت اسلام اثرگذار است.

 

وی اظهار کرد: دومین عامل از روش هایی که مفسران اجتماعی برای احیا و شکوفایی تمدن اسلامی انتخاب کردند که خود بخشی از هویت بخشی است، ایجاد اتحاد میان امت اسلامی است و در قرآن کریم به وفور آیات در مورد وحدت ميان ملت مشاهده می شود.

 

مولوی افزود: به صحنه آوردن تعالیم قرآن در میان مردم، ایجاد نگرش مطلوب نسبت به زندگی مانند افزایش امید به زندگی، اعتماد به نفس، آموزش روش صحیح زندگی در تعاملات اجتماعی و غیره همه از مولفه هایی است که در قرآن وجود دارد و در ایجاد تمدن نوین اسلامی نقش دارد.

 

وی خاطر نشان کرد: تبیین جایگاه و نقش علم و دانش در شکوفایی تمدن نوین اسلامی موضوع مهم دیگری است که در این حوزه وجود دارد، در قرآن آیات فراوانی در خصوص علم آموزی وجود دارد؛ علم موجب قدرت است و این اقتدار پایداری را به دنبال دارد و تمدن نوين اسلامی زمانی می تواند شکوفا شود که جامعه ای عالم و مبتنی بر آموزه های دینی داشته باشیم.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین یادآور شد: عامل دیگر در تحقق تمدن نوین اسلامی تربیت نیروی انسانی آگاه به مبانی اسلام است که این نيروي انسانی باید متعهد و متخصص باشد.

 

کد خبر 611444

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha