خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بندر امام خمینی نام یکی از بندرهای کشورمان در خلیج فارس است. این بندر با داشتن ۳۴ اسکله فعال، بزرگترین بندر فعال ایران است. بندر امام خمینی در دوره پهلوی با نام بندر شاهپور برای توسعه صادرات و واردات ساخته شد و خیلی زود به قطب اقتصادی خوزستان تبدیل شد. بندر امام خمینی از نظر تقسیمات کشوری بخشی از شهرستان ماهشهر در استان خوزستان است که بیشتر جمعیت آن در سربندر ساکن هستند.
بنابراین گزارش، بندر امام خمینی بعد از بندر شهید رجایی بزرگترین بندر تجاری ایران است که راه آهن سراسری آن را به پایتخت پیوند میدهد. طول اسکله تجاری بندر امام حدود هفت کیلومتر است و سالانه سی میلیون تن کالا را پذیرش میکند. از این رو از بزرگترین و مهمترین پایانه تجارتی دریایی کشور است.
این گزارش می افزاید: بندر امام خمینی (ره) در اواسط نهمین دهه از آغاز فعالیتش، اکنون به عنوان یکی از مهم ترین قطب های حمل و نقل منطقه ای به ایفای نقش می پردازد. این بندر در سال ۱۳۹۰ پس از تغییر رژیم حقوقی خود از یک بندر عادی به منطقه ویژه اقتصادی و الحاق اراضی مجاور، هم اکنون با بالغ بر ۱۱ هزار هکتار مساحت، بزرگ ترین منطقه ویژه اقتصادی کشور را تشکیل می دهد و در راستای توسعه فعالیت های این بندر قرار است به زودی پایانه صادراتی ایرانول در بندر امام خمینی (ره) افتتاح شود.
بنابراین گزارش، تسنیم در این زمینه به نقل از عیسی اسحاقی، مدیرعامل شرکت نفت ایرانول نوشته است: "در حال حاضر ساخت پایانه صادراتی ایرانول در ماهشهر روند خوبی را طی می کند و انشااله ظرف ماههای آینده مخازن 25 هزار تنی ایرانول در ماهشهر افتتاح که با بهره برداری از این پایانه صادراتی، بازار صادرات محصولات را در راستای کسب سود بیشتر بهتر میتوان مدیریت کرد."
یادآور می شود: نزدیک ترین بندر جنوبی به مراکز صنعتی و جمعیتی کشور، کوتاهترین و مطمئن ترین پل ارتباطی با کشورهای عراق، ترکیه، حوزه قفقاز و اروپای شرقی، بهره مند از پتانسیل های مناسب پسکرانه ای جاده ای، ریلی و هوایی، اتصال به شبکه راه های اصلی ترانزیتی و راه آهن سراسری کشور، نزدیکی به فرودگاه های ماهشهر ، آبادان و اهواز در فواصل ۱۸ ، ۱۰۰ و ۱۱۰ کیلومتری، مناسب ترین بندر کشور جهت ترانشیپ کالا به کشورهای حوزه خلیج فارس، برخورداری از پتانسیل های لازم به منظور توسعه صادرات مجدد کالا، نقش موثر در اقتصاد ملی و تجارت خارجی به عنوان دومین بندر مهم کشور، وجود ترمینال های اختصاصی، کانتینری، عمومی، فرآورده های نفتی و مواد معدنی، قابلیت تخلیه و بارگیری کشتی های کانتینری پست پاناماکس (نسل چهارم) و کشتی های با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن، بهره مندی از تجهیزات پیشرفته بندری و دریایی به منظور ارائه خدمات سریع و ایمن به کشتی و کالا، برخورداری از سیستم تک پنجره (Single Window) به منظور ارائه خدمات متمرکز به مشتری، برخورداری از سیستم مدیریت یکپارچه (IMS) و سیستم بین المللی امنیت اطلاعات (ISMS)، سیستم پرداخت الکترونیک از طریق سیستم (PSPOS) و برخورداری از سامانه هوشمند حواله ی الکترونیکی کامیون (ETT) از ویژگیهای این بندر است.
نظر شما