حجتالاسلام و المسلمین حسن کمالی در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، گفت: توجه ویژه قرآن به بانوان و نزول سوره «کوثر» در شأن حضرت فاطمه (ع) بیانگر جایگاه ویژه بانوان نزد خداوند است، بنابراین اسلام، تفاوتی میان زن و مرد در حضور آنان در مساجد قایل نشده است.
وی با اشاره به برگزاری مراسم عقد حضرت فاطمه (ع) در مسجد، افزود: حضور خواهران در مساجد، ضروری و اثرگذار است، همانطور که مادران در رشد و تعالی فرهنگی و معنوی جامعه و رویدادهای مهم تاریخ اسلام و انقلاب اسلامی مانند دفاع مقدس، حضوری سازنده داشتهاند.
امام جماعت مسجد وفا، خاطرنشان کرد: حضور بانوان در مساجد و جامعه به دو شرط رعایت حجاب و حفظ حریم محرم و نامحرم، بلامانع است.
مساجد، بهترین محل نقشآفرینی بانوان است
کمالی با اشاره به نقشآفرینی زنان در جهان آفرینش، اضافه کرد: مساجد، بهترین محل تحقق نقش آفرینی بانوان است.
وی ابراز کرد: حضور بانوان در مساجد، فرهنگآفرین و موجب گسترش تقوی و ایمان در جامعه است، بنابراین دستاندرکاران این خانههای خدا باید امکانات حضور بانوان در این محیطها را فراهم کنند.
امام جماعت مسجد وفا، اثرات روانشناسی و جامعهشناختی حضور فرزندان همراه مادران و خواهران در مساجد را مورد تاکید قرار داد و افزود: این همراهی موجب تربیت صحیح دینی کودکان، تقویت جایگاه مساجد و گسترش فرهنگ محبت و مهرورزی در جامعه میشود.
کمالی گفت: حضور بانوان به ویژه خانوادههای شهدا در نماز جماعت و برنامههای مسجد وفا، بسیار ارزشمند و گسترده است و تلاش ما ایجاد مساوات و عدالت در تخصیص فضا و امکانات میان خواهران و برادران در این مسجد است.
وی اضافه کرد: پایگاه بسیج خواهران مسجد وفا با مسئولیت خانم عباسی، نهادی فعال در برنامهریزی و اجرای برنامههای مذهبی و فرهنگی در این مسجد است.
حضور بانوان در هیات امنا و شورای فرهنگی مسجد وفا
امام جماعت مسجد وفا، با اشاره به عضویت و فعالیت چند نفر از بانوان مانند خانمها عباسی، اسماعیلی و جعفری در هیات امنا و شورای فرهنگی این مسجد، ابراز کرد: این بانوان در کنار آقایان رضا معصومی، امیراحمدی، علی فرجی، محمود شرعی پور و حسین فرجی، هیات امنا و شورای فرهنگی فرهیخته، پرتلاش و خلاقی در این مسجد تشکیل دادهاند.
کمالی، خاطرنشان کرد: بانوان این مسجد با شناسایی نیازمندان و ایتام محلات مختلف منطقه شوش، کمکهایی را از این مسجد به دست آنان میرسانند.
وی ادامه داد: فعالیت بانوان در مسجد وفا موجب تقویت جایگاه خانواده در میان نمازگزاران و شهروندان جنوب تهران شده است.
امام جماعت مسجد وفا، حمایت مسئولان سازمان و مراکز خدماتی، فرهنگی و انتظامی مانند دکتر علی اکبر انجمنی؛ شهردار منطقه 15، محمود امیراحمدی؛ دبیر شورایاری محله شوش و سرهنگ امینی؛ رییس کلانتری 159 را در تقویت جایگاه بانوان و خانواده در مسجد وفا، مورد اشاره قرار داد و گفت: حمایت و حضور مسئولان تمام سازمانهای فرهنگی و مسجدی در مساجد موجب گسترش حضور بانوان در این خانههای خدا میشود، البته برخی مسئولان، عدالت را رعایت نکرده و به مساجد جنوب شهر تهران کم توجهی میکنند.
نظر شما