به گزارش خبرنگار فرهنگی شبستان، حمید قبادی امروز در نشست خبری ششمین جشنواره مد و لباس فجر که در تالار وحدت برگزار شد، گفت: در سال 95 اقدامات بسیار خوبی از طرف رسانه ها صورت گرفت، برای همین امسال بنا داریم به طور ویژه و تخصصی به عملکرد رسانه ها بپردازیم. امسال یکی از مهیج ترین بخش های ما بخش انتخاب رسانه های برتر اعم از خبرگزاری ها و شبکه های رادیویی و تلویزیونی است.
قبادی با بیان اینکه فراخوان ششمین جشنواره مد و لباس فجر در آذر امسال آماده شد، عنوان کرد: برای برپایی این جشنواره با بیش از 50 نفر از اساتید و صاحب نظران انجمن ها و تشکل های صنفی مد و لباس مکاتبه شد. در این دوره از جشنواره از بسیاری از نقطه نظرات این افراد استفاده کردیم. اتحادیه پوشاک تهران، اتحادیه پوشاک استان ها، اتحادیه سراجان، اتحادیه کیف و کفش، اتحادیه چرم و محصولات چرمی در کنار وزارت صنعت، آموزش و پرورش و سازمان فنی و حرفه ای به ما کمک کردند.
وی با اشاره به اینکه ششمین جشنواره مد و لباس 8 بخش مهم دارد، بیان کرد: اولین و مهمترین بخش که مأموریت اصلی کارگروه مد و لباس را بر عهده دارد بخش طراحی است. مسابقه طراحی امسال چند بخش را دربر می گیرد. در این بخش تلاش کردیم موضوع کاربردی شدن لباس را در بخش مسابقه اضافه کنیم. بخش کاربردی به همه بخش های مسابقه اضافه شد، این یکی از اتفاقات مهم جشنواره امسال است. بخش دوم مسابقه طراحی پارچه است. در بخش پارچه نسبت به دوره قبل بیش از 300 درصد افزایش تعداد داشتیم، بیش از 310 اثر را در این دوره از جشنواره شاهد بودیم که به دبیرخانه جشنواره رسید، این نشان می دهد که موضوع پارچه حایز اهمیت است.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس فجر تصریح کرد: بخش دیگر جشنواره مد و لباس فجر بخش طراحی کیف و کفش است. تعداد قابل توجه ای اثر در این بخش به دست ما رسید. بخش زیورآلات را امسال برای دومین سال شاهد هستیم، این بخش از سال گذشته اضافه شد و امسال هزار اثر در این بخش داریم. بخش مهمی با نام مسابقه طراحی زنده لباس داریم، از سال گذشته این بخش طراحی شد در بخش مسابقه طراحی زنده لباس 3 ژانر با عناوین طراحی لباس زنان، طراحی لباس مردان و محصولات عفاف و حجاب داریم، 2 روز اول به لباس اجتماعی زنان، 2 روز بعد به لباس مردانه و 2 روز بعد هم مختص محصولات حجاب و عفاف است. 90 گروه برای دو روز اول ثبت نام کردند که هر گروه 3 شرکت کننده دارد، در هر دور مسابقه 20 گروه شرکت می کنند،در 2 روز دوم 40 گروه متقاضی شدند و برای گروه سوم 40 نفر ثبت نام کردند.
قبادی با بیان اینکه در این دوره از جشنواره شاهد رشد چشمگیری در همه بخش ها و مشارکت هنرمندان طراح هستیم، عنوان کرد: برای اولین بار 5 هزار و 200 اثر به جشنواره رسید که در نوع خود کم نظیر است، این تعداد اثر از یک رشد کیفی قابل توجهی برخوردار است. جشنواره ششم مد و لباس گام بلندی برمی دارد. پیش بینی می کنیم 250 اثر را به صحن تالار نمایش برسانیم و در معرض دید عموم قرار دهیم. در این بخش هزار نفر شرکت کردند که از این هزار نفر بیش از 40 درصد طراح حرفهای هستند. در مجموع سایر بخش ها اعم از مسابقه طراحی زنده، طراحی پارچه و طراحی کیف و کفش 1300 نفر شرکت کردند. 2300 شرکت کننده نیز در بخش های رقابتی جشنواره شرکت می کنند.
رییس ششمین جشنواره مد و لباس فجر اظهار داشت: امسال مجموع پایان نامه، مقاله و طرح پژوهشی که به دست ما رسید 190 عنوان بود که این هم در نوع خود کم نظیر است، دانشگاه ها به سمت نیازمحوری در حال حرکت هستند، در حقیقت پایان نامه ها به سمت و سوی نیازها حرکت می کنند، امیدواریم دانشگاه ها بتوانند در کنار مجموعه اجرایی گام بردارند. امسال مجموعه مقالات میان رشته ای را در فراخوان ذکر کردیم. انضباط اجتماعی، اقتصاد مقاومتی، روانشناسی لباس، رنگ در لباس و سایر فاکتورها که فراتر از طراحی لباس باشد را پیش بینی کردیم. امسال در بخش علمی دانشگاهی کلیه آثار اعم از مقاله و پایان نامه را به نمایش درمی آوریم. در این بخش 32 نشست داریم که اساتید، روزها و ساعات آن مشخص شده است، در حال بررسی هستیم که این نشست ها را از جشنواره جدا کنیم.
قبادی خاطرنشان کرد: در مورد لباس کودک و نوجوان به ما انتقاد می کردند ما در بخش کودک و نوجوان آنقدر ذوق زده بودیم که گفتیم آثار را تحویل ندهند چون نمی توانیم همه را نمایش دهیم، 350 اثر در بخش کودک و نوجوان به ما رسید که این یک ظرفیت نمایش مستقل را دارد، ما بخش لباس کودک و نوجوان را سال آینده به طور مستقل برگزار می کنیم و در این زمینه نیز هماهنگی هایی با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و شبکه کودک سیما انجام دادیم.
بر اساس این گزارش، شیرازی، رییس اتحادیه تولید و توزیع پوشاک در این نشست گفت: از طراحی بیش از هزار تولیدکننده ما در نمایشگاه مد و لباس استفاده می شود. از رسانه ها تشکر می کنم که بسیار خوب اطلاع رسانی می کنند. نقطه قوت نمایشگاه مد و لباس امسال این است که در سه نقطه برگزار می شود. ما در تهران در 2 هزار فروشگاه کالاهای ایرانی اسلامی را خواهیم داشت و در بخش صنعت هم در 5 نقطه از دهم تا بیستم اسفند نمایشگاه خواهیم داشت.
وی در مورد گران بودن لباس ایرانی بیان کرد: لباس های وارداتی که از اروپا وارد کشور می شوند قیمت شان با تولیدات داخلی متفاوت است. تمهیداتی دیده شده است که در بخش مالیات و بیمه تامین اجتماعی دولت از تولیدکنندگان حمایت کند. با تصمیمایت که اخیرا در وزارت صنعت و معدن اتخاذ شده ورود کالاهای خارجی نظاممند می شود. کلیه واردات لباس از طریق نمایندگی حقوقی ثبت می شود. کسانی که دارای شخصیت حقوقی و برند رسمی در کشور خارجی هستند در موقع ثبت سفارش باید دارای مجوز باشند و این در قیمت محصولات خارجی اثرگذار خواهد بود.
وی همچنین در مورد لباس هنرمندان و رجال سیاسی اظهار داشت: دستورالعملی به نام ضوابط توسط کارگروه مد و لباس ارشاد تهیه شده که به همه سازمان ها ابلاغ شده است. تمام هنرمندان، هنرپیشه ها و رجال سیاسی حتما باید از پوشش هایی که ایرانی اسلامی است، استفاده کنند. اتحادیه هم تولیدکنندگان، طراحان و فروشگاه ها را در زمینه تولید و عرضه در راستای این ضوابط هماهنگ می کند.
نظر شما