به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، مسیح الله سلطانی، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری زنجان امروز(30 بهمن) در ستاد فرهنگی و اجتماعی مدیریت و ساماندهی آسیب های اجتماعی با کارگروه تخصصی امور فرهنگی و اجتماعی استان زنجان اظهار کرد: مناطق اجتماعی به سه بخش سکونتگاه های غیررسمی، بافت های فرسوده و فضاهای بی دفاع شهری تقسیم می شوند.
وی با ارائه تعاریفی از این سکونتگاه ها ادامه داد: روند شکل گیری مناطق حاشیه نشین در دهه های 60 و 70 موجب شده خدمات شهری مطلوب در این نقاط کمتر شود.
این مقام مسوول به فقر اقتصادی و فرهنگی در این مناطق اشاره کرد و گفت: این مباحث موجب بروز آسیب های اجتماعی شده است.
وی بافت های فرسوده شهر زنجان را 220 هکتار عنوان کرد و گفت: جمعا 520 هکتار بافت فرسوده در استان زنجان است که تا پایان 93 بیش از 42 درصد توانستند مجوز نوسازی دریافت کنند.
سلطانی به فضاهای بی دفاع شهری و بروز تخلفات و جرم خیزی در این مناطق اشاره کرد و گفت: این فضاها مناطقی هستند که قابل رویت نیستند و تخلفات این مناطق بیشتر است.
وی به مشکلات مناطق حاشیه نشین اشاره کرد و گفت: در استان زنجان مفهوم حلبی آبادها را نداریم ولی آسیب های اجتماعی از جمله فرار از منزل، کودکان خیابانی و بزهکاری های اجتماعی در این مناطق بیشتر است.
به گفته این مقام مسوول 13.5 درصد از جمعیت کشور در سکونتگاه های غیررسمی ساکن هستند که در استان زنجان 10 درصد یعنی 100 هزار نفر را شامل می شود.
سلطانی با بیان اینکه بیشترین حاشیه نشینی مربوط به شهر زنجان است، تصریح کرد: این مناطق بدون اخد مجوزهای قانونی به وجود آمده اند.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری زنجان ادامه داد: استان زنجان در لیست 15 استان مشکل دار در بحث سکونتگاه های غیررسمی قرار ندارد.
وی به وظایف قانونی دستگاه های مرتبط با سکونتگاه های غیررسمی اشاره کرد و گفت: شناسایی این مناطق، احداث مراکز فرهنگی، ساماندهی کودکان خیابانی، اجرای پروژه های متعدد و توجه شهرداری ها به این مناطق، استفاده از ظرفیت ها برای ارتقای وضعیت این مناطق، توانمندسازی اقتصادی ساکنین این مناطق، فراهم کردن زیرساخت های توسعه ای در مناطق ویژه اجتماعی، استقرار پایگاه های خدمات اجتماعی توسط دستگاه ها مورد توجه قرار گیرد.
نظر شما