مجازات، حبس و حضور پلیسی به تنهایی در کاهش جرایم اثر گذار نیست

خبرگزاری شبستان: فرمانده انتظامي استان کرمانشاه، گفت: پليس همچون مردم از وقوع جرايم ناراحت و نگران است، اما همه بايد بدانند که عوامل مختلفي بر وقوع جرايم مؤثر است و تنها مجازات، حبس و حضور پليسي در کاهش آنها اثرگذار نيست.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پلیس، سردار منوچهر امان‌اللهي فرمانده انتظامی استان کرمانشاه، با اشاره به اینکه وضعيت امنيتي استان بر اساس عملکرد نيروي انتظامي در سال هاي اخير بهبود يافته اما احساس امنيت در جامعه پايين است، عنوان کرد: اين احساس ناامني در برخي از موارد ريشه در مسائل فرهنگي، اجتماعي، مرزنشيني، عقايد و مسائل قوميتي دارد که ناخودآگاه سبب تقويت این احساس مي‌شود، از طرفي نحوه پرداختن به موضوعات توسط دستگاه ها و متوليان و فضاي حاکم نيز بر اين مقوله مؤثر است.

 


مقام ارشد انتظامی استان با بیان اینکه استان کرمانشاه در موضوعات امنیتی و انتظامی در مقايسه با استان هاي هم گروه خود، وضعیت مطلوبی دارد، تصريح کرد: پليس همچون مردم از وقوع جرايم ناراحت و نگران است، اما همه بايد بدانند که عوامل مختلفي بر وقوع جرايم تأثيرگذار است و تنها مجازات، حبس و حضور پليسي در کاهش آنها تأثيرگذار نيست.

 

وي حاشيه‌نشيني، معضلات اجتماعي و بيکاري را تبعاتي براي جامعه دانست و گفت: بايد به صورت عالمانه و صحيح به آن پرداخته شود، به طور طبيعي کار نيروي انتظامي نيز کامل نيست و برخي موارد براي ما تمرين است تا خدمات نيروي انتظامي کاملتر شود.

 
جهت‌دهي به قضاوت افراد نسبت به رويدادهاي اجتماعي توسط رسانه‌ها

فرمانده انتظامي استان به ارتباط ميان رسانه‌ها و ايجاد احساس امنيت اجتماعي اشاره کرد و گفت: رسانه در جامعه امروز داراي جايگاه مهمي است و بايد هماهنگي و همکاري بين دستگاه ها و رسانه هاي همراه با نظام وجود داشته باشد؛ اگر رسانه ها در مسائل مختلف به شيوه صحيح وارد نشوند به‌طور طبيعي اين کوتاهي مي‌تواند عوارض حاد و منفي نيز به ‌دنبال داشته باشد، به‌صورت عمومي قضاوت افراد و اقشار نسبت به موضوعات و رويدادهاي اجتماعي توسط رسانه‌ها جهت‌دهي مي‌شود و اين جهت‌دهي چنانچه متناسب با واقعيت هاي جامعه نباشد نه تنها اثر مثبت ندارد بلکه اثر منفي نيز خواهد گذاشت.

 

وی به موضوع مسئول‌سازي ساير دستگاه ها و نهادها در پيشگيري از وقوع جرم اشاره کرد و گفت: در مجموع همکاري و هماهنگي ادارات در استان کرمانشاه در اين زمينه مناسب است و تعامل خوبي وجود دارد، اما کاهش و پيشگيري از وقوع جرم،‌ تابع مسائل مختلف و برخي محدوديت ها و تنگناها و عدم تناسب توان دستگاه ها و وضع موجود و برخي مشکلات است و امکان دارد در برخي موارد توقعات مردم برآورده نشود.

 

این مقام ارشد انتظامي استان ادامه داد: متأسفانه بيش از 70 درصد افرادي که به جرم هاي مختلف از جمله سرقت دستگير شده‌اند فاقد شغل مشخص و بيشتر آنها بيکار هستند، لذا بين بيکاري و وقوع جرم ارتباط حتمي و جدي وجود دارد و ريشه بسياري از جرایم به ويژه جرایم خرد بيکاري است از این رو واحدي در پليس امنيت عمومي راه‌اندازي شده که به صورت هفتگي و ماهيانه اينگونه موارد را در مرکز استان و شهرستان پيگيري مي‌کند که عاملان اغلب اين رخدادها شناسايي و دستگير و سپس براي طي مراحل قانوني به مراجع قضائي معرفي شد‌ه‌اند.
 

رفاقت و مهرباني با مردم اولويت کار پليس است

وی اظهار داشت: متأسفانه چون در اينگونه جرايم موضوعات عشيره‌اي و خانوادگي وجود دارد و به جهت اينکه به سازش طرف‌ها منجر مي‌شود مجازات و برخوردهاي قضائي تعيين شده خيلي بازدارنده نيست، اما اخيراً اين موضوع در جلسه شوراي تأمين استان مطرح شد تا براي اجراي اقدامات بازدارنده و ورود جدي تمامي دستگاه هاي مرتبط با اينگونه وقوعات اقداماتي انجام شود.

 

فرمانده انتظامی استان در ادامه به اقدامات صورت گرفته در خصوص ارتباط مؤثر و بهتر ميان کارکنان نيروي انتظامي و مردم اشاره داشت و گفت: پليس اکنون بيشترين تعامل و خدمتگزاري را نسبت به مردم دارد و هيچ دستگاهي در اين زمينه مانند نيروي انتظامي عمل نکرده است.

 

سردار امان اللهی در پایان تصريح کرد: رفاقت و مهرباني با مردم اولويت کار پليس است و خوشبختانه آحاد مردم نيز به اين موضوع واقف هستند؛ استفاده از نظرات مردم و تعامل و رفتار صحيح اولويت کار نيروي انتظامي بوده و تعالي رفتار و آموزش کارکنان  به‌طور مستمر در دستور کار قرار دارد.

 

 

کد خبر 610307

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha