به گزارش خبرنگار شبستان، سیدرضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در نشست مطبوعاتی خود با اهالی رسانه در پاسخ به این سوال که اگر استاد شجریان برای کنسرت اعلام آمادگی کنند وزارت ارشاد چه اقدامی می کند، گفت: همه ما آرزوی سلامتی برای آقای شجریان داریم امیدواریم در این ایام فاطمیه با لطف الهی و دعای خیر مومنان شفای عاجل پیدا کنند، آنچه مهم است در فضای فعلی سلامت ایشان است به آلبوم جدید ایشان مجوز دادیم که منتشر شد این پیام روشن ما به ایشان و اصحاب فرهنگ و هنر است. استاد شجریان یکی از شخصیت های فرهنگی و هنری کشور است که مورد تکریم ماست.
صالحی امیری در پاسخ به این سوال که وزارت ارشاد چه اقدام عملی برای جلوگیری از ولنگاری فرهنگی در نظر دارد، عنوان کرد: ظلم به بزرگان نظام این است که به جای پرداختن و سیاست گذاری برای فرمایشات آنها از طریق بنر و همایش بخواهیم به مسئله بپردازیم. نوع نگاه ما باید بنیادی باشد، ما معتقدیم نه جزم اندیشی و نه ولنگاری هر دو را باید همزمان طرح کنیم، اندیشه اعتدال مبتنی بر نفی جزم اندیشی و نفی ولنگاری است. ما در این زمینه اقداماتی را در وزارت ارشاد انجام دادیم گروهی مسئولیت پیگیری دغدغه های مقام معظم رهبری را دارند این گروه مشخصا شناسایی دغدغه ها، تبیین دغدغه ها، چگونگی طراحی سیاست ها برای رفع دغدغه ها و تحقق ان در عمل را مدنظر دارند. ما در جشنواره امسال تلاش کردیم که جشنواره در طراز فجر و انقلاب باشد، جشنواره های فجر امسال در طراز انقلاب اسلامی بود البته هیچکس نمی تواند منکر کاستی ها باشد. جشنواره های امسال در طراز انقلاب اسلامی برگزار شد و این پاسخی به ولنگاری فرهنگی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه های بین المللی یک امر جاری و ساری است، عنوان کرد: موزه هنرهای معاصر با موزه های معتبر جهان ارتبط دارد. قرار بود یک گالری در موزه هنرهای معاصر، نمایشگاهی در برلین برگزار کند و قرار بود که آثار توسط موزه هنرهای معاصر تامین شود. بعد از حضور بنده در ارشاد مکاتبه ای با دولت انجام دادم، ابهامات حقوقی وجود داشت که این مسئله به کمیسیون فرهنگی ارجاع شد، هر زمان کمیسیون تصویب کرد ما نسبت به ارسال آثار به نمایشگاه در برلین اقدام می کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه به طور طبیعی بین موزه های معاصر جهان تبادل آثار انجام می شود، گفت: این امر یک ضرورت است و ایران هم مستثنی نیست، آثار بیمه می شوند و تضمین های لازم گرفته می شود. بنده دستور توقف ارسال آثار را به نمایشگاه برلین دادم، اثرها در گنجینه موزه هنرهای معاصر هستند، وزیر خارجه آلمان نامه ای به بنده و آقای ظریف نوشتند که آثار ارسالی از ایران برای نمایشگاه در موزه آلمان را تضمین کردند. بعد از تضمین دولت آلمان ما این موضوع را طی مکاتبه ای در دستور کار دولت قرار دادیم. پرونده نهایتا به صحن دولت می رود و تصویب دولت مبنای عمل ما خواهد بود. بعد از تصمیم دولت در این زمینه به طور شفاف اطلاع رسانی می کنیم. ارسال آثار به کشورهای دیگر یک امر ضروری است و بخشی از دیپلماسی فرهنگی کشور است.
وی در مورد تفاهم نامه ای که هفته پیش بین وزارت صنعت و ارشاد امضا شد، خاطرنشان کرد: یکی از کارهای ما در این مقطع که به نتیجه رسیدیم حوزه چاپ بود. در این حوزه تحولاتی ایجاد شد، این حوزه صرفا از حوزه چاپ منابع کتاب و نشر خارج شد و به حوزه فعال اقتصادی و دیجیتال وارد شد. حوزه چاپ پس از چند دهه در ایران نیازمند یک تصمیم گیری جدید بود، 10 هزار واحد صنعتی در ایران داریم که تقاضا کردند حوزه محتوا از زیرساخت مجزا شود. ما نهایتا موفق به امضای وزیر صنعت شدیم و هر دو وزارتخانه ارشاد و صنعت توافق کردند که محتوا در حوزه چاپ به عهده ارشاد و زیرساخت به عهده وزارت صنعت باشد. آیین نامه قبل از پایان سال تدوین می شود و خانواده چاپ بعد از دو دهه به خواست خود نایل می شوند.
وزیر ارشاد در مورد رویکرد وزارت ارشاد در خصوص چالش های موجود در حوزه چاپ و نشر قرآن عنوان کرد: در حوزه قرآن مهمترین مسئله مان نیاز به یک انسجام ساختاری و سیاستگذاری در سطح ملی است. ارگان های مختلفی در حوزه توسعه فرهنگ قرآن فعالیت می کنند که یکی از آنها ارشاد است. برای این مسئله یک معاونت اختصاصی با نام معاونت قرآن و عترت داریم، در کنار ما دستگاه های دیگر فعالیت قرآنی دارند. آنچه که انجام شده تقسیم کاری است که میان نهادها صورت گرفته است ولی نیازمند یک سازوکار قانونی و رسمی هستیم.
صالحی امیری تصریح کرد: باید یک سازمان ملی فرابخشی برای توسعه فرهنگ قرآنی ایجاد شود که همه فعالیت های قرآنی در آن متمرکز باشد. آموزش، تفسیر، معرفت افزایی و حمایت جدی از کانون های قرآنی را مدنظر داریم، بیش از دو هزار کانون قرآنی در کشور را حمایت مستقیم می کنیم. در چند سال گذشته بیش از هزار کانون مجوز گرفتند، برگزاری مسابقات و آزمون های مختلف قرانی، تجلیل از بیمه خادمان قرآنی را در دستور کار قرار دادیم، تا پایان سال و حداکثر بهار سال آینده همایش ملی خادمان قرآنی را برگزار می کنیم. ما در حوزه توسعه فرهنگ قرآنی و خصوصا توجه به کانون های قرآنی قدم های موثر برداشتیم.
نظر شما