خبرگزاری شبستان: تو هم میدونی که اخلاق منو، فعلا قایمش کردن، پیداش کنن، بچهها میکشنش! فعلا تو هزاران حصار قرار گرفته این یهودی امت! گفتم هر کی بکشتش پولشو من میدم! ....
دشوار است آدم باور کند این عبارات و الفاظ و ادبیات سراسر هرج و مرجطلبانه و هتاکانه و دعوت به خشونت بی حد و مرز آن متعلق به یک مداح اهل بیت (ع) آن هم در شب نوزدهم رمضان از لیالی قدر باشد.
اما واقعیت آن است که این اتفاق 28 مرداد از زبان یک مداح مشهور در مسجد ارک تهران رخ داده است، به گونهای که وی علاوه بر هتاکیهای شنیع در برابر چندین هزار نفر قسم خورده است که هر کس فلان مقام دولتی را بکشد شخصا پولش را پرداخت میکند اما یادآوری چند نکته در این باره ضروری است.
امام (ره) اجازه نداد به محمدرضا شاه ناسزا بگویند
کجای سیره، زندگی و گفتار ائمه اطهار (ع) آمده است که با یک مسئول –گیرم که دیدگاههای آن مسئول با نظرات ما مخالف باشد- یا حتی یک شهروند عادی اینچنین به دور از هر مرزبندی اخلاقی برخورد شود. در اسلام اهانت به هیچ انسانی پذیرفته شده نیست، نه پیامبر، نه امام علی (ع)- که جمعیت مخاطب این مداح به خاطر بزرگداشت نام و سیره او در شب نوزدهم به اطراف جمع شده بودند- و نه هیچیک از معصومین (ع) و پیروان آنها راضی نبودند الفاظی هتاکانه را حتی به دشمنان خود نسبت دهند.
همچنان که در سیره حضرت امام (ره) هم میبینیم وقتی در شور تظاهرات و راهپیماییهای قبل از انقلاب شعاری مبنی بر تخم حرام بودن محمدرضا شاه داده میشود، حضرت امام (ره) با شدت برخورد میکنند و اجازه نمیدهند که این شعار انحرافی اصالت حرکت مردم ایران را تحت تأثیر خود قرار دهد.
اگر ما با هر کسی که دیدگاه و نظر و عقیدهاش با ما مخالف بو و مثل ما فکر نکنید بخواهیم از این الفاظ استفاده کنیم و عصبانیتمان را با این عبارات فرو بنشانیم معلوم است که اخلاق در جامعه به چه تنگناهایی دچار خواهد شد.
اصلا محتوای سخنرانی یک مداح اهل بیت (ع) که باید مروج و تداعیگر سیره و گفتار ائمه اطهار (ع) باشد اینگونه باید باشد؟ آیا این ادبیات پر از اهانتهای بیپایه، عصبانیت و خشونت تأثیر منفی ذهنی بر جمعیت مخاطب این سخنان نخواهد گذاشت؟ چه کسی جز سخنران میتواند مسئول تبعات اظهارات خود باشد؟
از این سخنان بوی ترور میآید
نکته مهم دیگری که قطعا حق شکایت و پیگیری حقوقی و قضایی را برای مسئولی که مخاطب اهانتهای بیسابقه یک مداح قرار گرفته، محفوظ نگاه میدارد و قطعا از وظایف مسئولان قضایی است که برخوردهای لازم را با این رخدادها صورت دهند، این است که تهدید به قتل یک فرد، آن هم در میان هزاران نفر و با قسم یاد کردن که هر کس فلان مسئول را بکشد من شخصا پولش را میدهم، مصداق بارز یک جرم آن هم در سطح عمومی است.
صراحتا باید گفت از سخنان این مداح بوی ترور و تجویز به ترور یک مقام دولتی میآید، در حالی که نه تنها ترور یک مسلمان بلکه ترور هر انسانی در هر عقیده و مرامی مجاز نیست، قوانین رایج کشور هم بر همین قاعده قرار دارند، از سوی دیگر اگر قرار باشد هر کسی در هر جایگاهی که قرار گرفته از آن جایگاه برخلاف محتوای اصلی آن سوء استفاده کند، در آن صورت میتوان چشمانداز و افق روشنی برای جامعه متصور شد؟ آیا در آن صورت بنای امنیت و آرامش جامعه به هم نمیریزد که هر کسی مطابق با تشخیصی که میدهد دستور قتل دیگری را صادر کند؟
اگر به فرض کسی تشخیص داد که مداحی که این حرف را بر زبان آورده، از سیره ائمه اطهار و اسلام خارج شده و خونش باید ریخته شود در آن صورت چه باید کرد؟ آیا جز این است که تجویز خشونت افسارگسیخته و بدون مبنای قانونی، دامن مروجان خشونت را هم خواهد گرفت؟ دود این آتش به چشم کسانی که شعلهورش میکنند نخواهد رفت؟
شبی که قرار بود شب ذکر و تسبیح باشد
و سرانجام آنکه بدترین خیانت به ائمه اطهار (ع) این است که در مجلس یاد و نام آنها زبان به فحش و ناسزا و هتاکی بگشاییم و از ریسمان پوسیده خشم به چاه تاریک اهانت بیفتیم. شب نوزدهم رمضان، شب الفاظ متعالی و ذکر و تسبیح پروردگار است، نه آنکه به تاریکترین و شنیعترین عبارتها آلودهاش کنیم.
پایان پیام/
نظر شما