حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به مشکلات تخصیص بودجه قرآنی گفت: چند سالی است که در لایحه دولت در جهت اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی یک بودجه حداقلی حدود 200 میلیارد تومان در نظر گرفته می شد که نسبت به چشم انداز فعالیت های قرآنی بسیار ناچیز است.
وی خاطرنشان کرد: به طور مثال با توجه به تدبیر مقام معظم رهبری در خصوص تریبیت ده میلیون حافظ در 15 سال اگر سالی هزار میلیارد تومان برای تحقق آن اختصاص بدهیم، مبلغ بسیار ناچیزی در اجرای برنامه های حداقلی تخصیص داده می شد که آن هم هر سال کمتر از 50 درصدش محقق می شد.
محمدی با بیان اینکه ما انتظار داشیتم این بودجه افزایش پیدا کند ولی متاسفانه سال 94 حتی یک ریال آن هم محقق نشد، اظهار کرد: این در حالی است که با عدم واریز بودجه قرآنی بسیاری از موسسات و دستگاه های قرانی دچار رکود و بحران شدند.
مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت تصریح کرد: متاسفانه امسال تا الان و تا این لحظه حتی یک ریال از بودجه 200 میلیارد تومانی محقق نشده که موجب تاسف و تاسر جامعه قرآنی است.
وی تاکید کرد: با توجه به پشت سر گذاشتن 22 بهمن و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، اگر توجه به مبانی قرآنی نبود و اگر مفاهیم ضد استکباری و نفی طاغوت در قران نبود قطعا انقلاب ما به ثمر نمی رسید بنابراین انتظار می رود، نظام اسلامی با کمک ها و حمایت های مثمر ثمر خود دینش را نسبت به قرآن ادا کند.
محمدی با بیان اینکه مقداری از بودجه قرآنی در سال 93 محقق شد، ادامه داد: از بودجه قرآنی سال 93، دو میلیارد تومان در حوزه موسسات قرآنی به اتحادیه داده شد که منجر به اتفاقات خیلی خوبی شد به طور مثال چندین طرح ملی برگزار شد و مبلغی به عنوان کمک به موسسات تحویل داده شد.
مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت با بیان اینکه برای دریافت بودجه امسال هنوز در حال رایزنی هستیم، افزود: نامه ای بر اساس مصوبه کمیته تخصیص اعتبارات قرآنی به نوبخت، معاون سازمان برنامه و بودجه با امضای وزیر بهداشت، وزیر آموزش و پرورش، وزیر ارشاد و مخبر، رئیس شورای فرهنگ قرآنی فرستاده شد تا حداقل در 40 روز باقی مانده از سال بودجه به صورت کامل و حداکثری داده شود.
وی گفت: ولی موضوعی که موجب تعجب و تاسف جامعه قرآنی شده این است که علی رغم بحران ها و مشکلاتی که جامعه قرآنی مثل کمبود اعتبارات، عدم بیمه فعالان قرآنی و هزاران مشکل دیگر داشتند، امید داشتیم سال آینده این عقب ماندگی ها جبران شود ولی در عین ناباوری بودجه سال 96 به نصف تقلیل پیدا کرده و 100 میلیارد تومان ذکر شده است.
محمدی با اشاره به رایزنی های بسیار با نمایندگان مجلسی خاطرنشان کرد: به دنبال رایزنی های بسیار، نمایندگان قول دادند که این اعتراض ها را در کمیسیون فرهنگی منعکس کنند و بودجه قرآنی افزایش پیدا کند.
مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت بودجه قرآنی را در شان نظام اسلامی ندانست و بیان داشت: با توجه به فرمایش حضرت آقا مبنی بر اینکه کتاب انقلاب ما قرآن است و آینده انقلاب به قرآن وابسته می باشد، بنابراین تا چه اندازه به این حوزه محوری توجه داده می شود یعنی در بودجه هزار میلیارد تومانی، یک ده هزارم هم به قرآن اهمیت نمی دهیم.
وی با بیان اینکه برای بودجه سال جاری سعی کردیم تمام بهانه های قانونی را حذف کنیم، اظهار کرد: در این راستا صندوقی تاسیس و اعضا و مدیرمالی و رئیس صندوق به خزانه معرفی شدند، همچنین خزانه برای واریز اعتبار مشکلات پیش پا افتاده ای مطرح کرد که ما بلافاصله مشکل ذی حسابی را رفع کردیم.
محمدی تصریح کرد: به نظر من همه مسئولان مربوطه باید وضعیت جامعه قرآنی را به گوش مسئولان برسانند؛ چراکه ظرفیت جامعه قرآنی در ساختارهای فرهنگی ظرفیت بی بدیلی است که باید از آن نهایت استفاده را کرد.
مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت با بیان اینکه باید جایگاه قرآن و فعالیت های راهبردی قرآن به جامعه عرضه شود، گفت: ما ادعا داریم که بودجه هایی که در حوزه های قرآنی تخصیص داده می شود راندمان چند برابری نسبت به دستگاه های اقتصادی و عمرانی دارد.
نظر شما