به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، مراسم اختتامیه نخستین جایزه ایثار و رسانه صبح امروز سه شنبه 26 بهمن ماه با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور، سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران و مسئولان رسانه ها در تالار وحدت برگزار شد.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور در این مراسم گفت: از انجمن روزنامهنگاران دفاع مقدس، خانه فرهنگ و ایثار و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای شروع این کار پسندیده تشکر می کنم که این حرکت پسندیده را شروع کردند و از این پس موضوع رسانه و ایثار و روزنامه نگاران و دست اندرکاران رسانه با معیارهای ترویج فرهنگ ایثار بسنجند و جایزه ای به آنها اختصاص می دهند، این کار ارزشمندی است که در اقدامات آنها ماندگار می شود.
وی تصریح کرد: به عنوان یک مسئول در دولت تدبیر و امید که سیاستگذاری کارآمد و مفید در حوزه فرهنگ باید به کاهش تصدی گری دولت و افزایش نقش نهادهای مدنی و صنفی و جذب نخبگان در فرآیندهای فرهنگی منجر شود. جشنواره های فرهنگی علمی و تخصصی که برگزار می شود وقتی می تواند بیشترین تاثیر خود را داشته باشد که با حمایت بخش های تخصصی شکل بگیرد و ذینعفان آن در آن مشارکت داشته باشند و عالم رسانه از این مسئله حتما استفاده خواهد کرد.
معاون اول رییس جمهور اظهار داشت: ترویج فرهنگ ایثار یا شهادت و یا سایر اقدامات موثر مثل فرهنگ جامعه سالم، فرهنگ مطالعه، فرهنگ دینی و اخلاقی، اقتصاد مقاومتی، مهارت های روزنامه نگاری زمانی موفق است که در سنجش و داوری امور پیش از آنکه دولت نقش داشته باشد صاحب نظران آن حوزه باشند و دولت به عنوان حامی باشد نه مجری. ایثار و فداکاری به عنوان اصلی ترین و یکی از مهمترین پایه های مقاوم سازی اجتماع می تواند مناسب ترین برای این حضور باشد، خوشبختانه در این جایزه کلیه مراحل توسط نهادهای مدنی این بخش انجام شده است.
اسحاق جهانگیری همچنین گفت: اگر بخواهیم جامعه از نظر اخلاقی و نظام ترجیحات ارزشی به موضوع ایثار و فداکاری بپردازد که از این موضوع فاصله نگیرد که فاصله گرفتن از این موضوع جامعه را در معرض آسیب جدی قرار می دهد نه تنها جامعه بلکه تک تک شهروندان در مشکلات مالی و معیشتی موضوع ایثار و فداکاری را اقدامی در جهت جامعه فکر کنند از موضوع اصلی حفاظت و حراست کنند و دولت هم وظیفه دارد و رسانه ها هم مسئولیت سنگینی دارند، روزنامه نگاران در صف این فداکاری هستند.
معاون اول رییس جمهور سپس با اشاره به نقش روزنامه نگاران و اهالی رسانه در ثبت وقایع انقلاب اظهار داشت: نقش خبرنگاران، عکاسان و نویسندگان و همه کسانی که به نوعی در ثبت ایثار ملت در انقلاب و دفاع مقدس تلاش کردند و به نسل آینده منتقل کردند قابل چشم پوشی نیست.
وی تاکید کرد: دفاع مقدس سمبل شکوه ایثار ملت ایران است. ایثار و از خودگذشتگی ملت ایران در دوران دفاع مقدس از پایتخت تا دورافتاده ترین روستاها به ثبت رسیده است که همه آنها را نمی توان گفت.
اسحاق جهانگیری اظهار داشت: مطبوعات در دوران بمباران شهرها در زمان جنگ حتی یک روز به خاطر مسایل جنگ تعطیل نشدند و خانواده رسانه در دوران جنگ موفق شدند از دین، ملک و ملت دفاع کند.
معاون اول رییس جمهور همچنین خاطرنشان کرد: در دنیای فعلی وقتی به تجربیات 8 سال جنگ نگاه می کنیم بی عدالتی و زورگویی های می بینیم که متاثر می شویم، ملت ایران زیر باران موشکی بود که دشمنان ملت ایران به دولت عراق می دادند در چنین شرایطی وقتی ایران به دفاع از خودش می خواهد یک سلاح دفاعی تهیه کند قدرت هایی که موشک در اختیار دشمن ایران می گذاشتند می گویند اگر دست از موشک برندارید، تحریم می کنیم. دولتی که آن روزها را تجربه کرده آیا این کار را می کند؟ کدام ملت عاقلی خود را از سلاح پیشگیری محروم می کند؟
اسحاق جهانگیری گفت: امروز کار رسانه ها و روزنامه نگاران مستقل از کار آنها کم اهمیت تر نیست، روزنامه نگاران بااخلاق و متعهد همچنان پیشگامان راه استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی هستند. رسانه ها و شبکه های اجتماعی و روزنامه نگارانی که در دفاع از قانون، مبارزه با فساد و در آشتی ملی قدم برمی دارند مصداق تمام فداکاری هستند. باید ترویج فرهنگ ایثار را در سطوح مختلف به عنوان یک وظیفه ملی پیگیری کرد.
نظر شما