به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، محمود ربیعی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گلستان، عصر روز گذشته (25 بهمن) در نشست خبری که وعده برگزاری آن را پیش از ایام دهه فجر و پس از انتقادات شدیدی که علیه مجموعه مدیران استان به ویژه در حوزه اقتصادی شده، داده بود در جمع خبرنگاران حاضر شد و آخرین وضعیت اقتصادی استان را ارائه کرد. هرچند آمار و اطلاعاتی که ربیعی ارائه کرد موجب تعجب برخی از خبرنگاران شد که در شرایطی که انقدر اوضاع استان گل و بلبل است، چرا هیچ یک از مسئولان استان گزارش اقتصادی در یکسال اخیر ارائه نداده اند و تنها به برگزاری جلسات هفتگی و ماهانه بسنده کرده اند.
طبق قول معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قرار بود در این نشست حسین پیشقدم، رئیس سازمان برنامه و بودجه استان نیز حضور پیدا کند، که این اتفاق هم رخ نداد؛ در حالیکه بسیاری از خبرنگاران پرسش های خود را از این مسئول آماده کرده بودند.
ربیعی در ابتدای سخنان خود ضمن قدردانی از حضور حداکثری مردم در راهپیمایی با شکوه یوم الله 22 بهمن، گفت: ایران اسلامی امروز در اوج اقتدار است که در ابتدا خیلی ها به دنبال نابودی و محو آن بودند اما امروز نشسته اند و قدرت آن را تحلیل می کنند؛ که همه این ها مدیون خون شهداست.
وی در ادامه با بیان اینکه وضعیت اقتصادی استان در دو سه سال اخیر بهبود پیدا کرده است، افزود: آمار و ارقامی که وجود دارد نشان می دهد وضعیت اقتصادی استان در زمینه ارزش افزوده، تولید، تجارت و بازرگانی، کشاورزی و صنعت و ... رو به بهبود است اما این بدان معنا نیست که مشکلی نداریم بلکه بدان معناست که ثبات بازار و امید به آینده به وجود آمده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری با بیان اینکه گلستان نیز از وضعیت نسبی بهتری در حوزه اقتصادی برخوردار است، اظهار کرد: اگر همین روند را برای چهار سال دیگر ادامه دهیم، با فرض ثابت بودن شرایط به نتایج خوبی دست پیدا خواهیم کرد.
95، سال پرتردد مسئولان کشوری به گلستان
ربیعی با اشاره به سفرهای متعدد مسئولان و سران کشوری به این استان، گفت: امسال شاهد حضور مسئولان عالی رتبه در استان بودیم. ابتدای امسال با حضور دکتر نوبخت در استان و کلنگ زنی بندرخشک در اینچه برون آغاز شد و اخرین سفر مسئولان به استان نیز سفر سخنگوی دولت برای بررسی و پیگیری مصوبات سفر دولت بود.
وی ادامه داد: سفر معاون اجرایی رئیس جمهور برای پیگیری مصوبه های دولت در نیمه نخست امسال، سفر 5 روزه وزیر کشور، سفر سه روزه رئیس مجلس شورای اسلامی و حضور 13 تن از وزرای دولت تدبیر و امید به استان انجام شده است.
بررسی و پیگیری مصوبات دولت، دستاورد سفر مسئولان کشوری
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری با بیان اینکه حضور وزرا و مقام های عالی کشور در استان اثرات مثبتی داشته و دارد، به انتقاد نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی که گفته بود سفر سران و مسئولان کشوری برای استان آب و نان نداشت، هم پاسخ داد.
وی بیان کرد: مهمترین دستاورد این سفرها پیگیری مصوبات سفر رئیس جمهور در آذرماه سال 93 بود. البته برخی از پروژه ها و طرح ها ملی و برخی هم منطقه ای و بخشی هم استانی است که طرح های قسمت سوم در استان پیگیری و اجرا می شود اما طرح های دو بخش دیگر نیاز به رایزنی و پیگیری در سطح ملی و منطقه ای دارد.
ربیعی گفت: راه آهن گرگان- مشهد یکی از همین طرح هاست که جزو مصوبه های سفر دولت و البته توسط رئیس مجلس شورای اسلامی هم کلنگ زنی شده بود اما این طرح بین سه استان گلستان، خراسان شمالی و رضوی است و باید همه آنها مشارکت داشته باشند.
امضاء تفاهم نامه طرح گردشگری آشوراده
وی با بیان اینکه آشوراده و طرح گردشگری آن می تواند از طرح های فراملی باشد، افزود: در صورتی که این طرح اجرا شود می تواند تمام کشورهای حاشیه خزر را منتفع سازد. بزرگترین اتفاقی که در این زمینه رخ داد امضا تفاهمنامه بین سازمان حفاظت محیط زیست و گردشگری بود.
ربیعی گفت: اینکه خانم ابتکار این تفاهمنامه را امضا کرده و زیربار اجرای آن رفته است، خود یک موفقیت است زیرا خانم ابتکار حتی در دولت اصلاحات هم حاضر به موافقت با اجرای این طرح نبود.
وی بیان کرد: فاز مطالعاتی طرح تمام شده است و شاید می شد که در بحث اجرایی در حوزه بوم گردی آن را پیش از سال 96 کلنگ زنی کرد.
لاریجانی درباره منطقه آزاد اینچه برون توجیه شد
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری درباره منطقه آزاد تجاری اینچه برون هم گفت: دولت در این زمینه تعهدات خود را عملی کرده است اما این طرح در مجلس رأی نیاورد.
وی افزود: در سفر دکتر لاریجانی به استان، توانستیم از طرح منطقه آزاد تجاری اینچه برون دفاع کنیم و خوشبختانه وی نیز با دیدن دریا، مرز و ارتباط با کشورهای آسیای میانه توجیه شد و قول همکاری برای تصویب این طرح را داد. وی قبول کرد که این منطقه آزاد در استان نه تنها جنبه وارداتی ندارد بلکه می تواند یکی از قطب های صادراتی شود.
آماده شدن زیرساخت های شهرک هزارهکتاری اترک
ربیعی به برخی از آمارها و اطلاعات حوزه اقتصادی استان هم اشاره کرد و گفت: طبق آخرین اطلاعات ظرفیت شهرک های صنعتی استان در دو سه سال اخیر حدود 30 درصد رشد داشته و بخش زیادی از آماده سازی زیرساخت های شهرک هزارهکتاری اترک نیز انجام شده است.
وی افزود: همچنین در این بخش 183 پراونه تأسیس جدید نیز صادر شده و کاهش قطعی برق از 1.5 دقیقه در طول روز به کمتر از یک دقیقه کاهش یافت.
رشد 35 درصدی ارزش تولیدات کشاورزی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری با اشاره به افزایش تولیدات بخش کشاورزی به ویژه محصول استراتژیک گندم نیز بیان کرد: در سال 92 تولید گندم در استان 450 هزار تن بود که امسال به یک میلیون و 510 هزار تن افزایش پیدا کرد. محصول جو در استان نیز در این مدت از 120 هزار تن به 315 هزار تن رسیده است. تولید برنج نیز از 240 هزار تن به 560 هزار تن افزایش یافت.
وی ادامه داد: ارزش تولیدات بخش کشاورزی استان در سالجاری بالغ بر 6 هزار و 800 میلیارد تومان بود که نسبت به سال 92 حدود 35 درصد رشد را نشان می دهد.
81 صدم درصد، سهم گلستان از کل سپرده های بانکی کشور
ربیعی به افزایش سپرده های بانکی در استان هم اشاره کرد و گفت: در سال 92 سهم سپرده های استان از کل سپرده های بانکی کشور و موسسات مالی و اعتباری 77 صدم درصد بود که در مردادماه امسال به 81 صدم درصد افزایش یافت.
به گفته وی، افزایش سهم سپرده های بانکی به معنای این است که سرمایه در استان افزایش یافته و اقتصاد فعال تر شده است.
نرخ بیکاری همچنان 11.8 درصد است
وی به بخش اشتغال هم اشاره کرد و هرچند منکر افزایش نرخ بیکاری در استان شد، گفت: آخرین آمار رسمی که در سایت ها وجود دارد و خبرنگاران هم می توانند با یک جستجوی ساده به آن دست پیدا کنند مربوط به پایان سال 94 است که در استان نرخ بیکاری 11.8 درصد اعلام شد در حالیکه در زمانی که دولت فعالیت خود را در استان آغاز کرد این شاخص 13.7 درصد بود.
ربیعی افزود: نرخ مشارکت بانوان در استان افزایش یافته و عرضه نیروی کار به بازار نیز افزایش پیدا کرده برای همین ممکن است در آینده شاهد تغییر این شاخص باشیم.
افزایش 80 درصدی صدور پروانه ساختمان
وی با بیان اینکه در حوزه مسکن نیز شاهد اتفاقات خوبی در استان هستیم، اظهار کرد: طبق آمار شهرداری ها در 9 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته صدور پروانه های ساختمان 80 درصد رشد دارد که نشان دهنده رونق این بخش است.
ربیعی گفت: نرخ تسهیلات مسکن نیز نسبت به سال گذشته ارزان تر شده و انگیزه بیشتری را برای شهروندان به وجود آورده است. در عین حال مبلغ تسهیلات نیز از 20 و 25 میلیون تومان به 40 میلیون تومان افزایش پیدا کرد.
نظر شما