خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: مکران از نظر تاریخی سرزمینی ساحلی در جنوب شرقی ایران و جنوب غربی پاکستان است که در طول خلیج عمان از راسالکوه در غرب جاسک تا لاس بلا در جنوب غربی ایالت بلوچستان پاکستان گسترده است. همچنین سواحل مکران دروازه طلایی کشور است که به سوی دریاهای آزاد و فرصتهایی ارزشمند آن قرار دارد و کلید بهره گیری از این فرصت استثنایی توسعه آن است.
بنابراین گزارش، یکی از مهمترین قابلیتهای این منطقه، مجاورت آن با آبهای آزاد بینالمللی در سرتاسر مرز جنوبی، همسایگی مستقیم با کشورهای پاکستان و افغانستان، و به طور غیرمستقیم با کشورهای آسیای مرکزی (از طریق ترکمنستان) است که یک راه غیرقابل چشم پوشی برای این کشورهای محصور در خشكی (به جز پاکستان) به دریاهای آزاد محسوب میشود. استان سیستان و بلوچستان در مسیر دو کریدور از سه کریدور ترانزیتی بزرگ دنیا قرار دارد. این امر، منطقه مکران را به عنوان محور ترانزیتی طرح توسعه جنوب شرق مطرح میکند.
این گزارش می افزاید: در سیاست های کلی برنامه ششم توسعه کشور نیز توجه ویژه به توسعه سواحل مکران مورد توجه مقام معظم رهبری قرار گرفته است و تمام سازمان ها و وزارتخانه های کشور موظفند همکاریهای لازم برای این مهم را در برنامه ششم توسعه کشور به کار بگیرند بر همین اساس مذاکره توسعه مکران با ۳۵ هلدینگ و ۲۰ کشور در حال انجام است.
بنابراین گزارش، تسنیم در این زمینه به نقل از محمد اسلامی، دبیر ستاد توسعه مکران نوشته است: "برای نخستین بار به صورت فرابخشی در یک منطقه در حال اجرای طرح های توسعه ای هستیم. در اجرای طرح جامع توسعه سواحل مکران، زیرساخت های منطقه فراهم می شود و راه آهن چابهار زمینه اتصال به راه آهن سراسری را فراهم می کند. در اجرای طرح جامع توسعه سواحل مکران که در چارچوب توجه به اقتصاد دریامحور به اجرا در می آید به صنایع دریایی، شیلات و آبزیان، دریانوردی، صنعت، پتروشیمی و گردشگری توجه ویژه می شود. با اجرای طرح های زیرساختی، 600 هزار شغل در بخش شیلات و آبزی پروری در سواحل مکران ایجاد خواهد شد. با 35 هلدینگ بزرگ داخلی و شرکت هایی از 20 کشور جهان برای سرمایه گذاری در طرح های توسعه ای مکران مذاکره شده است."
نظر شما